ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צבע נוצות הכנף משתנה מכחול לאפור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

צבע נוצות הכנף משתנה מכחול לאפור

שליחה על ידי GuyG »

לצ'יף תמיד היו כמה נוצות אפורות בקצות הכנף אבל רוב הזמן לא היו רואים אותם (אולי בגלל שהיו נוצות כחולות מעליהן), בחודש האחרון נהיו יותר נוצות אפורות ועכשיו הן ממש בולטות(כמו שרואים בתמונות), ממה זה יכול להיות?האם זה קשור לחילוף הנוצות?
הייתי שמח אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא ולדעת אם אפשר לעשות משהו בנידון..
תמונות 1 ו-2 הן מלפניי חודשיים בערך ותמונות 3 ו-4 הן מהיום..
קבצים מצורפים
אז.jpg
אז.jpg (18.03 KiB) נצפה 4072 פעמים
1341058904043.jpg
1341058904043.jpg (12.58 KiB) נצפה 4072 פעמים
עכשיו_640x480 (3).jpg
עכשיוו_800x600.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: צבע נוצות הכנף משתנה מכחול לאפור

שליחה על ידי eli_lea »

הצבע יכול להיראות שונה או כהה יותר כתוצאה מפיזור האור על הנוצות. אם הנוצות לא שוכבות ישר ומסודר הצבע עלול להיראות כהה יותר בגלל פיזור האור על הנוצות. למשל כשהתוכי שלך יסמור נוצות הראש הראש יקבל גוון כה יותר. אם התוכי בהחלפת נוצות והנוצות שלו בכנפיים לא מסודרות או שהנוצות לא יושבות אחת על השנייה וחלקות הן יכולות להיראות כהות.
מה שאפשר לראות בכנף המצולמת זה שנוצות הכסות חסרות ורואים את הנוצות שמתחתן שהן כהות יותר. מה שנותן תחושה של חוסר בניצוי מצד אחד ומצד שני מכהה את הנוצות. תנסה לראות האם יש סיבה לכך שחסרות נוצות האם התוכי מתעסק באיזור הכנף עם הנוצות או שמדובר במהלך של החלפת נוצות.
מקלחות יכולות להועיל.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

הוא אכן בחילוף נוצות (כבר איזה חודשיים-אולי כי זו פעם ראשונה???) ובקשר לנוצות הקיימות והסידור שלהן, גם פה אני דיי בטוח שאתה צודק כי לפעמים רואים יותר מהאפור ולפעמים פחות. אני בספק רב אם זה קשור להשפעה של פיזור האור- זה פשוט אפור שלא קשור לכלום ורואים את זה תמיד. רק לשם השוואה- אם אני מצלם אותו מקרוב עם פלאש-יש אזורים שמקבלים גוון ירוק-זו יכולה להיות השפעה של פיזור האור.

כבר כמה פעמים שמעתי שאוכל יכול להשפיע על צבע הניצוי-האם יש אמת בדבר??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני בספק גדול שלאוכל יש השפעה על הניצוי. ישנם מקרים אך הם נדירים. למשל לכנרים נותנים תוספי צבע לחיזוק הצבע האדום
אבל לא מדובר בשינוי צבע. קראתי בעבר על "מגדלים" למינהם שטוענים טענות מופרכות על שימוש בכופתיות שגרם לפתע לנשירה, למריטה ואפילו לתופעות שלא מוכרות בספרות הרפואית. אני יכול להגיד לך שאני לא מכיר מצבים כאלה וןאני מכיר כמה מאות של מגדלים יחסית מקרוב. אני עדיין חושב שמדובר בשינוי שנגרם מחוסר ניצוי או חוסר סדר של הנוצות. אני הגדלתי את התמונה שוב ואני רואה בבירור שישנה בעייה של ניצוי בכנפיים. לא יודע להסביר אותה מאחר וזה לא הכי טבעי אבל יכול לקרות שיש חוסר בנוצות כסות לתקופה קצרה.
נוצות הכסות הן בעצם הנוצות שיש להם את הברק ואת הצבע וחוסר ניצוי כזה יכול לגרום לשינוי בצבע.
האם מצב שני הכנפיים זהה?
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

אני לא יודע מה לענות כי לי הן נראות דיי זהות מלבד העובדה שבכנף השמאלית הנוצות האפורות יותר בולטות, כמו שאמרתי הוא אכן בתקופה של חילוף נוצות- השבוע התחלתי לראות בבירור נוצות תעופה שגדלות וגם נוצות זנב.
מה זאת אומרת לא טבעי?האם נוצות כסות לא אמורות להתחלף?

אלו תמונות מעכשיו(עם פלאש) שמראות את הניצוי בכל כנף, ד"א האם הנוצות האלו גדלות על הכנף עצמה?
קבצים מצורפים
אא.jpg
בב.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לי מה שנראה מהתמונה המוצגת זה חוסר חלקי בנוצות כסות או נוצות מתאר. כדי שנבין אחד את השני, נוצות מיתאר אלו הנוצות העליונות שנותנות את התחושה של כיסוי מושלם ואחיד.הנוצות הללו שוכבות זו על גבי זו ויוצרות כיסוי מושלם. אם הנוצות האלו לא שלמות יכול להיווצר מצב למראית עין של שינוי בצבע מאחר ומה שאנו רואים זה את הנוצות מהשכבה שמתחתן.
השאלה שלי (ואת זה קשה לי לראות) האם הנוצות שאני קורא להן נוצות הכסות או המתאר פגומות או שהן שלמות אך שינו את צבען בחלקן?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מתוך זה שנזכרתי בטיפולים שהתוכי קיבל אני מגיב שוב. יש תיעוד על כך שתוכים שקיבלו תוספי ויטמינים מעבר לנדרש או טיפול אנטיביוטי
בתקופת ההשרה או בקרוב אליה שינו את צבע הנוצות. מאחר והתוכי שלך היה בטיפול אנטיביוטי וקיבל תוספים אני מעריך שזה קשור לצבע.
קראתי שברוב המקרים לאחר החלפת הנוצות הבאה הצבע יחזור לקדמותו.
מציע לך לפנות לעדי גנץ ולהתייעץ עימו מאחר והתוכי היה בטיפולו. אם תעשה זאת אשמח לשמוע את דעתו בנושא.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

אתקשר אליו מחר ואעדכן, ד"א הטיפול הסתיים ב23/11, התוצאות מושלמות ואין זכר קטן שבקטנים לקנדידה..מקווה שזה מאחורינו..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם אני מקווה ושמח לשמוע.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

דיברתי עם עדי והוא הציע שאבוא אליו כי הוא (באופן די מובן) לא יכול לבסס אבחנה דרך הטלפון, מקווה שאוכל לפנות זמן השבוע, אם לא-שבוע הבא..כמובן שאעדכן :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”