ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שלום, בקשר לתוכי ג'אקו,רגישות לריחות ותזונה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tome
ביצה
ביצה

שלום, בקשר לתוכי ג'אקו,רגישות לריחות ותזונה

שליחה על ידי tome »

שלום,
אני מעוניין לקנות תוכי ג'אקו, קראתי המון מאמרים עליו אבל יש לי כמה שאלות:

קראתי שהתוכים מאוד רגישים לריחות, של מחבת בישול מטהרי אויר בשמים וכו..
אני רוצה לשים אותו בסלון אבל הוא די קרוב למטבח ואין ביניהם דלת או משו.. מה הסיכון?
ואם אני שם אותו בסלון אני צריך להוציא משם את המטהרי אויר לגמרי או לא להפנות אותם אליו ולהרחיק אותם?
ואם אני מתבשם בעצמי ואחרי זה הולך לתוכי או משו.. יש סיכון?
יש לי כלבה בת שנתיים בבית, הם יסתדרו?
ושאלה אחרונה, חוץ מהכופתיות, במה ואיך עוד צריך להאכיל אותו?

תודה :)

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום, בקשר לתוכי ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

אכן תוכים רגישים לריחות.
סירי טפלון עלולים להוות סכנת הרעלה ע"י פליטת חומרים כאשר ההסירים או הכלים שרוטים ופגומים ( מסוכנים גם לבני אדם) אם
הסירים במצב טוב אין בעייה.
מה שאתה מתאר קורה כמעט בכל הבתים. בחלק ניכר מהבתים חדר האורחים והמטבח משותפים כך שיוצא שהתוכי נמצא על הגבול וכמעט במטבח. לכן, חשוב לאוורר את המטבח כאשר ישנם בישולים
. כנ"ל לגבי עשן סיגריות, מומלץ בחום לא לעשן בבית ואני ממליץ לא לעשן בכלל ( מי שרוצה תוכנית גמילה מצויינת בסדנה חינמית שיפנה אלי לפרטים בתיבה הפרטית). אתה יכול להתבסם אבל לא ליד התוכי. אם אתה מתבסם מבקבוקי התזה החומר נישא באויר ועלול לפגוע בבריאות התוכי עם נשימתו. אם אתה מתבסם במקלחת או בחדר אחר אין בעייה.

תוכים מסתדרים עם רוב בעלי החיים שיש בבית, חתולים, כלבים ועוד. חשוב שההרגלה תעשה באופן מחושב תוך כדי השגחה.

תזונה טובה לתוכי מבוססת על כופתיות כבסיס (75% מהמנה היומית) וה 25% הנותרים תוספות כגון, ירק, פרי (יותר ירק מפרי) תערובת זרעים לתוכים גדולים, השרייה/הנבטה תוספת סידן - סבידה או או אבן קלציום.
tome
ביצה
ביצה

Re: שלום, בקשר לתוכי ג'אקו,רגישות לריחות ותזונה

שליחה על ידי tome »

תודה רבה עזרת לי מאוד :)
חשבתי לשים את התוכי בקצה הסלון שזה המקום הכי רחוק מהמטבח, ליד 2 קירות..

וד"א, ראיתי את בית הגידול שלך והוא נראה מצויין, וכשאני אשיג את הכסף, חשבתי לקנות ממך..
איפה אתם נמצאים? :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום, בקשר לתוכי ג'אקו,רגישות לריחות ותזונה

שליחה על ידי eli_lea »

תודה, שאלות בנושא קנייה מכירה בפורום "קניה מכירה" או בתיבה הפרטית.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”