ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום אני מיתכוון לקנות קוקטייל אכלת יד זה פעם ראשונה אז אשמח אם יש פה מגדלי קוקטיילים
שיכולים להביא עצות וכל מיני דברים על הגידול,ועוד דבר מה עדיף קוקטייל זכר אכלת יד או נקבה?
ואיזה כלוב הוא צריך.שבוע טוב
ברוך הבא,
החשוב ביותר זה לרכוש גוזל בריא ומוחתם היטב על מנת שיהיה חברותי ולא מפוחד ונשכן.
לדאוג לתוכי לכלוב מרווח ככל שניתן. מזון עשיר כגון תערובת זרעים עשירה ותוספות או כופתיות ותוספות.
בדרך כלל הזכר יותר רעשן מהנקבה אם כי יש יוצאים מן הכלל.
כדאי מאוד להמשיך ולהתייעץ לפני כל צעד שעושים על מנת לא לעשות טעויות.
דיברתי אם מישהו מיד שנייה והוא אמר לי שהוא מחתים ממש טוב ועכשיו הוא מסיים להחתים צהוב כזה אם נקודות אדומות לא יודע איך זה ניקרא ואני מפחד שהוא לא ימות מקור או משהו ,הוא אמר לי לבוא אליו מתי שבאלי לראות תוכלו להגיד לע מה אני צריך לבדוק שאלך אליו כי קניתי פעם אוסטרלי בלי להיתייעץ וזה לא הלך טוב שילמתי 80על פרא שנשך כל פעם אשמח לעוד עצות.
תודה וסליחה על החפירה.חג שמח:-)
אתה צריך לוודא עם המגדל שהתוכי אוכל באופן עצמאי. לעיתים המגדלים ממהרים למסור את התוכי מבלי שיגמל ויאכל לבד כדי לא להפסיד לקוח.
אם התוכי נראה לך אתה יכול לבקש לתת מקדמה ולהשאיר את הגוזל עד שיגמל.
צריך לבדוק שהתוכי מאפשר מגע מבלי שינשך או שיכנס לפאניקה.
צריך לבדוק שהתוכי מנוצה לגמרי. הניצוי נראה ישר ולא מקורזל. שהתוכי עומד יציב על הרגליים ולא אפטי לסביבה.
צריך לראות שהמקור ישר, אין סימני רטיבות מהעיניים ומהאף.
צריך לראות מה התוכי אוכל ולתת את אותו אוכל לפחות בימים הראשונים שהתוכי עובר אליך.
אז יום ראשון אני רוכש תוכי קוקטייל אכלת יד סוף סוף..
אבל אני עדיין חושש מכמה דברים.
שהתוכי עדיין לא יהיה גמול עד הסוף..
אז איך אני יכול לדעת ואם למישהו יש איזה עצה אשמח לשמוע כל דבר
לפני שאקנה וכבר יהיה מאוחר..אז..
ראשית תקפיד שהתוכי יהיה מנוצה באופן מושלם, תוכי שאינו מנוצה מלא עלול להיות תוכי שאינו גמול.
מעבר לכך, אתה יכול לבקש לצפות בתוכי מרחוק מבלי להפריע לו. כלומאר לנסות ולראות את ההתנהגות הטבעית שלו, האם ניגש ואוכל לבד.
תוכי מוחתם אמור להיות חביב ואינו אמור להיות מפוחד. לעיתים תוכים מוחתמים ירתעו מזרים וזה מובן, לכן תאפשר למגדל אותו התוכי מכיר להרים את התוכי ולגעת בו. אם התוכי חביב למגדל ומאפשר ללטף אותו הוא יאפשר גם לך ללטפו בהמשך.
בקוקטילים הזכר יותר דומיננטי מבחינת השמעת קולו. הנקבה שקטה יותר. להגיד שאין לה את היכולות ללמוד כמו שיש לזכר...לא הייתי אומר.
לדעתי יש לשניהם כושר למידה זהה. יתכן שהמסקנה נובעת מכך שהנקבה יותר שקטה.