ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בגמילת גוזלי קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה בגמילת גוזלי קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

6ML על פי משקל גוף? לי נראה שלאורך זמן 6ML שתי ארוחות ביום יגרמו לירידה במשקל. באיזה שעות אתה נותן את הארוחות?
האם ניסית להאכיל מהיד? האם אתה בטוח שהם לא אוכלים? בדרך כלל גוזלים לא יקלפו את הזרעים ולא תראה קליפות.
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

פעם הם היום שוקלים 70 אז הם היו מקבלים 7 CC עכשיו הם ירדו במשקל לאיזה 55-57...

אז אני נותן להם 5-6CC

עד לפני שבוע הם היו מקבלים את הארוחות בבוקר ובערב, אבל בשבוע האחרון אני לא מספיק לתת להם את הארוחת בוקר בגלל שאני יוצא מוקדם (אני לא תכננתי שהסבב הזה ימשך כל כך הרבה זמן... חשבתי שעד תחילת הלימודים הם כבר יגמלו)
אז עכשיו אני נותן להם ארוחה בצהריים וארוחה בערב.

ניסיתי גם להאכיל מהיד לא מעניין אותם כלום רק דייסה...
בטוח.
אני יודע אבל הם בכלל לא נוגים באוכל...
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השעות של ההאכלה לא טובות. תקום מעט קודם ותתן ארוחה בבוקר. שים שני כלי אוכל לפחות עם זרעים ואם יש אפשרות פזר להם את הזרעים על התחתית. בצהריים כשאתה משחק עימם תשחק עם האוכל בידיים כדי שיתעניינו בו. אתה יכול לנסות את השיטה עם המראה, לשים מראה על הריצפה ולפזר זרעים. תנסה "לעטוף" זרעים במעט דייסה ולתת להם ישירות לפה. במקביל תעלה להם את מינון הדייסה מעט.
תעדכן ביומיים שלושה הקרובים.
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lahav123 »

תודה על העזרה אלי!

הבעיה היא שאני קם בשש בבוקר כי אני יוצא בשש וחצי לבית הספר כי אני בנבחרת בית הספר כי לי אימונים בבוקר אז זה בעיה..
והאוכל לא מספיק להתעכל.

הפרדתי את האחים לשתי כלובים נפרדים (אותו כלוב עם מחיצה)
ולכל אחד יש בכלוב 4 כלי אוכל בכלוב, אבל אני לא יכול לפזר להם את האוכל ברצפה בגלל שיש רשת שמפרידה.
בינתיים שמתי באחד מהכלובים זכר בוגר של קוקטייל מוחתם, אולי הוא יעזור להם להיגמל.

בקשר לשאר השיטות, אני ינסה אותם.
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מתי אתה נותן להם ארוחה אחרונה שהאוכל לא מתעכל בבוקר?
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lahav123 »

בערך 8-11:30
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

להב, אם יש ירידה חריגה כזו חייבים להעלות את הכמות של הדייסה ולהחזיר לשלוש ארוחות
לא הגיוני שהם יורדים מ 70 ל 55, זה פשוט לא תקין, לקוקטייל מנוצה 55 ג' זה תת תזונה
ואם אני לא טועה כבר דיברנו על זה בעבר בהחתמה קודמת שלך (לא?)

אם הוא שוקל 55 לא נותנים 5ML אלא 6ML
אם אתה כל הזמן מוריד מעט מה הפלא שהם הגיעו למשקל כזה.. ואני בטוחה שבגלל החוסר הזה הם תלותיים יותר בדייסה

את הגוזל האחרון שהחתמתי, שעשיתי את זה עבור מגדל אחר, האכלתי 12% ממשקל גופו, הגוזל הגיע ל100 גרם בשיא ההחתמה,
ולאחר גמילה ל90 גרם בערך אם אני זוכרת נכון, ועד עכשיו המגדל עידכן אותי שזו הקוקטיילית הכי גדולה שיש אצלו
אני מהחתמה להחתמה למדתי מה הכמויות הנכונות ואיך האכיל לפי הזפק בהתאם לכל גוזל.
"לפי הזפק "הכוונה גם בכמות וגם לדאוג שהגוזל לא יהיה עם זפק ריק לזמן ממושך, בטח לא למשך שעות.
תת תזונה בשלב החתמה זה מכריע עבור גוזל, גם מבחינת מבנה הגוף וגם מבחינת המערכת חיסונית, לכן חשוב להאכיל נכון

כשאני קוראת את כל השרשור הזה הגוזלים נשמעים לי מורעבים פשוט כי הם לא מקבלים מספיק מזון במהלך יממה.
השעות גם כן ממש לא טובות, אני במקומך הייתי מוכרת או מוסרת מיד למישהו שיש לו זמן להאכיל את הגוזלים כמו שצריך

אולי אם הם יראו קוקטייל בוגר אוכל זה יעזור, אבל תדע להחתמה הבאה שזה ממש לא תקין
וחשוב לנהל מעקב אחרי ההאכלות, מה הגיל המדויק, מהי בדיוק הכמות שהם אוכלים בכל ארוחה,
כמה המשקל שלהם משתנה (עלייה או ירידה)
עד הניצוי לא אמורה להיות ירידה במשקל בכלל
בזמן הגמילה ירידה של יותר מ-10% זה חריג וצריך להעלות שוב את כמות הדייסה/מספר הארוחות.

אם היה לי זמן הייתי מציעה לגמול אותם בעצמי ללא תשלום אבל לצערי אין זמן לזה
מקווה שתמצא סידור כלשהו כי המצב הנוכחי ממש לא נשמע טוב
בהצלחה

עריכה: חשוב לי לציין שאני לא תוקפת/מאשימה אותך במשהו, אני בטוחה שאין לך שום כוונה רעה
אבל מה לעשות צריך לקחת בחשבון מקרים כאלה, יש גוזלים שנגמלים בקלות, יש כאלה שלא, לכל גוזל יש את הזמן שלו
וחשוב מאוד שהמגדל יהיה שם בשביל הגוזל ויידע להתמודד עם כל גוזל, וייתן לכל אחד בלי יוצא מן הכלל טיפול ראוי,
והכי חשוב, לא ימנע מזון/לא יגיע למצב שנמנע מזון מגוזל שאינו גמול, כי יש לזה השלכות
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lahav123 »

וואווו

טוב אז ככה, אני לא נתנהל ככה בהחתמות אחרות... תמיד אני מנהל רשימה ובודק את המשקל שלהם כל בוקר.
עד לפני שבוע הייתי עושה את זה (כמו שציינתי כבר) אבל אמרתי, שאין לי זמן, אני לא תכננתי שההחתמה תימשך כל כך הרבה זמן.

עד לפני שבועיים - שבועיים וחצי הייתי נותן להם 7 CC אבל ראיתי שהם לא מתעניינים באוכל אז הורדתי ל6 CC, תאמת שרק פעם אחת נתתי להם 5 CC (חבל שציינתי את זה שנתתי להם 5)

אני לא מוריד טיפה כל פעם, זה היה ניסיון כדי לגמול אותם...

את צודקת...
אני ישתדל לתת להם שלוש ארוחות ביום של 7 CC חוץ מבלילה שאני יתן להם 6 בגלל שהאוכל לא יתעכל עד הבוקר...
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אחלה, בהצלחה

ולגבי ה-5M התכוונתי שמה שחשוב זה לעגל כלפי מעלה ולא מטה
גם אם הוא שוקל 73, אל תיתן 7M, תתן 7.5M או אפילו 8M זה בסדר

לפעמים הבאות - גם בשלב הגמילה אני ממליצה להמשיך 3 ארוחות ולא להוריד בכמות עד שהגוזל לא מנשנש מזון מוצק
רק שרואים שהוא אוכל כמות משמעותית מהמזון היבש, אז אפשר להפחית בהדרגה מארוחת הצהריים, אח"כ בוקר ובסוף ערב,
בקצב של הגוזל כמובן. לא לזרז אותו.
אף תוכי לא ימשיך לאכול דייסה לנצח, כולם נגמלים בסופו של דבר, ובשיטה הזו סביר שייגמלו מהר יותר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מסכים בהחלט עם מה ששירלי כתבה. ניסיון לגמול מהר מידי עלול בהחלט לגרום לפעולה הפוכה ולתלות של הגוזל בדייסה.
עוד דבר שלא מסתדר לי זה שאתה נותן ארוחה אחרונה בסביבות 23:00 ובבוקר הם לא מרוקנים.
אתה יכול לציין איזה סוג הדייסה ומה היחס שאתה נותן?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”