ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
להקת תוכונים
מנהל: מפקחים
להקת תוכונים
לפני כחצי שנה בניתי כלוב 2X1 גובה מטר ושמתי שם 4 זוגות תוכונים.
הייתה לי מחלה לא מוכרת שמתו ממנה 3..
5 נשארו ונראו כבריאים לאחר שניקיתי את הכלוב באופן יסודי כולל ברזלים כולל הכל ועבר מאז 3 חודש לערך.
מאז ועד היום התוכונים לא נתנו עבודה..
לנקבות הייתה דונגית חומה קהה! אבל כלום אחרי תקופה חזר להיות בהיר..
בשישי הוספתי עוד 5 תוכונים וככה נוצא לי 5 זוגות של תוכונים.
בינתיים יש רק 4 תאי הטלה עד שאקנה עוד.
עכשיו השאלה היא כזו:
יש לי בכלוב אבן גיר סבידה ותערובת לתוכונים.
אני כל פעם שם להם ירקות (בד"כ גזר ומלפפון) אבל הם לא נוגעים בהם... יש סיבה? מה לעשות?
וכן גם הכנתי להם הנבטה וגם בזה הם לא נוגעים זה פשוט מתייבש בכלוב..
ועוד דבר..
בזמן האחרון שמתי לב שכשחם הם פותחים טיפה את הכנפיים ואת המקור ונושמים יחסית בכבדות.. יש סיבה לדאגה או שזה בגלל החום?
** תמונות מחר**
הייתה לי מחלה לא מוכרת שמתו ממנה 3..
5 נשארו ונראו כבריאים לאחר שניקיתי את הכלוב באופן יסודי כולל ברזלים כולל הכל ועבר מאז 3 חודש לערך.
מאז ועד היום התוכונים לא נתנו עבודה..
לנקבות הייתה דונגית חומה קהה! אבל כלום אחרי תקופה חזר להיות בהיר..
בשישי הוספתי עוד 5 תוכונים וככה נוצא לי 5 זוגות של תוכונים.
בינתיים יש רק 4 תאי הטלה עד שאקנה עוד.
עכשיו השאלה היא כזו:
יש לי בכלוב אבן גיר סבידה ותערובת לתוכונים.
אני כל פעם שם להם ירקות (בד"כ גזר ומלפפון) אבל הם לא נוגעים בהם... יש סיבה? מה לעשות?
וכן גם הכנתי להם הנבטה וגם בזה הם לא נוגעים זה פשוט מתייבש בכלוב..
ועוד דבר..
בזמן האחרון שמתי לב שכשחם הם פותחים טיפה את הכנפיים ואת המקור ונושמים יחסית בכבדות.. יש סיבה לדאגה או שזה בגלל החום?
** תמונות מחר**
Re: להקת תוכונים
טוב בגלל שזאת התחלת ההכירות בין התוכונים הוותיקים עים החדשים ולקיחת שליטה (היררכיה) על כלל הלהקה אז תמיד יש את
הזהירות וההימנעות.
בתחילה תהיה זהירות של החלשים יותר מול החזקים ואז החברה לא אוכלים כרגיל וגם עד שהם יתרגלו לאוכל שאתה נותן יקח מעט זמן .
תנסה לתת להם את הירקות מגורדים אולי הם כן יאכלו מעט מיזה עד שהם יתרגלו לגמרי > להשריה והנבטה צריך להרגיל אותם לזה.
בגלל שזאת תקופה מאוד חמה גם לתוכים חם והם מגיבים בהתאם אז תן להם מקלחות עים מים נקיים קבוע לפחות בקיץ לריענון..
הזהירות וההימנעות.
בתחילה תהיה זהירות של החלשים יותר מול החזקים ואז החברה לא אוכלים כרגיל וגם עד שהם יתרגלו לאוכל שאתה נותן יקח מעט זמן .
תנסה לתת להם את הירקות מגורדים אולי הם כן יאכלו מעט מיזה עד שהם יתרגלו לגמרי > להשריה והנבטה צריך להרגיל אותם לזה.
בגלל שזאת תקופה מאוד חמה גם לתוכים חם והם מגיבים בהתאם אז תן להם מקלחות עים מים נקיים קבוע לפחות בקיץ לריענון..
אתה בטוח לגבי המין שלהם? בטוח שיש 5 זכרים ו-5 נקבות?
אם כן, כמו שאליאב כתב, הם רק הכירו... אולי הם אפילו לא התחלקו לזוגות.. בקיצור זה לוקח זמן - צריך לחכות בסבלנות.
תזכור שהתוכים לא "עובדים בשבילך", הם לא מתרבים כשמתאים לך, אלא כשמתאים להם. זה בעל חיים, לא רובוט.
זה טבעי שהתוכים נמנעים ממזון לא מוכר.
תמשיך לשים להם (כמויות קטנות) מדי יום, רצוי בקערה צמודה לקערות האוכל שלהם עם התערובת.
מקווה אגב שיש יותר מכלי אוכל אחד, אחרת הם יריבו על האוכל
גם השרייה, תכין כמויות קטנות, אבל אתה חייב להמשיך להגיש להם ורצוי כל יום.
ככל שהם ייחשפו לזה יותר, כך הם יטעמו מהר יותר ועם הזמן יאכלו בלי בעיה בשנייה שתכניס את זה לכלוב.
הם מתנהגים ככה בגלל החום. חשוב שלפחות 70% מהכלוב יהיה מוגן משמש (יהיה בו צל), ושם גם אמורים להיות כלי האוכל,
המים ותאי ההטלה. אם אין להם פינה מוצלת בכל שעות היום, הם עלולים להתייבש.
חשוב שכלי המים יהיה נוח לגישה, אם יש לך בקבוק או דיזה או משהו כזה תוודא שהם עובדים ושניתן לשתות.
מומלץ לשים בתחתית הכלוב קערה נמוכה ורחבה עם מים (2-3 ס"מ מים ולא עמוק יותר) כדי שהם יתקלחו.
(לא חמים ולא קרים, פשוט מים מהברז)תוציא את הקערה אחר הצהריים מדי יום כדי שלא יתקלחו ויתקררו בלילה
ותדאג שיהיו מספיק מקלות עמידה לכולם, ושהם יהיו בקוטר 2 ס"מ בערך, כלומר שיהיה לתוכים נוח לאחוז.
רצוי שהמקלות יהיו מענף טבעי, מחוספס, כמו ענף מעץ לימון לדוגמה
אל תשתמש בבמבוק או במקל מטאטא או כל דבר דומה, כי הם מחליקים ומקשים על התוכים להזדווג
אם כן, כמו שאליאב כתב, הם רק הכירו... אולי הם אפילו לא התחלקו לזוגות.. בקיצור זה לוקח זמן - צריך לחכות בסבלנות.
תזכור שהתוכים לא "עובדים בשבילך", הם לא מתרבים כשמתאים לך, אלא כשמתאים להם. זה בעל חיים, לא רובוט.
זה טבעי שהתוכים נמנעים ממזון לא מוכר.
תמשיך לשים להם (כמויות קטנות) מדי יום, רצוי בקערה צמודה לקערות האוכל שלהם עם התערובת.
מקווה אגב שיש יותר מכלי אוכל אחד, אחרת הם יריבו על האוכל
גם השרייה, תכין כמויות קטנות, אבל אתה חייב להמשיך להגיש להם ורצוי כל יום.
ככל שהם ייחשפו לזה יותר, כך הם יטעמו מהר יותר ועם הזמן יאכלו בלי בעיה בשנייה שתכניס את זה לכלוב.
הם מתנהגים ככה בגלל החום. חשוב שלפחות 70% מהכלוב יהיה מוגן משמש (יהיה בו צל), ושם גם אמורים להיות כלי האוכל,
המים ותאי ההטלה. אם אין להם פינה מוצלת בכל שעות היום, הם עלולים להתייבש.
חשוב שכלי המים יהיה נוח לגישה, אם יש לך בקבוק או דיזה או משהו כזה תוודא שהם עובדים ושניתן לשתות.
מומלץ לשים בתחתית הכלוב קערה נמוכה ורחבה עם מים (2-3 ס"מ מים ולא עמוק יותר) כדי שהם יתקלחו.
(לא חמים ולא קרים, פשוט מים מהברז)תוציא את הקערה אחר הצהריים מדי יום כדי שלא יתקלחו ויתקררו בלילה
ותדאג שיהיו מספיק מקלות עמידה לכולם, ושהם יהיו בקוטר 2 ס"מ בערך, כלומר שיהיה לתוכים נוח לאחוז.
רצוי שהמקלות יהיו מענף טבעי, מחוספס, כמו ענף מעץ לימון לדוגמה
אל תשתמש בבמבוק או במקל מטאטא או כל דבר דומה, כי הם מחליקים ומקשים על התוכים להזדווג
טוב אז ככה:
כן אני בטוח בזהות אבל התכוונתי לותיקיי השבט.. הם פה מעל חצי שנה..
בקשר לאוכל הבנתי אותך ואני כבר אנסה..
עכשיו בעניין הצל הם בדיוק מול הזריחה ככה שזה קצת בעיה.. כרגע שמתי להם קרטון על 3/4 מהחזית ופלסטיק אוורירי מעל התאים..
התכנון שלי זה להשים רגליים קטנות בחלק העליון ולפרוש למעלה צליה עם אחוזי הצללה גבוהים ולתפוס עם אבנים ולהוריד עד לגובה ש 1/3 ישאר חשוף (החלק התחתון)
ואני כנראה יסובב אותך שיהיה קיר מאחוריהם שיגן עליהם מהחצי יום של הזריחה..
בעניין המקלות אל דאגה המקלות טובים הם לא של מטאטא
ובקשר לקערה אפשר קצת לפרט? כי לא הבנתי איזו קערה מה ומו..
כן אני בטוח בזהות אבל התכוונתי לותיקיי השבט.. הם פה מעל חצי שנה..
בקשר לאוכל הבנתי אותך ואני כבר אנסה..
עכשיו בעניין הצל הם בדיוק מול הזריחה ככה שזה קצת בעיה.. כרגע שמתי להם קרטון על 3/4 מהחזית ופלסטיק אוורירי מעל התאים..
התכנון שלי זה להשים רגליים קטנות בחלק העליון ולפרוש למעלה צליה עם אחוזי הצללה גבוהים ולתפוס עם אבנים ולהוריד עד לגובה ש 1/3 ישאר חשוף (החלק התחתון)
ואני כנראה יסובב אותך שיהיה קיר מאחוריהם שיגן עליהם מהחצי יום של הזריחה..
בעניין המקלות אל דאגה המקלות טובים הם לא של מטאטא
ובקשר לקערה אפשר קצת לפרט? כי לא הבנתי איזו קערה מה ומו..
קערה
זה יכול להיות כל כלי שיכול להכיל מים אבל שיהיה בגובה סביר כדי שלא תהיה להם בעית גישה ויפחדו להתקלח ....
זה יכול להיות כל כלי שיכול להכיל מים אבל שיהיה בגובה סביר כדי שלא תהיה להם בעית גישה ויפחדו להתקלח ....
כלי נמוך ורחב, תמלא אותו במים שיהיו בעומק 2-3 ס"מ (כלומר גובה המים) כדי שלא יהיה עמוק מדי.
כדאי לשים כלי מפלסטיק או בצבע אחיד כדי שלא יפחיד אותם.
בכל מקרה סביר שהם לא יתקרבו לזה בהתחלה, אז תמשיך לשים להם ועם הזמן הם יתקרבו ויתקלחו.
אתה יכול להתיז עליהם קצת מים (לטפטף עם האצבעות) כדי לדרבן אותם להתקלח.
תמונות לדוגמה:

לגבי הצל, אולי לא הבנתי נכון, אבל אני מקווה שלא תכננת לסגור אותם מכל הכיוונים ולהשאיר רק 1/3 תחתון חשוף
כי אין צורך, חבל לסגור להם את הנוף (אם יש להם..)
פשוט תעשה גג גדול מספיק שיהיה להם צל ברוב שטחי הכלוב, בעיקר בשעות החמות. אפשר להשתמש באיסכורית לגג.
בהצלחה
כדאי לשים כלי מפלסטיק או בצבע אחיד כדי שלא יפחיד אותם.
בכל מקרה סביר שהם לא יתקרבו לזה בהתחלה, אז תמשיך לשים להם ועם הזמן הם יתקרבו ויתקלחו.
אתה יכול להתיז עליהם קצת מים (לטפטף עם האצבעות) כדי לדרבן אותם להתקלח.
תמונות לדוגמה:

לגבי הצל, אולי לא הבנתי נכון, אבל אני מקווה שלא תכננת לסגור אותם מכל הכיוונים ולהשאיר רק 1/3 תחתון חשוף
כי אין צורך, חבל לסגור להם את הנוף (אם יש להם..)
פשוט תעשה גג גדול מספיק שיהיה להם צל ברוב שטחי הכלוב, בעיקר בשעות החמות. אפשר להשתמש באיסכורית לגג.
בהצלחה

הגג לא יכסה כלום.. הם בדיוק מול הזריחה.. ככה שרוב היום השמש ממש מולם לא מעליהם.. אז שמתי בינתיים קרטון בחזית מול הזריחה שיעשה עליהם צל..
בהמשך אני הולך להביא הצללה שתהיה בגובה של 2-3 סנטים מהגג שיוכל להיות מרווח רוח שתתקרר ולהוריד אותו חצי מטר מהחזית שיגן מהשמש מולם.
בהמשך אני הולך להביא הצללה שתהיה בגובה של 2-3 סנטים מהגג שיוכל להיות מרווח רוח שתתקרר ולהוריד אותו חצי מטר מהחזית שיגן מהשמש מולם.
תעשה מה שתעשה העיקר שחלק מהכלוב יהיה מוצל כדי לתת להם פינה מעט קרירה להתרחק מהשמש הרותחת בימים קשים אלו ....