ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו או אקלקטוס ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אבירם78
ביצה
ביצה

ג'אקו או אקלקטוס ?

שליחה על ידי אבירם78 »

היום אנחנו הולכים לקנות תוכי חדש :-)
הפור נפל על ג'אקו או אקלקטוס ( את שנייהם יש אצל המגדל ...)
איזה לדעתכם \ המלצתכם עדיף ?
מבחינת אופי , נוחות , יכולת דיבור , " תיקשור" עם המשפחה , יש לנו ילדים קטנים (שהם יוכלו לשחק עם התוכי ...).
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: ג'אקו או אקלקטוס ?

שליחה על ידי שירלי87 »

מבחינת רעש הם בערך אותו דבר, נחשבים שקטים אבל יש להם עוצמת קול גבוהה, כך שאם הם יחליטו לצעוק/לשרוק ישמעו אותם היטב.
לשניהם יש יכולת דיבור, אבל ג'אקו נחשב דברן טוב יותר, יש לו יכולת לחקות מילים בצורה ברורה יותר.
קחו בחשבון שהדיבור לא מובן מאליו, צריך ללמד את התוכי לתקשר באמצעות מילים ואם לא תשקיעו ייתכן שהוא לא ידבר,
או שהוא ידבר מעט, או שהוא ידבר ללא קשר למצב, כלומר לא יבין את משמעות המילים.

מבחינת התנהגות ואופי, הם בערך אותו דבר, למרות שנקבות אקלקטוס לפי מה שהבנתי עלולות להיות אגרסיביות מגיל בגרות.
ההתנהגות והחברותיות תלויים בשני דברים: במגדל ורמת ההחתמה שלו, ובכם ובאינטרקציה שלכם עם התוכי כשיגיע הביתה.
כל עוד התוכי הוחתם כראוי והורגל למגע בשלב ההחתמה, וכל עוד כל בני הבית יתנו יחס שווה לתוכי,
ותהיה אינטרקציה נכונה (חשוב להשגיח שהילדים הקטנים לא "מתעללים" בו בלי כוונה או עושים משהו שיגרום לו להגיב בתוקפנות)
אין סיבה שהתוכי לא יהיה חברותי לכולם.
אם לעומת זאת, התוכי לא הוחתם כראוי, ו/או אין אינטרקציה נכונה עם בני המשפחה, הוא עלול לפחד/לתקוף/לנשוך/להירתע ממגע וכו'.

לכן, ההמלצה שלי היא קודם כול לוודא שאתם מגיעים למגדל טוב, אמין. תראו איך האינטרקציה שלו עם התוכי,
שהתוכי מאפשר לו ללטף בכל הגוף. אם התוכי פוחד או נרתע ממנו - לא טוב

נוחות - שניהם צריכים כלוב גדול, אני ממליצה על A11 או A19 (היזהרו מחיקויים)
שניהם ישירו נוצות לפחות פעם בשנה, ילשלשו עליכם/על הרצפה, ככה שאם יש למישהו בעיה עם קצת לכלוך.. לקחת בחשבון.

דבר שני שאני ממליצה לשים לב אליו זה אם המגדל מבצע בדיקות לתוכים, אם הוא מגדל בעצמו את ההורים של הגוזלים
ויש לו בית גידול סגור ללא תחלופה של תוכים או שהוא קונה גוזלים ממקור אחר,
כי הדבר האחרון שאתם רוצים לגלות זה שהתוכי חולה (כלמידיה/מחלת המקור והנוצות ועוד..) היו הרבה מקרים כאלה לאחרונה.

יש כאן טיפים לפני קנייה: שאלות נפוצות - בריאות, סכנות, אופי, מזון, כלובים, רבייה ועוד

עוד קישור מומלץ, מדריך לרכישת תוכי: http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
אבירם78
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבירם78 »

תדה שירלי על ההסברים ..
מבחינת הגודל שלהם ... מי יותר גדול ?
ומה לדעתך כדאי? על מי מהם את ממליצה ג'אקו או זכר אקלקטוס ? ?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אקלקטוס טיפה יותר גדול אבל אין הבדל משמעותי

אני ממליצה שתראו גוזל מכל סוג ותבדקו למי אתם מתחברים יותר
כדאי גם לראות סרטונים ביוטיוב ככה תראו כל סוג בסיטואציות שונות..
פשוט אני לא מגדלת לא זה ולא זה אז לא יכולה להמליץ באופן אישי
בהצלחה :)
אבירם78
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבירם78 »

מה את היית בוחרת ?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא