ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על תהליכי קניה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שאלה על תהליכי קניה

שליחה על ידי matan_175 »

לכל חברי הפורום , אשמח לדעת איזה בדיקות צריך לעשות לזוג גאקו \ אקלקטוס ...
התיעצתי עם אנשים רבים כולם אמרו שמקור ונוצות - זה חובה .
כלמדיה - גם חובה
ופולמיה גם צריך .... זה יוצא 240 ל 1 זה אומר לזוג 480 הקרניאלי שולח לי 2 ערכות בדיקה ותחילת חודש הבא
אני מתחיל לחפש ברצינות זוג .
השאלה האם כדי לחזור על הבדיקות המגדל שאני קונה מימנו בודק את חלק או כל הבדיקות ( יותר נכון ייבואן ) זה יוצא 480 לזוג ?
או שלא לחזור על הבדיקות ?
אני רוצה לקנות מימנו במעמד הקניה לחתום איתו שאם התוכים חולים הוא מחזיר כסף - לא עוזר לי לשלוח בדיקות לשלם מקדמה ולהשאיר את הזוג אצלו - כי בדיקה שנעשתה לפני שבוע- שבועיים שווה לנייר עיתון ישן אין היא לא אומרת שהתוכי נשא
האם הגיוני לבקש מימנו דבר כזה ?
אני מתייעץ איתכם כי אתם נטראלים .
כל הקטע עם המגדלים \ סוחרים נוכלים שרצים בשוק מאוד מדאיג אותי .
האם צריך לבדוק גם פאצקו ? או שאפשר לוותר וכך לחסוך עוד בערך 200 שקל ?
אשמח אם תגיבו .

אני רוצה ללכת לפי " הספר " ולעשות כל ביכולתי כדי לקבל זוג בריא - מניסיוני בתוכים למדתי שאי בדיקות + פזיזות = בדרך כלל קניה שגורמת לחוסר רצון \ עוגמת נפש .
מה גם שמחירים של זוג כזה זה 6.5 אלף מינימום (בלי בדיקות חוזרות )מספיק כסף בישבילי ל שנה שלמה של לקנות בגדים לבלות ולחיות כמו מלך .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: שאלה על תהליכי קניה

שליחה על ידי eli_lea »

היי מתן,

העלית שאלות מאוד חשובות. ברכישת זוג תוכים חשוב מאוד לבצע בדיקות. בדיוק כפי שציינת, בדיקות שנעשו היום לתוכי שנמצא בחברת תוכים לא בדוקים אינם שווים מאומה. הבדיקות למחלות הנפוצות הם המקור והנוצות, פוליומה, כלמידיה ובדיקות מין על מנת לוודא שמדובר בזוג.
אפשר לבדוק פאצ'קו אך מאחר והמחלה אינה נפוצה כמעט ואין בודקים את התוכים למחלה זו.

אתה יכול לקחת בדיקת דם בעת שאתה רוכש את התוכים כאשר תופסים אותם בכל מקרה כדי להעביר לכלוב בו אתה לוקח אותם.
על גבי הערכב תרשום את מספר הטבעת של כל תוכי.
שווה להשקיע את הסכום בבדיקות ולהיות רגועים מצד אחד. מצד שני תוכים חולים לא יתרבו או יתרבו והגוזלים עלולים לא לשרוד. כך שאתה עלול להשקיע ולהפסיד את כספך.

לגבי שאלתך האם ניתן לקחת בדיקות ואת התוכים ובמידה שיש בעייה להחזירם. מקובל מאוד. אתה צריך להבטיח שהתוכים לא יהיו בקירבת תוכים אחרים בבית הגידול שלך ולכתוב שבמידה והבדיקות יצאו חיוביות למחלות השונות שנבדקות כספך יוחזר.

אני מציע שתקרא מאמר שכתבתי בנושא גידול וריבוי זן הג'אקו:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... i_lea.html
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי תודה רבה .
אבל יש לי שאלה ... אם המוכר אומר התוכים בדוקים על תדאג ומסרב שאבדוק אותם שוב ( בטענה שזה לא רציני שזה מכביד עליו כבר שמעתי מאחרים טענות כאלה ) האם לוותר ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא! אל תתפתה בשום אופן. מכביד עליו? שלא יעבוד במקצוע הזה.

אל תשכח שאם אתה רוכש מחווה כזאת או אחרת זהו מקום בו ישנה תחלופה רבה של תוכים. אין מצב שהמוכר יצליח להביא
את המקום ואת התוכים למצב בו אין מחלות, לא באופן הגידול בארץ .
רכישת זוג ג'אקו לרובנו זה לא משהו של מה בכך. מדובר בסכום כסף רציני וכתבת כבר מה היית יכול לעשות בו.
רוצה להפסיד את הכסף? רוצה לחיות בחששות?
אם תמצא מוכר שבית הגידול שלו הינו בית גידול סגור, לא סוחר בתוכים שנכנסים ויוצאים שיראה לך תעודות בדיקה מהחודש חודשיים האחרונים ותיעוד אחורה לגבי בדיקות תקינות שביצע הייתי אומר ניחא. אבל כשאתה רוכש ממקום בו אנשים לוקחים תוכים, מחזירים תוכים, מוכרים למקום תוכים אם בחיסול בתי גידול וכו' אתה תעשה טעות אם לא תבדוק.
אני כבר שומע או מרגיש שאתה מתחיל לשקול את הדברים של המוכר והנטייה היא להאמין. אבל גם אם המוכר אמין מוכר וכו' הוא בעצמו לא יכול להיות בטוח בבריאות התוכים.
אתה רוצה להשקיע בזוג כ 6000ש"ח לא שווה להשקיע עוד 400 ש"ח ולהיות רגועים?

הבדיקות למחלות יכולות להיעשות אפילו רק למקור והנוצות ופוליומה. אלו מחלות שאין להן טיפול (מחלות סופניות) כלמידיה הינה מחלה שיש לה טיפול ואפשר לפתור את המחלה ללא בעייה. אני כותב זאת על מנת שאם תרצה להוזיל עלויות בדיקה לפחות תבדוק את שתי המחלות שציינתי.

מסרב שתבדוק שוב? אל תרכוש!
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

תודה אלי אכן כך העשה .
התכוונתי לתשובות ששמעתי מאנשים אחרים בעבר .
רוב הסוחרים תן להם כסף ועל תשגע אותם ותעמיד אותם במצב של בדיקות ( מצב שבו הם עומדים בסיטואציה לא נעימה - אם התוכים התגלו כחולים \ נשאים ) .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תחפש את הבודדים שלא מתנגדים. אני בטוח שתמצא זוג בריא תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”