ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צ'יפ לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ronnie
בקיעה
בקיעה

צ'יפ לתוכים

שליחה על ידי ronnie »

מישהו יודע איך ומי יודע לשים צ'פ לתוכים ?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: צ'יפ לתוכים

שליחה על ידי uzibu »

למיטב ידעתי צי'פ שמים לתוכים גדולים בלבד. בנוגע לגיל (ובכלל) אני לא בטוח ולכן אמליץ לשאול וטרינר שמתמחה בתוכים.

יחד עם זאת אני לא רואה בצי'פ כל יתרון וזאת כיוון שגם אם תוכי ימצא על ידי מישהו אחר הוא לא בהכרח יקח אותו לוטרינר וגם אם כן, הוטרינר לא יחפש צי'פ כי זה פשוט לא נפוץ ומקובל כרגע. ואדם שירצה להחזיר תוכי, יחזיר אותו בעזרת הטבעת.

אני לא רואה כל סיבה לשים צי'ם לתוכי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

צודק תודה .
חשבתי שבעזרת צי'פ אפשר גם לגלות את התוכי אם הוא בורח או נגנב .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שבב / צ'יפ מזריקים לתוכים. הצ'יפ (כמוסה) מגיע בתוך מזרק המכיל נוזל ובתוכו הכמוסה. כאשר מזריקים לתוכי הכמוסה עוברת עם הנוזל. בדרך כלל לתוכי מזריקים בבית החזה ולכלבים וחתולים בין שהשכמות. גודלו של השבב כגודל גרגיר אורז.
שבב הזיהוי מבוסס על טכנולוגיית זיהוי תדר רדיו. לכל מזרק ושבב מצורפים מספרים. מספרי זיהוי אלו ישמרו אצל המגדל ואצל הוטרינר. כאשר יעבירו את הגלאי מעל האיזור בו נמצא השבב יופיעו המספרים שצורפו למזרק.

כמו שעוזי ציין, ישנה בעיית זיהוי לתוכי שנושא שבב. אם אתה חושד שהתוכי שלך תצטרך לבצע מספר מהלכים לא קלים כדי להוכיח זאת. ראשית לשכנע את בעל התוכי לאפשר לך לקחת את התוכי לבדיקה.שנית, במקרה שאינו מסכים להתלונן במשטרה ולבקש זיהוי. אם המשטרה תיעתר לבקשתך התוכי יועבר לבדיקה או שתצטרך להביא וטרינר עם סורק למקום. לא כל הסורקים מתאימים לקריאת כל השבבים.
בקיצור לא פשוט.

המינוס הנוסף הוא שרק לתוכים בינונים גדולים אפשר להזריק שבב . התוכים צריכים לשקול מעל 250 גרם אם איני טועה.
את השבב מזריקים אצל וטרינר. אפשר לרכוש מזרקים ולהזריק לבד אבל ממש לא מומלץ לעשות זאת ללא ניסיון מאחר ואפשר לגרום לתוכי נזק.

תמונה של שבב:
שבב.jpg
שבב.jpg (24.39 KiB) נצפה 3874 פעמים
תמונה של סורק:
סורק.jpg
סורק.jpg (10.4 KiB) נצפה 3874 פעמים
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

תודה רבה הבנתי