ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נפלה נוצת דם מהזנב
מנהל: מפקחים
נפלה נוצת דם מהזנב
מיקום היתי ליד הכלוב של קיקו (קוקטייל) וראיתי בתחתית הכלוב נוצה שנפלה מהזנב, הוצאתי אותה ליראות וראיתי שזאת נוצה שצמחה לו ליפני שבועים מהזנב, נוצה חדשה לגמרי, היסתכלתי וראיתי בקצה דם, אני לא יודע אם זה דם או משהו אחר אבל צילמתי, נוצות דם אמורות לינשוך סתם בלי סיבה? ועוד נוצה חדשה? ועכשיו ניזכרתי שפעם שהוא היה אצלי בפעם הראשונה אחרי כמה ימים נישברו לו מבהלה 2/3 נוצות דם אני חושב מזמן שעוד לא הבנתי כלום בעניין התוכים, זה קשור לזה אולי? הוא לא ניבהל ולא כלוב, לא מורט או משהו, אני לא יודע למה היא נפלה, זה אמור להיות ככה? ואני חושב שנופלות לו יותר מידי נוצות, הוא בן 7 חודשיים עוד 3 ימים, בתמונה הראשונה תיראו את "נוצת הדם" ובשנייה את הנוצות שנשרו לו בערך מתחילת השבוע או טיפה ליפני, (נפלו עוד הרבה נוצות פשוט עפו לריצפה אז לא צילמתי), ככה זה אמור להיות?
Re: נפלה נוצת דם מהזנב
הנוצה הזאת לא הייתה אמורה ליפול. זו נוצה חדשה בהתפתחות. יתכן מאוד שקיקו קיבל מכה או שהנוצה נתפסה במשהו בכלוב ונתלשה לו.
רואים בתמונה שחלק מהנוצה עדיין לא נפתח.
רואים בתמונה שחלק מהנוצה עדיין לא נפתח.
ומה בקשר לשאלה השנייה זה אמור להיות ככה או שזה יותר מידי נוצות נופלות לו?
ובקשר לנוצה מהזב יכול להיות לו משהו ביגלל זה? זה מזיק שנופלת נוצת דם? וזה כואב לו? כי לי נירא שרוב הסיכוים שהוא ניתקל במשהו בכלוב והיא היתקפלה לו כי ראיתי דוגמא שהזנב שלו ליפעמים ניכנס ברשת למטה שהוא עומד בתחתית הכלוב ומשחק או משהו כי לא ניראלי שזה מבהלה או מפחד או ממכה כי גם מצאתי את הנוצה בתחתית הכלוב במגש שלמטה איפה שהתמונה השנייה שמה פשוט הוצאתי אותה.
והנוצה הזאת תיצמח לו שוב? כאילו באותו מקום שהיא נפלה יצמח לו שם נוצה חדשה או לא?
ובקשר לנוצה מהזב יכול להיות לו משהו ביגלל זה? זה מזיק שנופלת נוצת דם? וזה כואב לו? כי לי נירא שרוב הסיכוים שהוא ניתקל במשהו בכלוב והיא היתקפלה לו כי ראיתי דוגמא שהזנב שלו ליפעמים ניכנס ברשת למטה שהוא עומד בתחתית הכלוב ומשחק או משהו כי לא ניראלי שזה מבהלה או מפחד או ממכה כי גם מצאתי את הנוצה בתחתית הכלוב במגש שלמטה איפה שהתמונה השנייה שמה פשוט הוצאתי אותה.
והנוצה הזאת תיצמח לו שוב? כאילו באותו מקום שהיא נפלה יצמח לו שם נוצה חדשה או לא?
זה אמור להיות ככה. בזמן חילוף נושרות נוצות. כל עוד אין קרחות - הנשירה נורמלית וזה לא משנה אם נשרו 5 או 10 נוצות.
לא יכול להיות לו כלום בגלל הנוצה שנפלה. זה בטח כאב לו כשהיא נפלה, אבל זה כבר מאחוריו..
הנוצה תצמח שוב. בכל מקום שנושרת/נתלשת נוצה - צומחת חדשה במקומה תוך חודש בערך.
אם רק נשברת נוצה - כלומר בסיס הנוצה נשאר בגוף (כמו במצב שגוזרים נוצה למשל),
הבסיס של הנוצה ינשור בזמן חילוף ורק אז תצמח נוצה חדשה במקום השבורה/גזורה.
לא יכול להיות לו כלום בגלל הנוצה שנפלה. זה בטח כאב לו כשהיא נפלה, אבל זה כבר מאחוריו..
הנוצה תצמח שוב. בכל מקום שנושרת/נתלשת נוצה - צומחת חדשה במקומה תוך חודש בערך.
אם רק נשברת נוצה - כלומר בסיס הנוצה נשאר בגוף (כמו במצב שגוזרים נוצה למשל),
הבסיס של הנוצה ינשור בזמן חילוף ורק אז תצמח נוצה חדשה במקום השבורה/גזורה.