ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
מספר שאלות:
1.האם כלוב A10 יתאים לקוניור גרין צ'יק?(האכלת יד)
2.איך מאקלמים תוכי האכלת יד לבית חדש כמו צריך?(אם יהיו צעצועים בכלוב איך שיכנס זה ירגיש לו יותר טוב למשל?)
3.שאלה מבחינה ביולוגית-אם אני מביא תוכי נקבה-יהיה לה מחזור פעם בכל זמן מסויים?(כמו אצל נקבות יונקים..)
2.כשמביאים את התוכי הבייתה ראשית צריך לתת לו את השקט כדי שיסתגל למקום החדש. מאחר והשינוי והמעבר בעצמם קשים לתוכי ועליו להסתגל לאנשים חדשים ולא מוכרים,לקולות שונים, לריחות שונים ולכלוב חדש חשוב לא להתגודד סביב הכלוב, לא לצעוק בקירבת הכלוב, לא לבצע תנועות מהירות בקירבת התוכי ולגשת אליו ברוגע.
לגבי איבזור הכלוב. תוכים צריכים להתרגל לחפצים חדשים ולא מוכרים. אני מציע שתבחן את תגובת התוכי לצעצועים. במידה והתוכי מגלה סימני לחץ וחרדה הרחק את הצעצועים מהכלוב והנח אותם מחוץ לכלוב או רחוק יותר אך עדיין שיהיו בטווח הראייה של התוכי.
המטרה היא להרגילו לנוכחות הצעצועים כדי שלא יחשוש.
מאמר קשור לנושא: http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
תודה רבה רבה רבה!!!
רשום שההתאקלמות יכולה לקחת שלושה שבועות בערך-עדיין אבל צריך להרגיל אותו למגדל החדש ולהוציא אותו מהכלוב?בכל זאת-האכלת יד..
ורציתי לשאול האם אפשר להוציא רק חלק אחד של הקונוס שאוסף לכלוך של הכלוב?(ולהשאיר שלושה צדדים)
ה"מחזור" של התוכית זה הביצים, לכן נקבה יכולה להטיל ביצים גם ללא זכר
כמובן שהביצים לא יהיו מופרות ולא יבקע מהן כלום
לדעתי כדאי שהכלוב לא יהיה עמוס, ז"א צעצוע אחד וקטן יחסית, ולא במיקום שימנע ממנו או יפריע לו ללכת או להגיע למים/אוכל
אני הייתי מעדיפה לתוכי כלוב A11 או 9831, כי הם מרווחים יותר
אני לא יודעת לגבי הכונסים בכלובים מסדרת הA, אבל בכלוב 9831 אפשר להוציא את אחד מהכונסים (הקדמי או האחורי)
אבל זה לא יעזור הרבה כי הכונסים הצדדים עדיין בולטים ולכן הכלוב יהיה מרוחק מהקיר (אם חשבת להצמיד את הכלוב לקיר)
אבל תחכה לתשובה לגבי הכלובים מסדרת A
כשהתוכי מגיע קודם כול ביום הראשון והשני לא "לעמוד לו על הראש", תנו לו להתרגל קודם לראות את הכלוב, את הבית, אתכם
תדברו אליו הרבה, תציעו לו צ'ופר.
כמובן שצריך לתת לו לצאת מהכלוב ולהתחיל להרגיל אותו למגע שלכם, אבל מתקדמים לפי הקצב של התוכי, לא לכפות עליו כלום.
כשאתם מנסים להרים אותו - פשוט להתקרב לאט ולשים את היד צמוד לבטן התחתונה שלו כדי שיעלה על היד.
אם הוא בתוך הכלוב כשאתם מנסים להרים אותו, והוא נרתע, לא לרדוף אחריו עם היד או להוציא בכוח,
אלא פשוט תשאירו את דלת הכלוב פתוחה ותחכו שהוא יצא ואז תנסו להרים.
כשהוא על היד, לא לטלטל אותו, לא לזוז מהר ולגרום לו לאבד שיווי משקל.. פשוט לעשות הכול לאט בשקט
כשמלטפים עדיף לקרב אצבע מול הפנים ולגעת במצח ואז לגלוש לכיוון העורף (מאשר להרים את היד מעל הראש שלו, או מכיוון הגב שלו)
תודה רבה שירלי
יש לי עכשיו התלבטות לגבי ה-A10 וה-9831-אני עדיין צריך לבדוק מידות סופיות של מקום (דרך אגב הקונוסים של ה-9831 הם גם 21 ס"מ?)
ובאמת ה-10 נראה מאוד קטן...(וגם אני לא רוצה שיהיה בפנים רק צעצוע אחד שהוא ישתעמם ממנו-אני רוצה כמובן שיהנה עם מגוון צעצועים )
אז לך על A11
מרווח ומעולה לתוכי בינוני, מלא מקום לצעצועים ונדנדות וענפים עם עלים..
אני לא בטוחה מה גודל הכונסים, אצלי הם ארוזים בארגז ולא בשימוש, אבל אם אני זוכרת נכון הם 10 ס"מ כל צד
זאת אומרת להוריד סה"כ 20 ס"מ מהרוחב ו-20 ס"מ מהעומק
אבל כדאי לחכות לעוד תגובות בנושא
ברור לי חחחחחח
שקלתי מההתחלה את ה-A11 כי הוא מרווח
הקטע זה לא הכסף-כי יש הבדל של איזה 200 ש"ח מהA1 וזה שווה השקעה, הקטע זה המקום-אולי אני אעשה כמוך ואוריד פשוט את הקונוס
מחכה לעוד תגובות