ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום וחג שמח
אני עדיין בהתלבטיות באיזה תוכי לבחור ויש לי שלוש בחירות פינוס ראש כחול,קוניור גרין ציק,סנגל.
הפיונוס יש לו יכולת דיבור כמו של הסנגל ואותו גודל הם לא ?
ומי המחיר שלו יותר גבוה ?
הפיונוס מעט יותר גדול מהסנגל. אורכו 28 ס"מ לעומת הסנגל שאורכו 23 ס"מ.
אפשר להשוות את הפיונוס ראש כחול לסנגל מבחינת כושר דיבור אם כי לדעתי הדיבור אצל הסנגל נפוץ יותר.
נושא הדיבור בתוכים המדוברים צלוי בהרבה משתנים ובהשקעה של המגדל. ראינו כבר קוקטיל ותוכים נוספים שמחקים כך שהכל יתכן.
ההמלצה הכי טובה לקחת את כושר הדיבור כבונוס ולא לצפות מהתוכי לדבר.
הפיונוס נחשב לתוכי שהולך והופך פופולרי בעולם אך לא בישראל. בעיקרון קראתי שהתוכי לא אוהב ליטופים בגוף מלבד גירודים בראש, אבל
זה תלוי לא מעט באופי ההחתמה.
דבר נוסף שלא מצויין במאמרים שונים זה שהפיונוס לעיתים מפריש ריחות מתקתקים. הרבה מגדלים לא ישימו לב לריח, אבל ישנם כאלה שהריח יפריע להם. התוכי נחשב לתוכי נוח ושאינו נשכן. עלול להיקשר למגדל יחיד במידה ולא תהיה לו אינטרקציה עם שאר בני המשפחה בבית.
מחיר - כדאי לברר עם מגדלים. התוכי לא נפוץ במיוחד מאחר ואין לו ביקוש רב.
אם אתה רוכש גוזל כדאי לרכוש ממגדל פרטי ולא מחווה. מגדל פרטי יתן יחס טוב יותר ומן הסתם ישקיע יותר בגוזל.
הכלוב לא מרווח במיוחד אבל בסדר. קח בחשבון שסנגל הינו תוכי פעלתן. אני מציע שתכין לו באיזור הכלוב מגרש משחקים מענפי עצים
ובכלוב תשים צעצוע אחד בכל פעם כדי שישאר מספיק מקום בכלוב .