ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'אקו או סנגל ?
מנהל: מפקחים
ג'אקו או סנגל ?
אני מעוניין לקנות תוכי חדש .... חשבתי על ג'אקו ואז שמעתי על "בן משפחתו" - סנגל .
אשמח לקבל עזרה ועצות בבחירה ...
קצת הסבר על כל אחד מהם ...( אופי , רעש , יכולת דיבור ,טיפול וכו " ).
מה ההבדל בגודל בניהם ?
המלצות שלכם ?!
אשמח לקבל עזרה ועצות בבחירה ...
קצת הסבר על כל אחד מהם ...( אופי , רעש , יכולת דיבור ,טיפול וכו " ).
מה ההבדל בגודל בניהם ?
המלצות שלכם ?!
Re: ג'אקו או סנגל ?
ברוך הבא,
שני התוכים מאותה משפחה, משפחת האפריקאים.
ג'אקו- תוכי מאוד פופולרי הן בגלל גודלו אבל במיוחד בגלל כושר הדיבור והחיקוי שהוא הטוב ביותר מבין התוכים.
ג'אקו מצריך כלוב מרווח וגדול.
ג'אקו מצריך גישה מיוחדת לעומת התוכים הקטנים בינונים, לכן חשוב לקבל עם רכישת הג'אקו ובהמשך ליווי והדרכה מיקצועית.
רמת רעש בינונית בעיקר ידבר ולא ישמיע צרחות.
גודל-33 ס"מ +-
סנגל- מאותה משפחה, משפחת האפריקאים.
תוכי שנחשב שקט יחסית לתוכים בגודלו ממשפחות אחרות .
ישנו כושר דיבור מסויים ועם השקעה יכול לדבר מספר מילים אם כי לא ברור כשל הג'אקו.
רמת רעש בינונית ומטה.
זקוק לכלוב ממוצע בגודלו אם כי כלוב מרווח יכול להיטיב עימו ולאפשר לו תנועה ופעילות.
גודל - 23ס"מ.
שני הסוגים כתוכים מוחתמים יכולים להיות תוכים נוחים וחברותיים.
הפרש המחירים בין שני התוכים גדולה . כמו כן יש לקחת בחשבון שתוכי גדול יותר מצריך כלוב גדול יותר ולכן מן הסתם ההוצאה על תוכי גדול גדולה יותר.
שני התוכים מאותה משפחה, משפחת האפריקאים.
ג'אקו- תוכי מאוד פופולרי הן בגלל גודלו אבל במיוחד בגלל כושר הדיבור והחיקוי שהוא הטוב ביותר מבין התוכים.
ג'אקו מצריך כלוב מרווח וגדול.
ג'אקו מצריך גישה מיוחדת לעומת התוכים הקטנים בינונים, לכן חשוב לקבל עם רכישת הג'אקו ובהמשך ליווי והדרכה מיקצועית.
רמת רעש בינונית בעיקר ידבר ולא ישמיע צרחות.
גודל-33 ס"מ +-
סנגל- מאותה משפחה, משפחת האפריקאים.
תוכי שנחשב שקט יחסית לתוכים בגודלו ממשפחות אחרות .
ישנו כושר דיבור מסויים ועם השקעה יכול לדבר מספר מילים אם כי לא ברור כשל הג'אקו.
רמת רעש בינונית ומטה.
זקוק לכלוב ממוצע בגודלו אם כי כלוב מרווח יכול להיטיב עימו ולאפשר לו תנועה ופעילות.
גודל - 23ס"מ.
שני הסוגים כתוכים מוחתמים יכולים להיות תוכים נוחים וחברותיים.
הפרש המחירים בין שני התוכים גדולה . כמו כן יש לקחת בחשבון שתוכי גדול יותר מצריך כלוב גדול יותר ולכן מן הסתם ההוצאה על תוכי גדול גדולה יותר.
עוד קצת עזרה ...
אז ההפרש בגודל בינייהם משמעותי ...!??
וכך גם ביכולת דיבור ...!?
מה מבחינת אופי ? יש לי ילד קטן (3) בבית ... נאני רוצה שגם הוא יוכל לשחק עם התוכי ...
אז ההפרש בגודל בינייהם משמעותי ...!??
וכך גם ביכולת דיבור ...!?
מה מבחינת אופי ? יש לי ילד קטן (3) בבית ... נאני רוצה שגם הוא יוכל לשחק עם התוכי ...
הגודל בהחלט משמעותי.
סנגל מתוך גלרית התמונות:
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/di ... -53-0.html
אפרור אפריקני ( גאק'ו )
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/di ... -48-2.html
בתחתית כל תמונה יש אפשרות לקבל מידע נוסף ולהגיע ללקסיקון.
הילד שלך יוכל לשחק עם הג'אקו כמו עם הסנגל בתנאי שהתוכי הוחתם כראוי וחברותי. ילד בגיל 3 צריך השגחה צמודה בעת קירבתו לתוכי
מאחר ואין לו עדיין את הרגש והיכולת להתחשב בצרכיו של התוכי וברגשותיו. ילד יכול לאחוז חזק מידי את התוכי ולהכאיב לו וכתוצאה מכך התוכי ירתע מפניו ואף עלול לתקוף. אפשר לשחק עם הילד והתוכי תוך כדי השגחת מבוגר כאשר הדגש העיקרי שיש לשים אליו לב זה המגע עם התוכי.
הערה כללית.
תוכי אינו מיועד לילדים קטנים בגילאים שנתיים שלוש וארבע ולעיתים יותר מכך. תוכים ובמיוחד הגדולים והאנטלגנטים מביניהם זקוקים למגדלים בוגרים ואחראים שישגיחו עליהם. ישנם שרואים בתוכי "צעצוע" שיכול להנעים את זמנו של הילד. לא כך הדבר. תוכי יכול לגדול במשפחה שיש בה ילדים קטנים כאשר היד המכוונת ההדרכה והשמירה על הילד והתוכי באחריות המבוגר.
גם תוכון יכול לגרום נזק לילד בנשיכה חזקה וגם תינוק יכול לגרום נזק חמור לתוכי גדול. לכן יש לקחת זאת בחשבון, ללמוד ולהבין את המשמעות של גידול תוכי בבית, להבין את הצרכים של התוכי ואת המגבלות שלו ולאפשר לו לחיות בביטחון.
ההערה הינה הערה כללית ואינה קשורה ישירות לדיון זה.
סנגל מתוך גלרית התמונות:
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/di ... -53-0.html
אפרור אפריקני ( גאק'ו )
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/di ... -48-2.html
בתחתית כל תמונה יש אפשרות לקבל מידע נוסף ולהגיע ללקסיקון.
הילד שלך יוכל לשחק עם הג'אקו כמו עם הסנגל בתנאי שהתוכי הוחתם כראוי וחברותי. ילד בגיל 3 צריך השגחה צמודה בעת קירבתו לתוכי
מאחר ואין לו עדיין את הרגש והיכולת להתחשב בצרכיו של התוכי וברגשותיו. ילד יכול לאחוז חזק מידי את התוכי ולהכאיב לו וכתוצאה מכך התוכי ירתע מפניו ואף עלול לתקוף. אפשר לשחק עם הילד והתוכי תוך כדי השגחת מבוגר כאשר הדגש העיקרי שיש לשים אליו לב זה המגע עם התוכי.
הערה כללית.
תוכי אינו מיועד לילדים קטנים בגילאים שנתיים שלוש וארבע ולעיתים יותר מכך. תוכים ובמיוחד הגדולים והאנטלגנטים מביניהם זקוקים למגדלים בוגרים ואחראים שישגיחו עליהם. ישנם שרואים בתוכי "צעצוע" שיכול להנעים את זמנו של הילד. לא כך הדבר. תוכי יכול לגדול במשפחה שיש בה ילדים קטנים כאשר היד המכוונת ההדרכה והשמירה על הילד והתוכי באחריות המבוגר.
גם תוכון יכול לגרום נזק לילד בנשיכה חזקה וגם תינוק יכול לגרום נזק חמור לתוכי גדול. לכן יש לקחת זאת בחשבון, ללמוד ולהבין את המשמעות של גידול תוכי בבית, להבין את הצרכים של התוכי ואת המגבלות שלו ולאפשר לו לחיות בביטחון.
ההערה הינה הערה כללית ואינה קשורה ישירות לדיון זה.
בתמונות קצת קשה ( לפחות לי ) לראות את ההבדל המשמעותי בנייהם ...!?
ברור שאני אגדל , אטפל ואדאג לתוכי .... לצערי אני נכה ( אחרי פציעה קשה בצבא ) ומרותק לבית 24\7 כך שיש לי את הזמן ...
אבל אני ארצה שהילד יוכל לשחק עם התוכי גם כן ...
אני נוטה לכיוון הג'אקו ... האם זאת הבחירה הנכונה לדעתך ? ( או שאולי יש לך הצעה לסוג תוכי אחר לגמרי ? ).
האם זה אפשרי \ יש בעיה לקנות תוכי בן שנה , שנה וקצת ?
ברור שאני אגדל , אטפל ואדאג לתוכי .... לצערי אני נכה ( אחרי פציעה קשה בצבא ) ומרותק לבית 24\7 כך שיש לי את הזמן ...
אבל אני ארצה שהילד יוכל לשחק עם התוכי גם כן ...
אני נוטה לכיוון הג'אקו ... האם זאת הבחירה הנכונה לדעתך ? ( או שאולי יש לך הצעה לסוג תוכי אחר לגמרי ? ).
האם זה אפשרי \ יש בעיה לקנות תוכי בן שנה , שנה וקצת ?
ג'אקו הוא תוכי מדהים(אני יכול להיחשב לא נייטרלי אבל זאת דעתי) ועם גישה נכונה הוא ככל תוכי אחר יהיה חברותי לכולם. גם לילדים.
סנגל הוא תוכי מעולה שאני מאוד אוהב וחושב שזו גם בחירה מעולה למי שמחפש תוכי קטן וחביב ושכושר הדיבור והגודל לא בראש מעייניו.
השאלה הנשאלת היא עד כמה חשובים לך הנושאים של כושר הדיבור והאינטלגנציה שבשניהם הג'אקו שולט בצורה הרבה יותר טובה מהסנגל.
התמונות הבאות יוכלו לתת לך קנה מידה של הג'אקו:
הג'אקו שלנו...
התמונה הבאה כקנה מידה לסנגל: לגבי רכישת תוכי בוגר, לדעתי מדובר ברוב המקרים בטעות. הסיבות לכך לא מעטות אך העיקריות שביניהן הן שבגיל שנה אופיו של התוכי מתעצב ומושפע מהסביבה בה הוא נמצא. אם התוכי היה רגיל למשל לשהות מחוץ לכלוב ברוב שעות היום אתה עלול להיקלע לבעייה אם תרצה לסגור אותו בחלק מהיום. אם התוכי היה רגיל לסביבה מאוד רועשת הוא בעצמו יהיה די רועש. אם התוכי מדבר ולמד לומר מילים שאינך רוצה שילדך יאזינו להם אתה עלול להימצא לפתע בבעיה ללא פיתרון, אם בבית הקודם ילד או אשה הציקו מאוד לתוכי הוא עלול לשייך את ההתנהגות לילדים קטנים וימנע ממגע עם ילדים בבית החדש וירתע מהם וכן הלאה.. לעומת זאת גוזל שזה עתה נגמל יתחבר בקלות לבני הבית, ישתלב באוירה יסתגל לתנאים שאתם מכתיבים לו ויקבל אותם כמובן מאליו.
סנגל הוא תוכי מעולה שאני מאוד אוהב וחושב שזו גם בחירה מעולה למי שמחפש תוכי קטן וחביב ושכושר הדיבור והגודל לא בראש מעייניו.
השאלה הנשאלת היא עד כמה חשובים לך הנושאים של כושר הדיבור והאינטלגנציה שבשניהם הג'אקו שולט בצורה הרבה יותר טובה מהסנגל.
התמונות הבאות יוכלו לתת לך קנה מידה של הג'אקו:
הג'אקו שלנו...
התמונה הבאה כקנה מידה לסנגל: לגבי רכישת תוכי בוגר, לדעתי מדובר ברוב המקרים בטעות. הסיבות לכך לא מעטות אך העיקריות שביניהן הן שבגיל שנה אופיו של התוכי מתעצב ומושפע מהסביבה בה הוא נמצא. אם התוכי היה רגיל למשל לשהות מחוץ לכלוב ברוב שעות היום אתה עלול להיקלע לבעייה אם תרצה לסגור אותו בחלק מהיום. אם התוכי היה רגיל לסביבה מאוד רועשת הוא בעצמו יהיה די רועש. אם התוכי מדבר ולמד לומר מילים שאינך רוצה שילדך יאזינו להם אתה עלול להימצא לפתע בבעיה ללא פיתרון, אם בבית הקודם ילד או אשה הציקו מאוד לתוכי הוא עלול לשייך את ההתנהגות לילדים קטנים וימנע ממגע עם ילדים בבית החדש וירתע מהם וכן הלאה.. לעומת זאת גוזל שזה עתה נגמל יתחבר בקלות לבני הבית, ישתלב באוירה יסתגל לתנאים שאתם מכתיבים לו ויקבל אותם כמובן מאליו.
חשובה לי מאוד יכולת הדיבור והאינטלגנציה של התוכי ... כמו שסיפרתי לך בהודעה הקודמת אני נכה ומרותק לבית ללא יכולת לצאת בכלל , לכן חשוב לי שיהיה תוכי חכם , מדבר , שנוכל ליצור כימיה טובה , ממש תחליף לחבר ( כיוון שאני בסביבות 10 שעות לבד בבית ...).
הציפיות שלי מוגזמות
בגלל ששמעתי שלא כל תוכי מדבר בסופו של דבר , חשבתי לקנות תוכי בן כשנה , שכבר התחיל לדבר , גדל במשפחה (נורמטיבית ...)
מה דעתך ?
הציפיות שלי מוגזמות
בגלל ששמעתי שלא כל תוכי מדבר בסופו של דבר , חשבתי לקנות תוכי בן כשנה , שכבר התחיל לדבר , גדל במשפחה (נורמטיבית ...)
מה דעתך ?
הציפיות שלך לא מוגזמות. לג'אקו יש יכולת לחקות באופן הכי ברור יחסית לתוכים אחרים, והוא נחשב אנטיליגנטי מאוד.
אומנם בד"כ נהוג לומר "תיקח בחשבון שהתוכי עלול לא לדבר", כי יש מצבים כאלה, אבל הכול תלוי בסביבה של התוכי ובגישה של המגדל.
לדעתי במקרה כזה - אתה כותב שיש לך זמן חופשי רב ורצון לתת לתוכי יחס, קשה לי להאמין שהוא לא ידבר.
כמובן שזה לא יהיה כמו בנאדם שתנהל איתו שיחות כל היום על פוליטיקה והוא ישיב בעניין רב..
אבל כן יש סיכוי גדול שהוא ילמד לדבר ולהשיב או לבקש דברים (צ'ופר/נשיקה/ליטוף)
יש לי תוכי אפריקאי (נקרא "חום ראש", קרוב של הסנגל, באותו גודל גם) ויש לו אוצר מילים לא רע
בין היתר הוא יודע לבקש צ'ופר (אומר "עוד"), ליטוף (אומר "יטוף") ואומר "רוצה לישון? לילה טוב" כשהוא מרגיש שהגיעה השעה.
הדבר העיקרי שצריך לדעת זה איך לתקשר, איך ללמד אותו לתקשר, לא להגיב כשהוא שורק (אחרת הוא ילמד לתקשר בשריקות)
בקישור הבא יש טיפים בנושא: Re: שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
אם חשוב לך מאוד נושא הדיבור אני ממליצה על ג'אקו, שיש לו פוטנציאל גדול יותר מהבחינה הזו.
אני לא ממליצה לקנות תוכי בוגר. גם כי הוא עלול לדעת מילים שלא תרצה לשמוע (קללות, צעקות אולי)
גם כי אולי המעבר יקשה עליו להיקשר אליך (כי הוא רגיל ונקשר למשפחה הקודמת)
גם כי הוא עלול לא להתחבר לילדים, ואפילו להיות תוקפני...
לדעתי הכי טוב זה לקנות גוזל ככה אתה תוכל לעצב את ההתנהגות שלו ורמת החיבור שלו איתך תהיה טובה יותר
בהצלחה
אומנם בד"כ נהוג לומר "תיקח בחשבון שהתוכי עלול לא לדבר", כי יש מצבים כאלה, אבל הכול תלוי בסביבה של התוכי ובגישה של המגדל.
לדעתי במקרה כזה - אתה כותב שיש לך זמן חופשי רב ורצון לתת לתוכי יחס, קשה לי להאמין שהוא לא ידבר.
כמובן שזה לא יהיה כמו בנאדם שתנהל איתו שיחות כל היום על פוליטיקה והוא ישיב בעניין רב..
אבל כן יש סיכוי גדול שהוא ילמד לדבר ולהשיב או לבקש דברים (צ'ופר/נשיקה/ליטוף)
יש לי תוכי אפריקאי (נקרא "חום ראש", קרוב של הסנגל, באותו גודל גם) ויש לו אוצר מילים לא רע
בין היתר הוא יודע לבקש צ'ופר (אומר "עוד"), ליטוף (אומר "יטוף") ואומר "רוצה לישון? לילה טוב" כשהוא מרגיש שהגיעה השעה.
הדבר העיקרי שצריך לדעת זה איך לתקשר, איך ללמד אותו לתקשר, לא להגיב כשהוא שורק (אחרת הוא ילמד לתקשר בשריקות)
בקישור הבא יש טיפים בנושא: Re: שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
אם חשוב לך מאוד נושא הדיבור אני ממליצה על ג'אקו, שיש לו פוטנציאל גדול יותר מהבחינה הזו.
אני לא ממליצה לקנות תוכי בוגר. גם כי הוא עלול לדעת מילים שלא תרצה לשמוע (קללות, צעקות אולי)
גם כי אולי המעבר יקשה עליו להיקשר אליך (כי הוא רגיל ונקשר למשפחה הקודמת)
גם כי הוא עלול לא להתחבר לילדים, ואפילו להיות תוקפני...
לדעתי הכי טוב זה לקנות גוזל ככה אתה תוכל לעצב את ההתנהגות שלו ורמת החיבור שלו איתך תהיה טובה יותר
בהצלחה

עד איזה גיל כדאי לקנות ?
באיזה גיל +\- הם מתחילים לדבר ?
זכר או נקבה ? יש הבדל ( בצורה \ גודל \ אופי \ דיבור ) ?
באיזה גיל +\- הם מתחילים לדבר ?
זכר או נקבה ? יש הבדל ( בצורה \ גודל \ אופי \ דיבור ) ?
כדאי לקנות גוזל שזה עתה נגמל, כלומר בסביבות גיל 3 חודשים.
המין לא משנה, אין הבדלים לא באופי ולא בחיצוניות.
אצל אלי ראיתי גוזל ג'אקו מדבר בגיל 3 חודשים: גוזל ג'אקו מדבר
אז אפשר לומר שיש להם יכולת להתחיל אפילו מהגיל הזה. כמובן תלוי במחתים ובמגדל, זה לא מובן מאליו.
רובם לדעתי מתחילים בסביבות גיל חצי שנה עד שנה וחצי, אבל יש גם כאלה שמתחילים מאוחר יותר -הכול תלוי באינטרקציה עם התוכי.

המין לא משנה, אין הבדלים לא באופי ולא בחיצוניות.
אצל אלי ראיתי גוזל ג'אקו מדבר בגיל 3 חודשים: גוזל ג'אקו מדבר
אז אפשר לומר שיש להם יכולת להתחיל אפילו מהגיל הזה. כמובן תלוי במחתים ובמגדל, זה לא מובן מאליו.
רובם לדעתי מתחילים בסביבות גיל חצי שנה עד שנה וחצי, אבל יש גם כאלה שמתחילים מאוחר יותר -הכול תלוי באינטרקציה עם התוכי.