ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים רעשניים בטירוף!
מנהל: מפקחים
תוכונים רעשניים בטירוף!
הי
יש לי 2 תוכונים.
הם מאוד מאוד רועשים!!! אני משחררת אותם להסתובב בבית שעות כמעט כל יום. יש להם מספיק אוכל ומים והכלוב לא קטן (30-40 בגובה 55 ס"מ) ויש בתוכו נדנדה שהם אוהבים וסולם.
הבית יחסית שקט.. אז מה גורם להם לצרוח ככה. הם מצייצים כ"כ חזק שאי אפשר לדבר בבית. אין טיפת שלווה. לפעמים גם שמיכה על הכלוב לא עוזרת.. וזה כך תמיד.. חוץ מכשכל הבית חשוך בלילה.. מאז שיש לנו אותם.
אגב הם רועשים גם כשהם משוחררים וגם כשבכלוב. הכלוב נמצא בסלון מעל אקווריום דגים.
בכל מקום שקראתי וגם מנסיון בבית של חברים, תוכונים הם יחסית שקטים. אצל החברה יש 4 והם ממש שקטים.
יש למישהו רעיון מה גורם להם לצרוח ככה??
תודה! רוני
יש לי 2 תוכונים.
הם מאוד מאוד רועשים!!! אני משחררת אותם להסתובב בבית שעות כמעט כל יום. יש להם מספיק אוכל ומים והכלוב לא קטן (30-40 בגובה 55 ס"מ) ויש בתוכו נדנדה שהם אוהבים וסולם.
הבית יחסית שקט.. אז מה גורם להם לצרוח ככה. הם מצייצים כ"כ חזק שאי אפשר לדבר בבית. אין טיפת שלווה. לפעמים גם שמיכה על הכלוב לא עוזרת.. וזה כך תמיד.. חוץ מכשכל הבית חשוך בלילה.. מאז שיש לנו אותם.
אגב הם רועשים גם כשהם משוחררים וגם כשבכלוב. הכלוב נמצא בסלון מעל אקווריום דגים.
בכל מקום שקראתי וגם מנסיון בבית של חברים, תוכונים הם יחסית שקטים. אצל החברה יש 4 והם ממש שקטים.
יש למישהו רעיון מה גורם להם לצרוח ככה??
תודה! רוני
Re: תוכונים רעשניים בטירוף!
תוכונים יכולים להיות רעשנים על אף שהם נחשבים בין התוכים השקטים. אם טוב להם ויש ביניהם תקשורת התוכונים יכולים לצייץ בלי סוף. מאחר ורמת הרעש (בדציבלים) לא גבוהה ניתן לחשוב שזה לא מפריע. כמובן שזה לא נכון לפחות למי שרגיש לרעש.
השאלה הנשאלת היא האם מדובר בזכר ונקבה או שני זכרים?
השאלה הנשאלת היא האם מדובר בזכר ונקבה או שני זכרים?
תודה על התגובה המהירה!
מצחיק שאתה שואל.. עד לפני יומיים אלה היו 2 זכרים וכבר לא יכולנו לסבול את הרעש אז החלפנו עם מגדל את הזכר שלא היה מורגל יד בנקבה צעירה.
היא באמת מאוד שקטה אבל הזכר שנשאר ממשיך לצרוח!! מה.. נחליף גם אותו???
זה נראה כאילו הוא לא מפסיק לקדוח לה והיא לא מצליחה להשחיל מילה
נחמד להבין שזה אומר שטוב לו.. האמת שגם אני חשבתי שזה ציוצים חיוביים אבל לנו כבר ממש לא טוב..
יכול להיות שזה אופי של תוכי ושאחד אחר יהיה שקט ורגוע?
תודה!
מצחיק שאתה שואל.. עד לפני יומיים אלה היו 2 זכרים וכבר לא יכולנו לסבול את הרעש אז החלפנו עם מגדל את הזכר שלא היה מורגל יד בנקבה צעירה.
היא באמת מאוד שקטה אבל הזכר שנשאר ממשיך לצרוח!! מה.. נחליף גם אותו???
זה נראה כאילו הוא לא מפסיק לקדוח לה והיא לא מצליחה להשחיל מילה
נחמד להבין שזה אומר שטוב לו.. האמת שגם אני חשבתי שזה ציוצים חיוביים אבל לנו כבר ממש לא טוב..
יכול להיות שזה אופי של תוכי ושאחד אחר יהיה שקט ורגוע?
תודה!
תוכים מייצרים רעש, תוכים מייצרים רעש בצורה ניכרת יותר בעונת הריבוי ולאחר הגיעם לבגרות מינית. חלק מהציוצים הקישקושים והקולות הם סוג של תיקשורת וחיזור ואי אפשר להימנע מכך. הנקבה שקטה יותר כרגע מאחר והיא הגיעה למקום חדש ולא מוכר. בעתיד תשמעי אותה יותר.
האם אין אפשרות להעבירם למקום אחר בבית שהרעש שהם עושים לא ישמע או ישמע פחות? נניח מרפסת שאפשר לסגור את הדלת?
אגב, היו לי תוכונים בכלוב נפרד כשהכלוב היה תלוי במרפסת. הבת שלי לא יכלה לסבול את הרעש כשישבנו במרפסת ולעומת זאת רוב הזמן זה לא הפריע לי או לאשתי. לכל אדם יש סף סיבולת לרעש וכל אדם יפרש את הרעש בצורה שונה.
הפיתרון הטוב ביותר שיכול להיות זה להעבירם למקום שפחות יפריע אם זה מתאפשר. החלפת התוכונים יפתור את הבעייה לזמן קצר עד אשר הם יתאקלמו מחדש.
האם אין אפשרות להעבירם למקום אחר בבית שהרעש שהם עושים לא ישמע או ישמע פחות? נניח מרפסת שאפשר לסגור את הדלת?
אגב, היו לי תוכונים בכלוב נפרד כשהכלוב היה תלוי במרפסת. הבת שלי לא יכלה לסבול את הרעש כשישבנו במרפסת ולעומת זאת רוב הזמן זה לא הפריע לי או לאשתי. לכל אדם יש סף סיבולת לרעש וכל אדם יפרש את הרעש בצורה שונה.
הפיתרון הטוב ביותר שיכול להיות זה להעבירם למקום שפחות יפריע אם זה מתאפשר. החלפת התוכונים יפתור את הבעייה לזמן קצר עד אשר הם יתאקלמו מחדש.
בד"כ הזכרים רועשים יותר מהנקבות. גם אצלנו היה תוכון "חפר" כל היום, גם בלי שהייתה לו נקבה
ככה זה תוכונים, אני לא מבינה למה אומרים שהם שקטים, הם עושים מלא רעש, פשוט אין להם קול חזק כל כך (לא כמו ארה נגיד...)
אבל נקבות בדרך כלל שקטות. יכול להיות שגם נקבה תצייץ, אבל אני באופן אישי עוד לא ראיתי נקבה ש"חופרת" כמו זכר
ככה זה תוכונים, אני לא מבינה למה אומרים שהם שקטים, הם עושים מלא רעש, פשוט אין להם קול חזק כל כך (לא כמו ארה נגיד...)
אבל נקבות בדרך כלל שקטות. יכול להיות שגם נקבה תצייץ, אבל אני באופן אישי עוד לא ראיתי נקבה ש"חופרת" כמו זכר
צודקת שירלי, יש הבדל משמעותי בין הזכר לנקבה. בדרך כלל הזכר יוזם ויעשה את מירב הרעש כשהנקבה עונה לו בציוצים חלשים ורק מידי פעם. כשמתייחסים לרמת הרעש כולם מפרשים זאת בעוצמת הרעש שהתוכי עושה. ככל שהתוכי גדול העוצמה גדולה יותר.
אבל אין ספק שחפירות בלתי פוסקות גם הן רעש ולא כולם מתרגלים או סובלים אותו.
אבל אין ספק שחפירות בלתי פוסקות גם הן רעש ולא כולם מתרגלים או סובלים אותו.
למה את אומרת שכל הזכרים חופרים מה אני חופר מה אלי חופר ? לא ולא 
לעיניין אל תשכחו שתוכונים בטבע חיים בלהקות עצומות והן מתקשרים בניהם עי' קולות מסויימים שהן הצרחות לאחד ולשני לא מזיז
כך שבכל מצב הם ישמיעו את קולן מתוך פעולה טבעית לחלוטין הטמועה בהם ולא חלילה להציק לאנשים .והברירה היא לגדל או לא.
לעיניין אל תשכחו שתוכונים בטבע חיים בלהקות עצומות והן מתקשרים בניהם עי' קולות מסויימים שהן הצרחות לאחד ולשני לא מזיז
כך שבכל מצב הם ישמיעו את קולן מתוך פעולה טבעית לחלוטין הטמועה בהם ולא חלילה להציק לאנשים .והברירה היא לגדל או לא.
תודה על כל התגובות!
אני מודה שאני משווה לחברה שיש לה 3 זכרים ונקבה אחת ואצלה ממש שקט!
אבל כנראה שיש לה מזל!
לפחות אצלי בבית הגבר האמיתי לא חופר כמו זה עם הכנפיים כי אז הייתי ממש מתחרפנת!!
אני מודה שאני משווה לחברה שיש לה 3 זכרים ונקבה אחת ואצלה ממש שקט!
אבל כנראה שיש לה מזל!
לפחות אצלי בבית הגבר האמיתי לא חופר כמו זה עם הכנפיים כי אז הייתי ממש מתחרפנת!!
בדרך כלל שלא כמו בעלי הכנף הזכרים בבני האנוש נחשבים לפחות רועשים מהנקבות. כמובן שיש יוצאים מן הכלל כמו אצלך עם התוכונים אבל במאמרים שקראתי בנושא מדובר ללא ספק באחידות דעה של כל החוקרים.
בכל מקרה, מקווה שתמצאי את האיזון ותשאירי את התוכונים. בסך הכל אם לא תתמקדי ברעש יתכן שהוא לא יפריע לך. זה אגב גם ההמלצה שניתנת לבני אנוש זכרים כשהם פונים לעזרה כשבת הזוג "חופרת".
לדעתי קשה להעריך את השקט עד שלא נתקלים במשהו רועש יותר. לכן אני מציע שתשאילי קקדו לשבוע, לאחר מכן רעש התוכונים ישמע באוזנייך כמנגינה עריבה , כמובן אם תצליחי לשמוע לאחר מכן
.
לא לשכוח, תוכונים או תוכים וציפורים מכל הסוגים משמיעים את קולם בציוצים ובקריאות מתוך שימחה ורצון לתקשר. זה מעיד בעיקר על כך שבעל הכנף בריא וטוב לו. אם הם שמחים סימן שהתנאים שאת נותנת להם מאפשרים להם לחיות טוב. התנאים אינם רק מזון טוב ומדובר על האוירה הכללית בבית. תוכים מושפעים בנקל האוירה חיובית או שלילית. למשל מתח בבית יכול לגרום להם להשתתק, להיות חסרי פעילות ואף דיכאוניים משהו. לעיתים כשהמגדל מתוח ועצבני גם התוכי יהיה כזה. האם אצל החברה יש לתוכים תנאי מחייה טובים כשלך?
בכל מקרה, מקווה שתמצאי את האיזון ותשאירי את התוכונים. בסך הכל אם לא תתמקדי ברעש יתכן שהוא לא יפריע לך. זה אגב גם ההמלצה שניתנת לבני אנוש זכרים כשהם פונים לעזרה כשבת הזוג "חופרת".
לדעתי קשה להעריך את השקט עד שלא נתקלים במשהו רועש יותר. לכן אני מציע שתשאילי קקדו לשבוע, לאחר מכן רעש התוכונים ישמע באוזנייך כמנגינה עריבה , כמובן אם תצליחי לשמוע לאחר מכן
.לא לשכוח, תוכונים או תוכים וציפורים מכל הסוגים משמיעים את קולם בציוצים ובקריאות מתוך שימחה ורצון לתקשר. זה מעיד בעיקר על כך שבעל הכנף בריא וטוב לו. אם הם שמחים סימן שהתנאים שאת נותנת להם מאפשרים להם לחיות טוב. התנאים אינם רק מזון טוב ומדובר על האוירה הכללית בבית. תוכים מושפעים בנקל האוירה חיובית או שלילית. למשל מתח בבית יכול לגרום להם להשתתק, להיות חסרי פעילות ואף דיכאוניים משהו. לעיתים כשהמגדל מתוח ועצבני גם התוכי יהיה כזה. האם אצל החברה יש לתוכים תנאי מחייה טובים כשלך?

אהבתי את משל העז. אולי באמת אביא קקאדו..
אצל חברה שלי התנאים מעולים. האכלת יד, הכלוב נפתח כל יום והם מקבלים נשיקות כל הזמן... אולי יותר מידי ?

וכיף לשמוע שטוב להם אצלי, באמת.. אבל כשמנסים לדבר או לישון צהריים או לראות טלויזיה, זה מלחמה שאי אפשר להתעלם ממנה.
וכמו שקראתי לא כדאי שהם יהיו בחדר שינה באופן קבוע בכלל אבק הנוצות..
עכשיו למשל שמיכה כהה מכסה את הכלוב כי הילדים עוד ישנים... זה לא מפריע לו לשיר בקולי קולות.. יש כאלה שאוהבים לשיר בחושך כנראה...
נראה כמה זמן יקח עד שבן הזוג שלי יחטוף את הקריזה סופית ויבדוק אם הם מסוגלים לשרוד בטבע הישראלי!!!