ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מנסה לתקשר עם הג׳אקו גוזל שלי ולא יודע איך
מנהל: מפקחים
Re: מנסה לתקשר עם הג׳אקו גוזל שלי ולא יודע איך
אתה יכול פחות או יותר להעריך כמה זמן עובר בכל פעם ולהעביר אותה קודם לכן לכלוב חזרה. לאחר שהיא מלשלשת אתה יכול לשבח אותה ולהוציאה שוב. לא תמיד זה מצליח אבל אפשר להוריד את מספר הפעמים שהיא תלשלש עליך.
בכל פעם להחזיר אותה לכלוב שהיא משלשלת?
לא בכל פעם שהיא מלשלשת. לפני שהיא מלשלשת. נניח שאתה בודק ורואה שבכל 20 דקות היא מלשלשת אז לאחר 18 דקות תיקח אותה חזרה לכלוב. ברגע שהיא עושה אתה יכול להגיד לה מילה במו "קקי" או מילה אחרת שתרצה ואז תשבח אותה מאוד ותוציא אותה חזרה. לאט לאט היא תלמד שהיא חוזרת לכלוב כדי ללשלש ואפילו מקבלת צ'ופר.
זה מצריך הרבה סבלנות אבל אפשרי.
זה מצריך הרבה סבלנות אבל אפשרי.
סבלנות, זהו תרגיל שלוקח לא מעט זמן.
אתמול היו אצלי סשה ויאנה שרכשו ממני תוכי לפני מספר שנים. זה מדהים איך התוכי ממושמע לפקודה "קק" ועושה ישר לכלוב נשיאה.
האמת שכשהם גוזלים יחסית זה האבה יותר קשה, לעיתים קרובות הם שותים הרבה מים וכל שינוי מזון גורם להם ללשלש מספר פעמים גדול יותר. אל תתייאש תמשיך להתמיד ותראה תוצאות.
אתמול היו אצלי סשה ויאנה שרכשו ממני תוכי לפני מספר שנים. זה מדהים איך התוכי ממושמע לפקודה "קק" ועושה ישר לכלוב נשיאה.
האמת שכשהם גוזלים יחסית זה האבה יותר קשה, לעיתים קרובות הם שותים הרבה מים וכל שינוי מזון גורם להם ללשלש מספר פעמים גדול יותר. אל תתייאש תמשיך להתמיד ותראה תוצאות.
רציתי לדעת,במקרה שיש צעקות ולצערי הרב זה קורה בכל משפחה,האם התוכי נפגע מזה ..[והיו צעקות שהתוכי היה עלי]
האם התוכי יכול להפגע מזה?
למרות זאת היא היתה עלי היום ודווקא די בסדר
האם התוכי יכול להפגע מזה?
למרות זאת היא היתה עלי היום ודווקא די בסדר
חד משמעית כן.
תוכים מאוד קשובים לקולות ולתנועות גוף שלנו ויודעים לפרש אותם בצורה טובה. כשאנו כועסים או עצובים הם חשים בכך.
כשכועסים הם לבטח יודעים לזהות זאת לפי טון הדיבור. תוכים בהחלט עלולים להילחץ מסיטואציות כאלה וכדאי להימנע מכך.
בעת ההדרכה שמקבלים רוכשי תוכים אני מעלה את הנקודות האלה. אני לעיתים מבקש גם שיעשו שינויים בהתנהגות ובהרגלים.
ישנם כמה שהפסיקו לעשן כתוצאה מכך, ישנם אחרים שהיו מעשנים בבית ועתה יוצאים החוצה ולא מעשנים בבית. ישנם שאומרים שהם מתחשבים ברגשות התוכי ממש כמו שמתחשבים ברגשות של ילדים קטנים ולא רבים או צועקים לידם.
אז, להימנע מצעקות, להימנע מעישון להנות מחברתו של התוכי ומה צריך עוד? הכל מעולה
תוכים מאוד קשובים לקולות ולתנועות גוף שלנו ויודעים לפרש אותם בצורה טובה. כשאנו כועסים או עצובים הם חשים בכך.
כשכועסים הם לבטח יודעים לזהות זאת לפי טון הדיבור. תוכים בהחלט עלולים להילחץ מסיטואציות כאלה וכדאי להימנע מכך.
בעת ההדרכה שמקבלים רוכשי תוכים אני מעלה את הנקודות האלה. אני לעיתים מבקש גם שיעשו שינויים בהתנהגות ובהרגלים.
ישנם כמה שהפסיקו לעשן כתוצאה מכך, ישנם אחרים שהיו מעשנים בבית ועתה יוצאים החוצה ולא מעשנים בבית. ישנם שאומרים שהם מתחשבים ברגשות התוכי ממש כמו שמתחשבים ברגשות של ילדים קטנים ולא רבים או צועקים לידם.
אז, להימנע מצעקות, להימנע מעישון להנות מחברתו של התוכי ומה צריך עוד? הכל מעולה

ישנם שלשה דברים שהתוכית שלי התחילה להתנהג מוזר
1.כשאני לא לידה היא שורקת ומנסה לדקלם כמה שטויות-אבל בדיוק כשאני מגיע-היא מפסיקה.
2.מאז שהתחלתי לתת לה מים קרים היא בקושי שותה אני רואה בקערת מים שהיא בקושי שותה אחרי שאני חוזר מהיום עבודה.
3.אולי זה מתקשר לדבר השני אבל הרגליים שלה דיי חמות בזמן האחרון.
1.כשאני לא לידה היא שורקת ומנסה לדקלם כמה שטויות-אבל בדיוק כשאני מגיע-היא מפסיקה.
2.מאז שהתחלתי לתת לה מים קרים היא בקושי שותה אני רואה בקערת מים שהיא בקושי שותה אחרי שאני חוזר מהיום עבודה.
3.אולי זה מתקשר לדבר השני אבל הרגליים שלה דיי חמות בזמן האחרון.
1. טבעי ביותר ונפוץ מאוד אצל תוכים בשלבים הראשונים של הניסיונות לדבר ולתקשר.
2. תוכים לא שותים הרבה. יתכן שבהתחלה תהיה התלהבות ממים ותראה שהתוכי שותה יחסית הרבה אבל בהמשך כמעט ולא תראה אותם שותים. חלק ניכר מהנטזלים הנחוצים הם מקבלים מירקות ופירות.
3.רגליים חמות- אם מופיעים סימפטומים נוספים כגון חוסר יציבות , חוסר תיאבון, אפטיות וכו' כדאי לבדוק את התוכי.
2. תוכים לא שותים הרבה. יתכן שבהתחלה תהיה התלהבות ממים ותראה שהתוכי שותה יחסית הרבה אבל בהמשך כמעט ולא תראה אותם שותים. חלק ניכר מהנטזלים הנחוצים הם מקבלים מירקות ופירות.
3.רגליים חמות- אם מופיעים סימפטומים נוספים כגון חוסר יציבות , חוסר תיאבון, אפטיות וכו' כדאי לבדוק את התוכי.