1. הטבעת לא קובעת אם התוכי מוחתם או לא. יש תוכים פראיים עם טבעת, יש תוכים מוחתמים בלי טבעת.
הכול תלוי אם המגדל שהחתים רצה לשים טבעת או לא.
מה שכן, בדרך כלל התוכים המוחתמים שלא שמים להם טבעת הם תוכים קטנים
ומגדלים שמחתימים תוכים גדולים ובינוניים בדרך כלל כן שמים טבעות, לפחות כאלה שנחשבים מוכרים יחסית (או ששואפים להיות כאלה)
לכן אפשר להניח שהתוכי לא הוחתם על ידי מגדל "בעל שם"
לגבי היחס, יכול להיות שהתוכי באמת הוחתם, אבל לא הורגל למגע. מה זה אומר? פשוט נתנו לו אוכל והחזירו אותו לאומנת/כלוב.
מה שנוצר זה תוכי שמכיר ולא נרתע מבני אדם, אבל נרתע ממגע. בגלל זה אומרים שהחתמה זה לא רק להאכיל,
במיוחד כשמדובר בתוכים בינוניים וגדולים, חשוב מאוד מאוד ללטף, לדבר אליהם, להרגיל אותם למגע בגב, בכנפיים, בבטן
אם לא עושים את זה עם הגוזל, סביר שהוא יגדל להיות תוכי כמו זה שקנית.
יכול להיות גם שהוא הוחתם והורגל למגע, אבל בבית שהוא היה עד שהגיע לחנות, לא ליטפו אותו בכלל
אלא רק דיברו אליו והרימו אותו על היד, ומה שקרה שעם הזמן שהוא התרגל רק לדבר ולעלות ליד, פתאום מוזר לו שאתה מנסה לגעת בו
הוא לא מבין מה אתה רוצה והוא חושש.
יכול להיות שלא התנהגו איתו כמו שצריך, ומאז הוא נרתע בכל פעם שמנסים לגעת בו.. יכול להיות הרבה דברים.
2. שאלת השאלות. כתבת שהוא אצלך חודש, אני מציעה שתיתן לו זמן. אל תנסה ללטף בזמן הקרוב, אלא רק תרים אותו על היד,
תתרגל איתו/תאלף אותו, תתן לו צ'ופרים, תדבר אליו. תעשה הכול מלבד לנסות ללטף.
אם תמשיך לנסות לגעת, הוא ימשיך לראות ביד כ"איום", והוא יחשוש ממנה. לעומת זאת, אם היד רק תיתן לו צ'ופרים, ותרים אותו,
ולא תהווה איום, הוא פחות יפחד ממנה, ופחות יילחץ כשהיא תתקרב אליו.
כשעבר מספיק זמן (נגיד חודש-חודשיים) ואתה רואה שהוא מגיע ליד בלי בעיה, אוכל מהיד בלי בעיה ונראה לך שהוא נותן בך אמון,
אתה יכול לנסות ללטף את המצח - חשוב לקרב את היד מול הפנים שלו, כלומר לא לבוא מאחוריו/מעליו/מהצדדים כי הוא ירגיש מאויים
תקרב אצבע אחת מול הפנים שלו, תגיד "כל הכבוד" בהתלהבות ותיתן לו צ'ופר.
אח"כ תקרב עוד טיפה את האצבע, תגיד "כל הכבוד" ותצ'פר. למחרת שוב תתרגל ככה כשבכל פעם אתה מקרב טיפה את היד.
אתה מתקדם כל עוד הוא מסכים. אם הוא נראה מאויים או מתנפח, אל תתקרב יותר, רק תיתן צ'ופר ותנסה שוב למחרת.
חשוב שהתהליך יהיה איטי והדרגתי, אתה לא חייב ביום אחד לנסות לגעת בו.
תן לו קודם להתרגל לרעיון שהאצבע מתקרב והיא לא מהווה איום.
תוך כמה ימים (בהתאם לתוכי) תגיע למצב שהאצבע נוגעת לו במצח ומיד תיתן צ'ופר
אח"כ האצבע תלטף פעם אחת מכיוון המקור לכיוון העורף ותיתן צ'ופר
וככה לאט לאט אולי הוא יסכים למגע באזור הראש.
אני מוסיפה איור להמחשה -
3. איך החשכת את החדר? הגפת תריסים? או וילון? מתי הוא הולך לישון אגב? באיזו שעה?
חשוב שלא יהיה שום אור בחדר, שהחלון יהיה אטום לגמרי וחשוך כמו לילה.
אין שיטה אחרת "להשתיק" תוכי. כשיש אור הם מתעוררים.. פשוט לדאוג שהחדר יהיה חשוך.
לא כדאי לכסות את הכלוב, גם בגלל שזה יכול להפחיד אותו (שהוא שומע רעשים ולא רואה, שהוא סגור פתאום)
וגם כי חשוב שתהיה לו תחלופת אוויר אחרת עלולה להתפתח בעיה בדרכי הנשימה
4. זה לא בדיוק נכון העניין של "הגובה והשולט"..
בכל מקרה כדי למנוע ממנו להגיע לכתף פשוט תחזיק אותו בצורה שהוא לא יוכל לטפס על היד שלך, לדוגמה-
5. אני לא יודעות בוודאות בלי לראות ולהכיר את התוכי, אבל אצלי למשל רמבו (חום ראש אפריקאי) מתנהג ככה גם כשאני מתקרבת
לדעתי כדי פשוט לקרוא את שפת הגוף שלי ולשמוע מה אני אומרת.. כאילו הוא מתרכז.. האישונים מתכווצים גם
לדעתי הוא מתמקד עליך כדי לראות איך אתה מגיב וללמוד את שפת הגוף שלך/הקול שלך
תמיד כשאני אומרת לרמבו מילה חדשה וחוזרת עליה, הוא נראה בהלם כזה, בוהה ומצמצם אישונים, ואז מנסה להאכיל אותי..
הוא פשוט מקשיב ומנסה ללמוד/לקלוט. זה מה שנראה לי שהאקלקטוס שלך עושה.
אם למשל חפץ כלשהו נופל ויש רעש חזק ומפתיע, גם אז סביר שהתוכי יקפא במקומו, וזה באמת יהיה מפחד.
אבל אתה כותב שהוא מקשקש ורוצה תשומת לב לכן לדעתי זה קשור לתקשורת ולא פחד.
6. כנראה מחזק כנפיים. עד שיצמחו לו נוצות חדשות הוא ימשיך לנפנף בכנפיים מדי פעם, גם כדי לחזק/להפעיל את השרירים
וגם כדי לבדוק אם כבר יש לו יכולת להשתמש בכנפיים ולעוף - זה נורמלי
7. רצוי שהתוכי יהיה בסלון, כי ככה גם כשאין לך זמן לתת לו יחס, לפחות הוא רואה אותך ושומע אותך ולא מרגיש לבד.
תוכי זה בעל חיים שנמצא בלהקה, לכן זה נורמלי שהוא רוצה להיות עם חברה ולא לבד. כשאתה יוצא מהחדר הוא מרגיש שהוא
הופרד מחבר הלהקה שלו, והוא קורא לך כדי שתהיו שוב יחד. את זה חשוב להבין קודם כול.
אם אין יכולת לשים אותו בסלון, ובכל מקרה - חשוב להתעלם מהצעקות. הוא צריך ללמוד שאתה יוצא וחוזר והכול בסדר,
הוא לא הלך לאיבוד, ולא הופרדתם לנצח.
כדי לעזור לו להתמודד טוב יותר עם ה"לבד" שני דברים חשובים: כלוב מרווח ככל הניתן (רצוי A11 או A19),
צעצועי פירוק וחיפוש מזון שיעזרו לו להעביר את הזמן, לפרוק מתח, להפעיל את הראש...
חשוב גם לא "לעשות סיפור" כשאתה יוצא וחוזר.. תן לו להרגיש שזה שיגרה, שלא צריך להתרגל מזה, שאתה הולך ותחזור והכול בסדר..
בקישורים הבאים יש רעיונות לצעצועים, אפשר לקנות או להכין בבית:
קישור 1 ,
קישור 2 ,
קישור 3
8. קשה לדעת בוודאות. יכול להיות ניסיון למשוך תשומת לב, יכול להיות ניסיון לפרוק תסכול כלשהו, יכול להיות משחק...

תנסה לקשר את זה למשהו.. תבדוק אם יש משהו שגורם לו להתנהג ככה.. אם הוא עושה את זה אחרי שמשהו מסוים קורה..
אולי ככה תבין למה הוא עושה את זה