נתחיל בנושא החימום. החימום חשוב ביותר והוא הבסיס. לכן תשמרי על טמפרטורה של 30מעלות +- אם את יכולה לדייק יותר הטמפרטורה הרצויה הינה בסביבות 33 מעלות.
לא מאכילים אם יש אוכל בזפק. בעצם כשאת מאכילה כאשר יש אוכל בזפק את גורמת לנזק. הזפק הינו מחסן מזון. גם אם יש בזפק כמות קטנה של מזון הגוזל לא רעב. עדיין הוא לא השתמש במחסן שיש לו עד הסוף.
זה שהם מלשלשים זה מצויין. האמת שבשלב זה לגבי הגוזל הגדול הייתי מציע לגרום לו לריקון הזפק ולהתחיל מחדש בהזנה. מאחר וצריך לכך ידע במקרה שלך וטרינר יצטרך לעשות זאת. אם הגוזל יפסיק ללשלש וכמות המזון בזפק לא תרד עד מחר בבוקר (לפחות בחצי) כדאי לבצע ריקון זפק.
נתחיל עם הגוזל הגדול. את יכולה לקחת חתיכת בד מחומם מעט או לקחת קערית עם מים פושרים ולטבול את קצה הבד או נייר מגבת .תניחי את הנייר מגבת הספוג מעט מים חמים או את הבד על פרק כף היד ותוודאי שאינו חם מידי אבל חמים.
עכשיו כשאת מניחה את כף היד של התוכי כשהוא מולך תחזיקי עם שתי האצבעות את צידי המקור והראש כך שהזפק יהיה מולך והתוכי לא זז. בתנועות עדינות תעסי את הזפק בתנועה סיבובית. לא לחוץ חזק מידי. פשוט לעסות בעדינות. העיסוי ממריץ את פעולת הזפק ועוזר בעיכול האוכל.
המשיכי בחימום . - לא להאכיל בשום אופן את התוכי הגדול עד שיתרוקן.
לגבי הגוזל הקטן.
תכיני שוב דייסה (לא להשתמש בדייסה קודמת, תמיד חדשה) ביחס של 1:3 או יחס של 1:3.5 כלומר על כל כפית אבקה שטוחה שלוש וחצי כפיות מים רותחים. תבחשי היטב. תבדקי טמפרטורה. 41 מעלות בעת ההאכלה יכול להיות מצויין - בכל מקרה לא לעבור את ה 42 מעלות.
תחזיקי את הגוזל כך שהוא ישכב בכף ידך (אני מצרף לך סירטון) ותאכילי אותו מצד ימין שלך . תגרי אותו לפתוח את המקור ע"י זה שתזיזי את המזרק בחיבור שבין המקור העליון לתחתון כלומר בפינה של המקור ותוציאי מעט דייסה חמימה. אם זה עדיין לא עובד שפשפי בעדינות בצידי המקור עם שתי האצבעות ותוך כדי תני לו מעט דייסה חמה שירגיש אותה.
בסירטון תראי איך אני מגרה את הגוזל לאכול ע"י שיפשוף בצידי המקור:
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3608969-.html
בסירטון הבא, תראי בדקה 1:42 איך אני מחזיק את הגוזל. בגלל מצבו של הגוזל שלך תחזיקי אותו כך זה עדיף.
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3615244 ... D7%9D.html
בלי לחץ. תקראי, תראי שהבנת ותנסי ליישם. לאט לאט. תעדכני