הפעם יש לי שאלות שלא קשורות לאילוף....
שמתי לב שהתחילו להופיע על הכלוב עכבישים. כבר יומיים ברציפות אני מוצאת עכביש יושב על הכלוב.מעולם לא ראיתי את הסוג הזה בדירה שלי. אני לא מומחית לחרקים אבל הוא נראה מזיק. האם יש משהו מיוחד בתוכי שיכול למשוך אותם או שזאת סתם מקריות?
ושאלה נוספת, קנינו מקל שאמור לשייף את הציפורניים שלה. כנראה שזה לא עובד כי הציפורניים שלה הפכו להיות יותר חדות והיא שורטת כשהיא מתהלכת על היד לדוגמא.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'וקים באוכל ושאלות אחרות...
מנהל: מפקחים
Re: ג'וקים באוכל ושאלות אחרות...
עכבישים לא נמשכים לתוכים אלא לחרקים בסביבת התוכים (אם יש) . לדעתי זו מקריות.
עכבישים בדרך כלל מועילים ואוכלים את החרקים שיש בבית.
איזה סוג של מקל קנית? אפשר תמונה? ישנם סוגים טובים ופחות טובים.
עכבישים בדרך כלל מועילים ואוכלים את החרקים שיש בבית.
איזה סוג של מקל קנית? אפשר תמונה? ישנם סוגים טובים ופחות טובים.
שמחה לשמוע שלעכבישים אין קשר לתוכי. מפחדת מהם פחד מוות. כנראה הם שם בגלל כל לכלוך שנוצר ליד הכלוב.
אגב יש עצות איך מונעים מכל האוכל שלה להגיע לרצפה? כל יום אני שואבת ליד הכלוב.
והנה המקל:

אגב יש עצות איך מונעים מכל האוכל שלה להגיע לרצפה? כל יום אני שואבת ליד הכלוב.
והנה המקל:

עכבישים לא מזיקים (רובם ), את צריכה לבוא למושב ולראות מה זה עכבישים. פשוט ענקים. לפעמים אני מתסתכל עליהם ומרגיש שעוד מעט הם מתחילים לדבר איתי. אנחנו לא הורגים אותם ומוציאים אותם החוצה בשיטות שונות שפיתחתי באופן אישי. השיטה הטובה ביותר זה לקרוא ללאה. ללאה למשל אין בעייה להרים כל חרק ביד ולהוציא החוצה ומצאתי שזו שיטה מצויינת. שיטה נוספת שפיתחתי זה למקרה חירום שלאה לא בבית. במקרה כזה אני מתקשר אליה והיא באה..אני סתם מגזים כמובן, אני מחכה בסבלנות סגור באחד החדרים.
לדעתי אין לך ממה לחשוש, במקרה הגרוע ביותר תקראי ללאה.
אפשר למנוע חלק ניכר מהליכלוך ע"י כלוב עם כונסי ליכלוך גדולים יחסית. דבר נוסף זה לא למלא את כלי האוכל יותר מידי במזון. הנטייה של התוכים לנבור והאוכל מתפזר.
המקל צריך להיות במקום הכי גבוה בכלוב כך שהתוכי יעמוד עליו רוב הזמן. כפיתרון מהיר אני מציע לקחת פצירה של ציפורניים (אפשר מקרטון) ולשייף לתוכי את הציפורנייים. אם תעבירי את הפצירה פעמיים על השפיץ של הציפורן תתפלאי לראות שהבעייה כולה נפתרה.
אם התוכי יאפשר לך זה מצויין.
לדעתי אין לך ממה לחשוש, במקרה הגרוע ביותר תקראי ללאה.

אפשר למנוע חלק ניכר מהליכלוך ע"י כלוב עם כונסי ליכלוך גדולים יחסית. דבר נוסף זה לא למלא את כלי האוכל יותר מידי במזון. הנטייה של התוכים לנבור והאוכל מתפזר.
המקל צריך להיות במקום הכי גבוה בכלוב כך שהתוכי יעמוד עליו רוב הזמן. כפיתרון מהיר אני מציע לקחת פצירה של ציפורניים (אפשר מקרטון) ולשייף לתוכי את הציפורנייים. אם תעבירי את הפצירה פעמיים על השפיץ של הציפורן תתפלאי לראות שהבעייה כולה נפתרה.
אם התוכי יאפשר לך זה מצויין.
הוא אכן ממוקם הכי גבוה, היא ישנה עליו.
אני חושבת שאולי זה מהסיבה שהיה לה בכלוב צעצוע שהיא לא ממש אהבה אז היא ישבה פחות על המקל ועכשיו שהחזרנו לה את הדבר האהוב עליה ביותר אין לה ברירה. (הדרך הכי נוחה להגיע אליו זה דרך המקל). אני מפחדת לשייף לה אותם לבד.
אין לי כרגע אופציה לכלוב אחר ובשלי אין שוליים לאיסוף הלכלוך... יש לך אולי רעיון למשהו שאפשר לחבר לכלוב ושהלכלוך יתנקז שם?
לגבי עכבישים וג'וקים אחרים... "לאה" אצלי זה החבר רק שהוא בדרך כלל צוחק עלי ואומר שהוא לא יבוא רק בשביל ג'וק. אז מחוסר ברירה אני זאת שנאלצת לרדוף אחריהם בכל הבית. כל זה בדרך כלל מלוווה בצרחות מצדי. במקרים בהם הג'וק מאיים במיוחד אני בהחלט מסתגרת בחדר
אני חושבת שאולי זה מהסיבה שהיה לה בכלוב צעצוע שהיא לא ממש אהבה אז היא ישבה פחות על המקל ועכשיו שהחזרנו לה את הדבר האהוב עליה ביותר אין לה ברירה. (הדרך הכי נוחה להגיע אליו זה דרך המקל). אני מפחדת לשייף לה אותם לבד.
אין לי כרגע אופציה לכלוב אחר ובשלי אין שוליים לאיסוף הלכלוך... יש לך אולי רעיון למשהו שאפשר לחבר לכלוב ושהלכלוך יתנקז שם?
לגבי עכבישים וג'וקים אחרים... "לאה" אצלי זה החבר רק שהוא בדרך כלל צוחק עלי ואומר שהוא לא יבוא רק בשביל ג'וק. אז מחוסר ברירה אני זאת שנאלצת לרדוף אחריהם בכל הבית. כל זה בדרך כלל מלוווה בצרחות מצדי. במקרים בהם הג'וק מאיים במיוחד אני בהחלט מסתגרת בחדר
אני מאמין שיקח קצת זמן אבל הציפורניים ישויפו.
לדעתי רק כלוב עם כונסי ליכלוך כמו הכלובים מיסדרת ה A יכולים למנוע פיזור. הכונסים יושבים כך שהליכלוך שמגיע אליהם ונקלט יורד חזרה למגש התחתון. בכלוב רגיל די קשה לבצע כונסים כאלה ולרוב גם לא ניתן לעשות זאת.
לגבי החרקים, העיקר שיש מי שמושיע
לדעתי רק כלוב עם כונסי ליכלוך כמו הכלובים מיסדרת ה A יכולים למנוע פיזור. הכונסים יושבים כך שהליכלוך שמגיע אליהם ונקלט יורד חזרה למגש התחתון. בכלוב רגיל די קשה לבצע כונסים כאלה ולרוב גם לא ניתן לעשות זאת.
לגבי החרקים, העיקר שיש מי שמושיע