שלום לכולם.
לפני שבוע בדיוק הבאתי הביתה ג'אקו חמוד בן 5 חודישם . הוא ממש מתוק, עם הרבה בטחון ומסתגל מאוד מהיר לסביבה החדשה. בימים הראשונים אכל את כל הירקות שהצאתי לו, אבל ביומיים אחרונים משום מה לא נוגע בהם.
הוא ממשיך לאכול טוב את הכופתיות שלו וגם פירות כמו תפוח , מנדרינה ורימון.
מה לעשות בקשר לזה?
קראתי בספר על ג'אקואים שלא כדאי להשאיר את הכופתיות בכלוב לכל היום כי הם מתחילים לשחק באוכל ולא אוכלים טוב. אולי אם אתחיל להוציא את הכופתיות יחזור לאכול את הירקות?
תודה לכל המגיבים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ירקות לג'אקו
מנהל: מפקחים
Re: ירקות לג'אקו
ברוכה הבאה,
לא יודע באיזה ספר קראת (אשמח אם תצייני) שיש להוציא לג'אקו את הכופתיות. לצערי אני שומע יותר ויותר שטויות שנכתבים גם בספרים ולא רק ברשת.
כופתיות זהו מזון הבסיס של התוכי והן חייבות להיות לאורך כל היום והלילה בכלוב. מי שאומר/כותב אחרת לא מבין על מה הוא מדבר.
כופתיות חייבות להיות לאורך היום בכלוב זמינות לתוכי מאחר ותוכים לרוב יאכלו כמעט כל מה שיקבלו לפני שיאכלו כופתיות.
לכן את התוספות השונות יש לתת בערב ולא במהלך היום.
בעצם אפשר להגיד שתוכי שאוכל כופתיות (של חברה טובה ומוכרת) לא זקוק לתוספות מאחר והוא מקבל בכל כופיה וכופתיה שהוא מכניס למקור את כל אבות המזון הנדרשים לו. שלא כמו באכילת זרעים /ירקות/פירות שאיננו יודעים האם התוכי קיבל את כל הויטמינים הנחוצים לו.
מה שאת מתארת עם התוכי שלך זהו תהליך טבעי שכל תוכי בגילו עובר. התלהבות ריגעית ממזונות חדשים מצד אחד ודחיית מזון מצד שני. העדפה של מזון אחד על פני מזון אחר וכו'.
ישנם רבים שלא מבינים מדוע רק אתמול התוכי אכל ירק מסויים והיום לא נוגע בו. תוכי כמו ילדים יברור את המזון בכלוב ויאכל את המזון הטעים והמושך מבחינתו. כמעט לאף תוכי אין בעייה לפצח גרעינים והוא יכול לאכול רק גרעינים כל חייו , בדיוק כמו שילד קטן ימשך לשוקולד ויאכל אותו הרבה קודם ובתיאבון גדול יותר מאשר את צלחת האורז או השעועית שתשימי מולו.
אני מגדל מעל 20 שנים ולכן אני יכול לומר לך בוודאות שברגע שתוציאי את הכופתיות ותתני לו אותם כתוספת או בחלק מהיום הוא יפסיק לאכול אותן וזו טעות. עליך לנהוג כך:
שימי כופתיות במשך היום בכלי קבוע (אל תמלאי את הכלי עד סופו).
בערב/אחה"צ תתני תוספות והכי טוב לחלק אותן.
פעמיים שלושה בשבוע תוספת של ירק/פרי.
פעמיים שלושה בשבוע השרייה/הנבטה.
פעמיים בשבוע תערובת זרעים איכותית ומתאימה לתוכים גדולה.
תוספת סידן, סבידה או אבן קלציום.
לא לשכוח שמדובר בתוספות והכמויות צריכות להיות בהתאם.
בנוסף, צ'ופרים מיוחדים בעת אילוף או פינוק כגון , אגוז מלך, שקד או כל דבר אחר שהתוכי אוהב מאוד ואינו בתפריט היומי שלו.
לא יודע באיזה ספר קראת (אשמח אם תצייני) שיש להוציא לג'אקו את הכופתיות. לצערי אני שומע יותר ויותר שטויות שנכתבים גם בספרים ולא רק ברשת.
כופתיות זהו מזון הבסיס של התוכי והן חייבות להיות לאורך כל היום והלילה בכלוב. מי שאומר/כותב אחרת לא מבין על מה הוא מדבר.
כופתיות חייבות להיות לאורך היום בכלוב זמינות לתוכי מאחר ותוכים לרוב יאכלו כמעט כל מה שיקבלו לפני שיאכלו כופתיות.
לכן את התוספות השונות יש לתת בערב ולא במהלך היום.
בעצם אפשר להגיד שתוכי שאוכל כופתיות (של חברה טובה ומוכרת) לא זקוק לתוספות מאחר והוא מקבל בכל כופיה וכופתיה שהוא מכניס למקור את כל אבות המזון הנדרשים לו. שלא כמו באכילת זרעים /ירקות/פירות שאיננו יודעים האם התוכי קיבל את כל הויטמינים הנחוצים לו.
מה שאת מתארת עם התוכי שלך זהו תהליך טבעי שכל תוכי בגילו עובר. התלהבות ריגעית ממזונות חדשים מצד אחד ודחיית מזון מצד שני. העדפה של מזון אחד על פני מזון אחר וכו'.
ישנם רבים שלא מבינים מדוע רק אתמול התוכי אכל ירק מסויים והיום לא נוגע בו. תוכי כמו ילדים יברור את המזון בכלוב ויאכל את המזון הטעים והמושך מבחינתו. כמעט לאף תוכי אין בעייה לפצח גרעינים והוא יכול לאכול רק גרעינים כל חייו , בדיוק כמו שילד קטן ימשך לשוקולד ויאכל אותו הרבה קודם ובתיאבון גדול יותר מאשר את צלחת האורז או השעועית שתשימי מולו.
אני מגדל מעל 20 שנים ולכן אני יכול לומר לך בוודאות שברגע שתוציאי את הכופתיות ותתני לו אותם כתוספת או בחלק מהיום הוא יפסיק לאכול אותן וזו טעות. עליך לנהוג כך:
שימי כופתיות במשך היום בכלי קבוע (אל תמלאי את הכלי עד סופו).
בערב/אחה"צ תתני תוספות והכי טוב לחלק אותן.
פעמיים שלושה בשבוע תוספת של ירק/פרי.
פעמיים שלושה בשבוע השרייה/הנבטה.
פעמיים בשבוע תערובת זרעים איכותית ומתאימה לתוכים גדולה.
תוספת סידן, סבידה או אבן קלציום.
לא לשכוח שמדובר בתוספות והכמויות צריכות להיות בהתאם.
בנוסף, צ'ופרים מיוחדים בעת אילוף או פינוק כגון , אגוז מלך, שקד או כל דבר אחר שהתוכי אוהב מאוד ואינו בתפריט היומי שלו.