ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פסיפיקים- בגרות מינית, סבבים בשנה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
יריו
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

פסיפיקים- בגרות מינית, סבבים בשנה

שליחה על ידי יריו »

שלום
קניתי בשעה טובה קוקוטיילים זוג בנוסף לזכר שלי ובקרוב נביא לו נקבה.
מהאדם שקניתי ממנו יש לו גם אמריקן פסיפיק נראה תוכי ממש יפה
מתי הוא מגיע לבגרות?איך מבדילים בין זכר לנקבה?
וכמה סבבים הוא נותן בשנה ?
ואיך הוא בהאכלת יד ?

[title][/title]
תמונה
התוכי של יריו (:
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: פסיפיקים- בגרות מינית, סבבים בשנה

שליחה על ידי eli_lea »

פספיקים אכן יפים.

בגרות מינית בסביבות 8-12 חודש.
כלוב נחוץ לזוג 50*50*1 מטר (פעילים מאוד.
תא הטלה כשל תוכונים אך לא מ 4 מ"מ אלא מדופן עבה, יש לקחת בחשבון שלפספיק מקור חזר והוא יכול בקלות לכרסם דיקט 4 מ"מ.
חלק מהפ]ספיקים אוהבים שמרפדים להם את התא בנסורת וחלק יזרקו אותה החוצה.
הפספיקים ישנים בדרך כלל בתא ההטלה.
הבדל בין המינים - אצל הנקבות הצבע על הגב והכנף הוא ירוק חום ואצל הזכרים בצבע כחול. אפשר לזהות בין הזכרים לנקבות אצל הגוזלים כבר מהשבוע השלישי לבקיעתם.
תטולה בין 4-7 ביצים קטנות. שלא כמו אצל תוכים אחרים האם מטילה בכל יום ביצה ולא בהפרש של יומיים.
דגירה 20 יום בערך. זמן גידול הגוזלים כ 40 יום.
האם דוגרת לבד ומאכילה לבד את הגוזלים במשך כעשרה ימים לאחר הבקיעה. הזכר יספק לה מזון בתקופה זו.
בגיל חמישה וחצי שבועות הגוזלים יוצאים מהתא אבל בלילה הם יחזרו לישון בתא ההטלה כמו ההורים.
יש לשים סידן זמין באופן תמידי בכלוב. מזון מבוסס על תערובת זרעים עשירה במיוחד (אוכלים בכמויות יחסית לגודלם) והרבה ירק. אני ממליץ להוסיף כופתיות. כהכנה לעונת הריבוי ובמהלך הטיפול בגוזלים יש להוסיף תערובות השרייה ומזון ביצים.
אפשר להוציא גוזלים להאכלה אך בגללם גודלם עדיף לעשות זאת כמה שיותר מאוחר. כמו תוכונים גם הפסיפיק אינו זקוק להחתמה ארוכה.
בדרך כלל מאוד נוחים כהאכלות יד אך יש לשמור על ההחתמה באופן עיקבי ולשחק עימם הרבה.
רעש- מאוש שקטה, יש להם קול רך ולא צורם. קולם מזכיק ציפור דרור.
אפשר לגדלן עד גיל שנה בערך בווליר משותף, לאחר מכן הן הופכות אגרסיביות מאוד לכל תוכי שבסביבה. בדרך כלל נושכות את הרגליים של תוכים אחרים גם אם הן מאותו מין.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”