ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טיול ליומיים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

טיול ליומיים

שליחה על ידי Edden00 »

היי,יש אצלי גוזל גאקו בן שלושה חודשים, והוא נמצא אצלי מתחילת השבוע. ורציתי לשאול לגביי טיול לנוער לבני גילי שהיה בצפון למשך יומיים..
אני יודעת שהג'אקו זקוק להרבה זמן של יחס(לפי מה ששמעתי לפחות שעה ביום) ועם זאת גם שעות של שהייה מחוץ לכלוב.. מה שממש גורם לי לתהות לגביי יציאה לטיול.
אושרי מאוד אוהב לצאת מהכלוב,ומאוד שונא לחזור אליו (וואו ממש קשה להחזיר אותו לשם)..וחוץ מזה אני מאוד מאוד נזהרת איתו לגביי תנודות מהירות ובכלל לא לגרום לו לבהלה או לטראומה,לכן אני מפחדת להשאיר אותו ביידי מישהו אחר שיטפל בו ביומיים האלה, כי אני יודעת שאף אחד לא יתייחס אליו בכל כך רכות כמוני. מה עושים?תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: טיול ליומיים

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית עלייך להרגיל את התוכי לכך שחלק מהיום הוא נמצא בכלוב (גם כשאתם בבית) וחלק מחוצה לו, עדיף שזה לא יעשה על פי לוח זמנים קבוע. בכלוב עצמו יש לספק לתוכי תעסוקה בתחלופה כזאת שתגרום לתוכי לגירוי ורצון לשחק. פשוט להרגילו להעסיק את עצמו גם כשהו לבד בכלוב וגם כשיש אנשים בבית.
ככל שתקני לתוכי את ההרגלים מהר יותר כך יהיה קל יותר לכולם. גם לתוכי וגם לכם בעתיד.

ג'אקו או כל תוכי אינו זקוק ליחס של שעה ביום. אי אפשר לקבוע באופן חד משמעי כמה זמן ג'אקו או תוכי אחר צריך מאחר וזה תלוי בהרגלים שהקנו לו. לדוגמא, תוכי שרגיל ליחס קבוע של שעתיים ביום לא יסתפק בשעה ביום ולהיפך, תוכי שהורגל לקבל יחס של חצי שעה ביום יסתפק בכך. זאת בתנאי שיש לתוכי תעסוקה מספקת. תמיד אני אומר שיש לחשוב קדימה, לנסות ולתת לתוכי יחס במינון כזה שנוכל לעמוד בו לאורך זמן. לדאוג שהתוכי יקבל את השהייה בכלוב כמובן מאליו כך שכשנצא מהבית ליום יומיים הוא לא ירגיש כלוא ויוכל להעסיק את עצמו.

לגבי היחס של אחרים לתוכי. אני מבין שמדובר בבני הבית (אם אני טועה תקני אותי) ואם זה כך זו טעות לגונן עליו בצורה כזאת ולמנוע מאחרים לטפל בו. כך יוצרים בעצם תוכי "של אדם אחד" . כולם צריכים להיות שותפים לגידולו, כולם צריכים לתת לתוכי יחס בצורה כזאת או אחרת וכך יווצר מצב שכשבן משפחה יוצא לטיול אין בעייה.
אם את חושבת שאת מתנהגת לתוכי בצורה נכונה והוא חושש נניח מתנועות מהירות תדריכי את בני הבית איך לגשת לתוכי ואיך לנהוג עימו, אבל אל תרחיקי אותו מבני הבית בכדי לגונן עליו. כשאת מגוננת עליו הוא הוא יכול לראות בבני הבית האחרים כאילו הם מהווים איום לגביו ולא להתחבר אליהם.

אני מציע שתדאגי להסביר במי שעומד לטפל בו את הכללים ומה צריך לעשות ותצאי לטיול, התוכי אינו אמור להגביל אותך או למנוע ממך לצאת לטיולים וכו'.
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

תודה. אבל אם הוא כלכך אוהב לצאת מהכלוב ובכל פעם שאני מתקרבת לכלוב או פותחת אותו הוא ישר רץ לפתח הכלוב, איך אני יצליח להרגיל אותו ? זה מרגיש לי קצת רע שהוא מבקש לצאת ואני משאירה אותו בכלוב כדי שידע להעסיק את עצמו:(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה חלק מהחינוך, כמו שלא מאפשרים לילד לאכול שוקולד בלי סוף או לשהות מחוץ לבית בכל שעה שיחפוץ גם כאן. בסך הכל כשהתוכי גוזל הוא יתרגל לכך מהר מאוד, ככל שיגדל יהיה קשה יותר להרגילו לשהות בכלוב וכשתצרכו לנסוע לטיול או לעזוב אותו סגור בכלוב הוא ירגיש כלוא ויפתח בעיות התנהגות. את יכולה לעשות זאת בהדרגה ולא בבת אחת, לקצר לו את זמני השהייה מחוץ לכלוב לאורך זמן. לעיתים תאפשרי לו יותר זמן בחוץ ולעיתים פחות. העיקר שלא יתרגל שהוא שוהה מחוץ לכלוב ללא הגבלה מצד אחד ומצד שני ילמד גם שיש תעסוקות ומשחקים בכלוב.
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

אני חושבת שהבנתי את מה שעליי לעשות לטובת שנינו. תודה!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”