ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מעוניינת להוסיף תוכי נוסף לחבורה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סתוית
בקיעה
בקיעה

מעוניינת להוסיף תוכי נוסף לחבורה

שליחה על ידי סתוית »

בוקר ניפלא לכולם
כאמור כמו שרשמתי בכותרת אני מעוניינת להוסיף לי תוכי מסוג קאקדו אמברלה לחבורה שלי ואני כרגע נמצאת בבלבלה רצינית עם עצמי ואני ישמח לקבל עצה מהחברים שלי לפורום
אז כך לפני שקניתי את מיקה שהיא גאקו ולפני כל התוכים שבאו אחריה פגשתי ב׳ אמברלה בכפר הס וישר התאהבתי בסוג הזה
אבל אחרי המון שיקולים דחיתי את זה והיום אני שוב חושבת על זה
אחד השיקולים שדחיתי אותו היה בגלל שאמרו לי שהוא תוכי שצורח המון ובמיוחד בלילה שכל הבית יושן
שלדעתי לא ניראה לי הגיוני רק עם יש בעיה של חינוך לקוי
אני יודעת שאין כזה דבר תוכי ששותק כל הזמן וזה בסדר עם זה בגבול ההיגיון
למשל התוכים שלי בבוקר קצת רועשים ובערב אבל במשך היום בקושי ששומעים אותם
למרות שמיקה למדה לדבר היא כל היום מנסה ללמוד מילים חדשות היא לא רועשת כל כך
ולכן חברים אני לא יודעת מה לעשות המליצו לי אולי לקחת טיריון במקום אמברלה ולכן חברים אני ישמח לקבל עזרה ועם יש למשהו שמגדל בבית את התוכים האלו אני ממש ישמח לדבר איתו כדי להבין את הבעיות שיכולים לבוא
תודה מראש סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מעוניינת להוסיף תוכי נוסף לחבורה

שליחה על ידי eli_lea »

היי סתוית,
אין ספק שהקקדו הינו תוכי מאוד מושך. החיבה שהוא מפגין והאהבה שלו למגע גורמים לנו לאהוב אותו ולרצות בו. מצד שני אופיו של הקקדו
מצריך מאיתנו הרבה. התוכי דורש תשומת לב רבה והאינטראקציה מאוד חשובה על מנת לשמור על בריאותם הנפשית.
כמגדלת את צריכה ולקחת בחשבון את ההשקעה ולדעת שגישה לא נכונה עלולה לפתח בעיות התנהגות שכוללות מריטה וצרחות.
קקדו הינו תוכי רועש מטבעו ואי אפשר להשוות אותו לג'אקו ובטח שלא לסנגל. רמת הרעש של הקקדו באופן טבעי הינה גבוהה.
תוכי שיפתח בעיות התנהגות ישמיע את קולו פי כמה.
אני לא חושב שקקדו ציטרון שקט יותר מקקדו גאלה או מאמברלה. אני חושב שבסך הכל רמת הרעש זהה פחות או יותר. המשתנים העיקריים הינם אופיים השונה של התוכים ואופן הטיפול בתוכי.

לסיכום. קחי בחשבון שהתוכי ירעיש, אולי לא מיד בהתחלה אבל בהמשך. כדאי שתהיי מוכנה לזה כדי שלא תהיה לך עוגמת נפש אם לא תוכלו לעמוד בכך ותצטרכו להיפרד מהתוכי.
סתוית
בקיעה
בקיעה

Re: מעוניינת להוסיף תוכי נוסף לחבורה

שליחה על ידי סתוית »

ערב טוב
כן אני יודעת שהתוכי הזה דורש צומת לב רבה ועל זה אין שום בעיה אני בבית כך שזה לא הבעיה
אבל אני פוחדת מרמת הצרחות שלו ובגלל זה אני נמצאת בלבלה אני ישמח לקבל עזרה מאנשים שיש להם בבית קקדו ולשמוע מהם
וכמו שיש לי את התוכים האחרים אני לא מצליחה לדמיין שאני ימסור אחד מהם למשהו אז אני לא רוצה לעשות צעד שאני יתחרט עליו
לפי ביוטיוב זה לא כל כך נוראה ונראה לי שאני יסתדר עם רמת הרעש אבל תמיד כדי להתייעץ עם אנשים שבאמת חיים עם סוג של תוכי כזה
אז בבקשה תעזרו לי לקבל החלטה נכונה
תודה רבה סתוית
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”