ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מעופפים ליד כלוב התוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
adir567
ביצה
ביצה

מעופפים ליד כלוב התוכי

שליחה על ידי adir567 »

שלום...
הגאקו בת שנתיים, בחודשים האחרונים התחילו לעופף ליד הכלוב ברחשים שנדבקים לקירות ולכלוב...
יש תרסיס או תכשיר כלשהו שיכול למנוע את הקיום של הברחשים?
הבנתי מהוטרינר שהם נמשכים לצואה של התוכי והוא המליץ לי לקנות "פלימט"...אך זה לא הועיל והברחשים חזרו אחרי יום..
מה אפשר לעשות?
הבעיה הזאת עלולה לגרום לנו למכור את התוכי...
תודה לעוזרים!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מעופפים ליד כלוב התוכי

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע לי מאוד מוזר. כל כמה זמן אתם מנקים את הכלוב?
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

אני משתמש בcats best....
זה מעין נסורת דחוסה שסופחת את ההפרשות..
אני מחליף לה את זה פעם בשבןעיים....
ולא ציינתי את זה שהתחילו להופיע תולעים בקרבת הכלוב שמסתובבים על התקרה ובכל החדר....המצב נהיה גרוע ואני לא יודע מה לעשות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אגיד לך מה לעשות והסיכוי שהבעיה תיפתר כמעט ודאי.
תדאג למקום שבו התוכי יכול לשהות מחוץ לכלוב. תעיף את הנסורת הדחוסה. תרחץ את כל הכלוב עם אקונומיקה מדוללת במים (כוס אקונומיקה 5 ליטר מים) תשאיר את הכלוב למשך 5 דקות עם האקונומיקה ולאחר מכן תשטוף ותייבש.
בינתיים אתה יכול לנקות היטב את סביבת הכלוב. אני למשל בגוזליה רוחץ את הקירות ואת הריצפה באקונומיקה מדוללת. אתה מוזמן לעשות זאת. לאחר מכן תחזיר את הכלוב למקומו ובתחתית הכלוב תפרוס עיתון - ידיעות גלובס הארץ מה שאתה רוצה ועדיף שיהיה בחינם.

בינתיים תספר לי על המזון שבו אתה מאכיל את התוכי. תולעים יכולים להיווצר גם ממזון לא טרי או פירות שנשארו מספר ימים בתחתית.
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

היא מקבלת כופתיות. P15 נטורל...
ולגבי הפירות וירקות, היא מקבלת כשהיא מחוץ לכלוב, כשהיא בסלון...
מה שקיים בתחתית הכלוב הוא נטו צואה ושאריות כופתיות...
תודה רבה על העזרה!
באיזה רמה לדלל את האקונומיקה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

דלל ביחס של כוס אקונומיקה ל 5 ליטר מים.
היא מקבלת תערובת זרעים?
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

היא לא מקבלת תערובת זרעים...יש קשר למעופפים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ללא קשר למעופפים.
תזונה טובה לתוכי מבוססת על כופתיות כבסיס (75% מהמנה היומית) וה 25% הנותרים תוספות כגון, ירק, פרי (יותר ירק מפרי) תערובת זרעים לתוכים גדולים, השרייה/הנבטה תוספת סידן - סבידה או או אבן קלציום.

כופתיות P15 מכילות כמות שומן עצומה (כמעט פי שניים מפריטי בירד למשל ) ולכן אני ממליץ להשתמש בכופתיות בעלות אחוזי שומן מופחתים. ב P15 יש 16% שומן שזה ממש הרבה לתוכי חסר פעילות והכוונה לתוכי שאינו מתעופף בחופשיות בכלוב תעופה.

נחזור למעופפים.
יתכן שהתוכי מרטיב את הכופתיות והן מחמיצות וגורמות למעופפים להגיע. ניקוי הכלוב פעם בשבועיים יכול לגרום לבעיות היגיינה ובריאותיות לתוכי ולסביבה. כפיסי העץ הדחוס יוצרים אשליה שהמזון שנופל נקלט או נספג. זו טעות.
נקיון סביבת הכלוב אם תשאל אותי צריכה להיעשות כל יום או כל יומיים לכל היותר. החלפת מים למים טריים בכל יום.
מה שנחמד בעיתונים זה שאפשר לגלגל אותם ולשים בפח. ניקיון מהיר של שאריות המגש ופריסת עיתונים מחדש כל אלא לא אורכים יותר ממספר דקות ואני אומר זאת מניסיון. אני מנקה לתוכי שלי באופן יום יומי וכך תהליך הניקוי מהיר ואין הצטברות של פסולת ולשלשת.

בכל מקרה אין קשר ישיר בין המעופפים לבין הלשלשת של התוכי.

אשמח אם תעדכן בהמשך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”