לפני חודש בערך הכנרית הטילה 3 ביצים לא מופרות חיכיתי כ3 שבועות ולאחר מכן הוצאתי לה את זה ופירקתי את הקן , לאחר מספר ימים היא הטילה עוד 3 ביצים במתקן [ ללא חומרי קינון ] ודגרה עליהם בערך שבוע - פשוט לא הפרעתי לה . היום שבדקתי ראיתי קליפות ביצים בתחתית הכלוב / ביצה שבורה למחצה ועוד ביצה שבורה למחצה ששניהם אוכלים ממנה רציתי לדעת אם זה תקין שהם אוכלים לעצמם את הביצים ואיך ניתן למנוע מהנקבה להטיל סתם ביצים .
עוד שאלה בקשר לכנרית אין לה נוצות בכלל על הראש אולי כמה בודדים בצדדים היא אשכרה נראית כמו נשר אני מוסיף לה מזון ביצים ונותן ירקות ופירות זה ככה כבר חודשיים בערך .. זה יצמח בחזרה ? כי כרגע אין שום התפתחות בצמיחה .. חשוב להגיד גם שיש קרחות באיזור פי הטבעת והבטן אבל הרוב זה בראש .
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש
מנהל: מפקחים
Re: הכנרים אוכלים את הביצים / התקרחות ראש
לעיתים הביצים נאכלות ע"י ההורים.
אני מציע שתפריד את הזכר הכלוב, תוריד את קן ההטלה ותפסיק כרגע את הריבוי.
תמתין עד ינואר פברואר ואז תחזיר את הזכר לכלוב כאשר בינו לבין הנקבה מחיצה.לאחר שהנקבה תהיה מוכנה ותתחיל לבנות את הקן תוך כדי שהזכר מאכיל אותה מבעד למחיצה תאחד ביניהם מחדש.
אני מציע שתפריד את הזכר הכלוב, תוריד את קן ההטלה ותפסיק כרגע את הריבוי.
תמתין עד ינואר פברואר ואז תחזיר את הזכר לכלוב כאשר בינו לבין הנקבה מחיצה.לאחר שהנקבה תהיה מוכנה ותתחיל לבנות את הקן תוך כדי שהזכר מאכיל אותה מבעד למחיצה תאחד ביניהם מחדש.
נקבות אוכלות את הביצים גם כשיש חוסר בסידן, חשוב להניח סבידה או קליפות ביצים תמיד בכלוב ובמיוחד בזמן הטלה.
לגבי הנוצות אולי הייתה מריטה מצד הזכר, אולי יש לה קרדיות/כינים דבר שיחסית נדיר?
לגבי הנוצות אולי הייתה מריטה מצד הזכר, אולי יש לה קרדיות/כינים דבר שיחסית נדיר?

אוקיי הורדתי את הקן אני מקווה שזה באמת מה שיעזור אם לא אני אפריד את הזכר ..
סבידה יש קבוע בכלוב והיא אוכלת ממנה בקשר לכינים או קרדיות איך אפשר לבדוק את זה ?
קליפות ביצים של ביצה רגילה אתה מתכוון ? אני יכול לעשות למשל ביצה קשה ולערבב את הקליפות עם הביצה קשה ?
סבידה יש קבוע בכלוב והיא אוכלת ממנה בקשר לכינים או קרדיות איך אפשר לבדוק את זה ?
קליפות ביצים של ביצה רגילה אתה מתכוון ? אני יכול לעשות למשל ביצה קשה ולערבב את הקליפות עם הביצה קשה ?
במידה ויש כינים ניתן להבחין בהם מתחת לכנפיים או באזור הביב וגם בקן/תא ההטלה.
קליפות של ביצה רגילה - עדיף לרסק בייחד עם הביצה הקשה ואפשר גם לתת קליפות בנפרד ואז יש לבצע חיטוי במיקרוגל או בישול במים חמים.
קליפות של ביצה רגילה - עדיף לרסק בייחד עם הביצה הקשה ואפשר גם לתת קליפות בנפרד ואז יש לבצע חיטוי במיקרוגל או בישול במים חמים.