ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החלפת תא הטלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Galke00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

החלפת תא הטלה

שליחה על ידי Galke00 »

שלום שלום :)
עוד לא הסתיים מחזור רבייה אחד ו"המסכנה" כבר יושבת על 6 ביצים חדשות...
בתא הקודם הצטופפו 4 קטנים והאם. קניתי תא גדול יותר המותאם לתוכונים ואני רוצה להעביר אותה אליו עם הביצים.
האם זה אפשרי וניתן או שעדיף להשאירה בנוכחי?
חלק מהחששות נובעים בגלל שהגוזל האחרון שבקע והקטן מבין כולם, עד לרגע שיצא מהתא סחב גוש לשלשת לא קטן שנדבק לו על אצבעות הרגל, וכתוצאה מכך היא לא התפתחה ומכווצת רוב הזמן, (חייב לציין שהוא מאוד ידידותי אגב אלי ומאפשר לי להוציא אותו וללטף).
תודה :)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: החלפת תא הטלה

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר, פשוט לחכות שההורים יצאו מהתא ביוזמתם, להעביר בעדינות את הביצים לתא החדש ולתלות אותו באותו מקום בדיוק של הישן.
חשוב לרחוץ ידיים עם סבון היטב לפני כן כדי לא להעביר חיידקים לביצים. אפשר לשים כפפה חד פעמית, אם יש (כמו של רופאים/אחיות..)
Galke00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי Galke00 »

תודה, ואם כבר בקע אחד?
שמעתי עכשיו ציוצים קטנטנים.... עדייין ניתן? כמובן עם כפפות
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כל עוד ההורים לא בתא, אפשר.

עם הקוקטיילים הייתי מחליפה להם כל כמה ימים תאים כדי לנקות.
בגיל צעיר יש פחות לשלשת, אבל מהגיל שהגוזלים מתחילים למלא את התא בלשלשת הייתי מוציאה את התא, מעבירה אותם לתא חדש נקי
ומחזירה אותו לכלוב מיד, זה עניין של דקה... ואז שוטפת את התא המלוכלך. ואחרי כמה ימים שוב חוזרת על התהליך.

*חשוב לציין שהקוקטיילים היו רגילים אליי ולא פחדו או נרתעו או הפריע להם שהתעסקתי "הרבה" בתא.

*וכמובן שלא פתחתי את התא כשההורים היו בפנים ולא הוצאתי אותם מהתא בכוח.
פשוט חיכיתי שהם יצאו לאכול או להתמתח ואז הייתי מחליפה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”