ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זכר אקלקטוס / תיסכול מיני

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
סול4574
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סול-ארז

זכר אקלקטוס / תיסכול מיני

שליחה על ידי סול4574 »

שלום לכולם תמונה

היה לי זוג אקלקטוס אך הזכר לא זיווג את הנקבה (היא הביאה ביצים אך לא מופרות)ועשה המון המון רעש .
לכן החלפנו את הזכר בזכר אחר וכרגע אנחנו מקרבים בינהם לאט לאט (שמנו כול אחד בכלוב נפרד שנוגע אחד בשני לצורך הכרה)
מאחר שבהתחלה הם היו יחדיו אך הנקבה לא יצאה מתא ההטלה.

ולשאלה :
כאשר אני פותחת את הכלוב של הזכר כדי להחליף אוכל ושתיה הוא ישר מגיע לפתח ושאני מכניסה את היד
הוא פשוט עולה עליה . לא משנה מה אני מנסה לעשות הוא מתעקש לעלות ולקבל ליטופים ...
ורק לאחר שמשחקים איתו הוא נותן להחזירו לכלוב !
שאלתי מגדל שאני מכירה והוא אמר לי שיכול להיות שזה נובע מתסכול מיני (יכול להיות?)

לי זה לא מפריע מאחר שהוא לא תוקף אך אני לא יודעת אם זה נורמלי או אם צריך לעשות משהוא
בקיצור אשמח לקבל תשובה

[title][/title]
סול-ארז
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: זכר אקלקטוס

שליחה על ידי eli_lea »

לא מבין מה הקשר בין תיסכול מיני לכך שהתוכי רוצה ליטופים. אני מתאר שהתוכי מוחתם או מורגל לבני אדם וכתוצאה מכך מעוניין ליצור קשר.
חד משמעית אין קשר לתיסכול מיני.
אתם יכולים לתת לתוכי יחס מעט ליטופים ולהחזירו לכלוב. בעתיד הוא יתחבר לנקבה ויתכן שיזדקק לפחות יחס ממכם.
אגב, ישנם תכים שיראו ביד אובייקט מיני וינסו לזווג אותה ע"י תנועות זיווג. יש הבדל בין תוכי שעולה ליד ומבקש חיבה וליטופים כי הוא רגיל לכך מבני אדם לבין תיסכול מיני.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
סול4574
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סול-ארז

Re: זכר אקלקטוס / תיסכול מיני

שליחה על ידי סול4574 »

תודה רבה על התשובהתמונה

אך יש לי עוד שאלה :
55 כתב:אני מתאר שהתוכי מוחתם או מורגל לבני אדם וכתוצאה מכך מעוניין ליצור קשר.
(אני לא יודעת על עברו או אם הוא גדל כמוחתם),
אז יכול להיות שדבר זה יפריע לו להתרבות ולהתחבר לנקבה (פראית לחלוטין) או שאין קשר
סול-ארז
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: זכר אקלקטוס / תיסכול מיני

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לדעת. בסופו של דבר רוב רובם של הזוגות מתחברים בלית ברירה. אני אומר בלית ברירה כי מבחינתם "זה מה יש" אין להם מבחר ואנו אלה שקובעים מי יהיה השותף שלהם לחיים. נקבות אקלקטוס ידועות באופי האגרסיבי שלהן כלפי בני הזוג שלהן ולכן כדאי שהחיבור יעשה בהדרגה ולאורך זמן עם הרבה סבלנות.
לגבי הזכר. ההתנהגות מעידה על תוכי שעבר החתמה ורגיל למגע. ניתן לחשוב שתוכים מוחתמים קשים יותר בריבוי. אני לא חושב כך. נתקלתי בתוכים חסרי ניסיון פרא ואני מעריך שזה קיים אצל כל סוגי התוכים. לבסוף הם מצליחים להתרבות וכשזה קורה זה קורה שוב ושוב.
עוד דבר שלא צריך לעשות זה להשליך ממקרה של מגדל כזה או אחר למצב שלנו. גם אם מדובר ממש באותו מקרה לשם השוואה נניח שאצל מגדל מסויים יש זכר מוחתם ונקבה פרא שלא מסתדרים אצלך המצב יכול להיות שונה לחלוטין ואפילו יתכן שתהיה הצלחה גדולה וידית. לכל תוכי אופי משלו ולכל תוכי עבר משלו. קשה לנבא איך יראו פני הדברים. לכן רק את יכולה לקבל את ההחלטות הנכונות על סמך התוצאות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”