ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מריטת נוצות אצל זאקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

edik2929
ביצה
ביצה

מריטת נוצות אצל זאקו

שליחה על ידי edik2929 »

היי יש לי שאלה הזאקו שלי מורט נוצות בכל חלקי גופו מה שלא ניסיתי לא הצלחתי למנו ממנוע את המריטה. כרגע אני יושב לעבור לתוכנית קצת שונה שמעתי שקיים ספרי נגד מריטה ו/או צוורון מיוחד לפני שאני קונה אחד מין הדברים רציתי לדעת מה עדיף ומה יותר מועיל והיכן ניתן לקנות את המוצרים
תודה מראש
סמל אישי של משתמש
guy1111112
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: מריטת נוצות אצל זאקו

שליחה על ידי guy1111112 »

1.כך אותו קודם לרופא יכול להיות שהוא לא מרגיש טוב
2.יש לו צעצועים תכלים עם לא אז יש סיכוי שבגלל זה המריטה
יש המטביעים את צרותיהם - ויש המלמדים אותם לשחות
oferbh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי oferbh »

קודם כול צריכים לעשות לתוכי בדיקות לשלילת טפילים ומחלות ולדעת ממה המריטה נובעת ולאחר להתחיל בטיפול המתאים תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אתה יכול להעלות תמונה שלו?

מה עם הבדיקות להרעלת אבץ, עשיתם משהו עם זה?
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

הייתי כבר אצל וויטרנר כמה פעמיים לדעתי הוא לא חולה עשיתי לו טיפול מונע להרעלת אבץ
אני כרגע מניח לו הוא כבר התעייף מלהיות אצל ויטרנר
כרגע אני רוצה לנסות את השיטת הספריי או הצוורון
אז מה אתם ממליצים
וכן יש לו מספיק צעצועים שאני מחליף לו מידי חודש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי שני העזרים שציינת לא ממש עוזרים להפסקת המריטה.
צווארון ימנע מהתוכי לגשת ולהגיע עם המקור לנוצות ולמרוט אך לרוב לאחר הסרת הצאוורון הוא יחזור למרוט מחדש.כל זאת במידה והוא יסתגל לצווארון ולא תיאלץ להסיר אותו לאחר מספר שעות.
ספריי- הספריי מבטיח ובעל כותרות, בחו"ל מראים גם תמונות של לפני ואחרי אבל גם לגבי הספריי אני די פסימי. אני פסימי כי ספרי לא פותר בעיות התנהגות. מי שמכיר את האנשים שכוססים ציפורניים מתוך הרגל יכול להבין על מה אני מדבר, גם מרה על הציפורניים לא מונע מהם לכסוס והם עושים זאת גם מבלי שיהיו מודעים לכך מתוך דחף.

לצערי הגדול יותר לא נמצא פיתרון הולם לבעייה, וטרינרים יתחילו בדרך כלל בסידרת בדיקות שונות (גם אם לא נמצא קשר בין המחלות הנבדקות למריטה) שאין להן סוף כמעט, פוליומה, כלמידיה, המקור והנוצות,בדיקות רעלים, בדיקות כבד, טפילים והיד עוד נטויה. ברוב המקרים המחלות נשללות ומתחילים בשלב השני של הטיפול שהוא טיפול התנהגותי. הטיפול ההתנהגותי הינו טיפול בן מספר פגישות כאשר בפגישה הראשונה מתארים את סדר היום של התוכי ולאחר מכן מתבצעים השינויים הדרושים על פי ראות הוטרינר.

טיפולים נוספים-
בתקופה האחרונה החלו מרפאות טיפול בדיקור סיני. גם במקרה זה אני לא ראיתי סטטיסטיקה לגבי הצלחות הטיפול.
הרגעה- טיפול בחומרי הרגעה על בסיס צמחי כדי להוריד מתחים מהתוכי- לא שולל במקרים מסויימים אם כי גם כאן התוצאות לא מזהירות
לנוכח העובדה שהטיפול מוגבל ולא יכול להינתן לאורך זמן.

מה כן? קשה לדעת מה עובר על התוכי וקשה למנוע ממנו את בעיית ההתנהגות החמורה. בכל מקרה אם יש אפשרות לגרום לו להפסיק היא בידיים של המגדל. לא תמיד זה מצליח וזה לא תמיד קשור לאופן הגידול. ניתן לחשוב שתוכי מוזנח, ללא יחס מספיק או ללא פעילות הינו תוכי שמורט אבל בהחלט לא כך. לא בכל מקרה המגדל אשם או יכול לשנות את המצב הקיים אם כי טיפול נכון יכול להפחית את הסיכוי לכך שהתוכי ימרוט.
יכול להיות שאת הדברים שאני מציע אתה מיישם אבל בכל זאת.
ראשית אתה צריך למנוע מהתוכי להגיע למצבי לחץ, למשל תעקוב אחר התנהגות התוכי ועדיף לנהל רישום. השעות בהן הוא מורט, המיקום שבו הוא מורט (האם מחוץ לכלוב יותר?האם כשהוא על המעמד העליון בכלוב וכו') האם יש קשר בין המריטה לנעשה בבית בסביבת התוכי.
האם אתה מזהה סימני לחץ כתוצאה ממצבים מסויימים שמתרחשים? אני נוגע במעט מאוד נקודות כדי שתבין את העיקרון.
העיקרון הוא שכדי לפתור בעייה מסויימת צריך להבין את הגורם לה. אם תצליח להבין מה גורם לתוכי ללחץ ולמריטה אולי תוכל לשנות זאת.

מקלחות מאוד חשובות ועוזרות לנקות אבק שמצטבר על העור. כדאי לקלח את התוכי פעמיים בשבוע. אם התוכי נלחץ מהמקלחת צריך למצוא שיטה לקלח אותו מבלי שילחץ. קישור בנושא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

תזונה. מעט מאוד תוכים עלולים לפתח אלרגייה למזונות שונים. חשוב לוודא שהתזונה מצד אחד טובה ומצד שני באמת מכילה את כל הנדרש לתוכי. אם מזונות של התוכי מבוסס על כופתיות יש להעשיר את המזון בתוספות כגון: תערובת השרייה/הנבטה. ירק,פרי, תערובת זרעים וסידן.
סמל אישי של משתמש
guy1111112
ביצה
ביצה

שליחה על ידי guy1111112 »

נו מה הולך הכל בסדר איתו?
יש המטביעים את צרותיהם - ויש המלמדים אותם לשחות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בעיית מריטה לא עוברת בין רגע וזהו תהליך.

בהזדמנות זאת אוסיף שאני בהחלט בדיעה שביקור תכוף אצל וטרינר יכול לערער את ביטחונו של התוכי ולהכניס אותו למצב סטרס.
לגבי "טיפול מונע" להרעלת אבץ. זהו מושג חדש שאני שומע. הטיפול ניתן כשיש הרעלה בבירור. במידה וישנם חפצים בזפק שנצפו בצילום לעיתים יש לבצע נתיחה להוצאתם ולעיתים מתן אנטיביוטיקה ומעקב יספיקו בשלב ראשון ,זאת במידה והחפצים קטנטנים ולא בכמות גדולה. במידה והחלקיקים עברו את הזפק ועברו לקיבה לרוב התוכי יקבל טיפול בזריקה בחומר שנקרא Calsenate שבעצם גורם לאבץ להפוך ללא פעיל ומנטרל אותו. תוך כדי הטיפול התוכי חייב להיות תחת השגחה ומוזן בנוזלים לפי הצורך. מחוייב לעבור בדיקות המראות פעולת כליות וכבד תקינים. אם התוכי לא אוכל באופן עצמאי יש להאכילו.

מאחר והטיפול עצמו מורכב אסור שינתן כמניעה לתוכי שאינו סובל מהרעלה. סיכויי ההחלמה לאחר הטיפול קשורים ישירות לזמן בו התוכי היה חשוף לרעלנים בגוף ולכמות האבץ.
אם כבר אז אוסיף מהם התסמינים להרעלת מתכות :
התוכי שרוי במצב דיכאון,בעיות במערכת העיכול, עייפות מוגברת, מריטת נוצות,עלייה משמעותית בצימאון ובמתן השן, התייבשות, אובדן שיווי משקל, ירידה במשקל שילשולים ואף דימום. לרוב ללא טיפול מצבו של התוכי מיתדרדר ומסתיים במוות.
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

הכוונה בטיפול מונע הייתה שהוא אכן חלה בהרעלת אבץ לאחר בדיקת דם שנשלחה למעבדה ויצא לא תקינה - לאחר טיפול של 5 ימים הוא הבריא והתחילה לו אפילו צמיחת נוצות בקרחות והוא התמלא נוצות כעבור חודש הוא שוב פעם התחיל למרוט נוצות באופן מסיבי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עכשיו נושא ההרעלה מובן לי, בכל מקרה מריטת נוצות אינה משוייכת למחלה ספיציפית. כלומר יתכן שהתוכי לקה בהרעלת מתכות ללא קשר להיותו מורט. השאלה שעולה היא "למה הוא הפסיק למרוט אחרי הטיפול"? והתשובה לכך כנראה טמונה בשינוי שהתוכי עבר. מן הסתם יותר יחס יותר מגע, העברה ממקום למקום ושינויי במצב הכללי.
אם תשאל למה הוא חזר למרוט אני אענה לך שלדעתי מדובר בבעיית התנהגות שלא חולפת בקלות.

ניתן לחשוב שתוכי שמח שמקבל את כל מבוקשו לא ימרוט אבל לא כך. מאחר ולוטרינרים או יותר נכון למדע אין תשובות מדוייקות לתופעה נוטים לשייך את המריטה למספר רב של גורמים. ביניהם תנאי מחייה, חוסר בתעסוקה/שיעמום, דיכאון שקשור לחוסר יחס אליו התוכי הורגל תזונה לקויה/מחסור בויטמינים/אלרגיה ומחלות שונות.כשאני כותב "מחלות שונות" מדובר ברשימת מחלות או בעיות בריאות שמקיפים את כל המערכות של התוכי כמעט, כאשר כל בעייה בעצם יכולה להיות משוייכת למריטה גם אם לא הוכח הדבר מעולם.
מתוך הרשימה המצומצמת שהבאתי כל מגדל יכול לעשות את השינויים הנדרשים כגון שינויים בתנאי המחייה (כלוב גדול יותר, מיקום טוב יותר וכו')הוספת תעסוקה לתוכי להפגת השיעמום, מתן יחס ועוד. אם נרצה לצמצם עוד יותר אז אפשר לחלק את התופעה לבעייה התהגותית פסיכוגנית ולבעייה בריאותית.
מאחר והבדיקות המוצעות כיום לבעלי תוכים מורטים עלולות לרושש אותם, זאת מבלי שתהיה תוצאה אחת שיכולה להצביע בוודאות על הבעייה כי אף אחד לא עשה מחקר בנושא ולא הצליח לשייך את המריטה למחלה כלשהיא. ולכן לצערי נותר רק לבצע ניסיונות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”