ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גדל לתוכון המקור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

גדל לתוכון המקור

שליחה על ידי ninka »

החלפתי היום לתוכונים שלי אוכל,ולפני שאני מחזירה תאוכל אני מביאה להם קצת מהיד,והתוכון לא הצליח לאכול הוא לקח כזה מהצד ללא הצלחה..שמתי להם קצת אוכל ואז ראיתי שהמקור שלו נורא נורא התארך והוא מתעקל כלפי פנימה..ממה זה פתאום? מה עושים? :( כול חצי שנה יש לתוכונים משהו אחר. :(((((

מצורפת תמונה
קבצים מצורפים
לוקאס.jpg
tukoniko41
ביצה
ביצה

Re: גדל לתוכון המקור

שליחה על ידי tukoniko41 »

בן כמה תוכון?
tukoniko41
ביצה
ביצה

tukoniko41
ביצה
ביצה

צמיחת יתר של המקור יכולה לנבוע ממספר גורמים:
- בעיות התפתחותיות.
- בעיות בריאותיות – מחלות כבד, מחלת הפוליומה, מחלת המקור והנוצות, מחלת הקנמידוקופטס.
- טראומה.
- בעיות תזונה- חסרים תזונתיים, חסר ויטמין D , מזון רך.
הטיפול בצמיחת יתר של המקור הוא קיטום המקור לאורך ולצורה הנורמאלית וטיפול בבעיה הראשונית שגרמה לצמיחת יתר. את קיטום המקור יש לבצע אצל וטרינר העוסק בבעלי כנף מאחר וקיטום לא נכון של המקור עלול לגרום לכאב רב, דימום, קשיי אכילה וכן עיוות בצמיחה עתידית של המקור.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

עוד הפעם לבקר אצל ויטרינר? יאללה...

אין לי מושג בן כמה הוא,אימצתי אותם

אבל כשהייתי אצל ויטרניר לפני חצי שנה הוא אמר שהתוכונים בריאים.

הם אוכלים דוחן,פירות וירקות.

בנתיים זה מפריע לו שהמקור כלכך ארוך?

ומישהו שמע על ד"ר קמינסקי מקרית אונו?

לקחתי אותם אליו,השאלה עם אפשר לסמוך עליו שיטפל לתוכי במקור...

לא מאמינה שזה קורה לי!!!!! לפני התוכונים האלה גידלתי תוכים ולא היו להם שום בעיות. אבל התוכי הזה זה משהו. גורם לי לדאוג לו כול חצי שנה בידיוק עם משהו חדש

נ.ב

באנגלית לא הבנתי שם מילה..

העברית לא ניכנס :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התארכות המקור אינה דבר שיש להיכנס ממנו ללחץ. לרוב התוכים ישייפו את המקור בענפי העמידה וכך ימנעו ממנו לצמוח יתר על המידה (כמו בציפורנים). את יכולה לקחת אותו לוטרינר שמתמחה בבעלי כנף (גם קמינסקי ביניהם) כדי שיקטום את המקור וישייף מעט.

כשהמקור מתארך יתר על המידה בצורה שהתוכי לא יכול לאכול זו בעייה שיש לטפל בה.
אל תקחי קשה, זה חלק מטיפול בבעלי חיים ללא קשר למינם וסוגם.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה רבה על התשובה,לצערי אני תמיד לוקחת קשה אני מאוד רגישה כשמדובר בבעליי חיים. אני גם נורא אוהבת אותם,בנתיים הוא אוכל... עם אני אקח אותו לויטרינר עוד שבוע וחצי הוא יהיה בסדר עד אז? או שפשוט לעקוב אחריו ולראות עם הוא אוכל אז בסדר ועם לא , אז מיד לויטרינר? כלכך נבהלתי בבוקר כשראיתי את זה שפשוט ניהיה לי רע,לא ידעתי שדבר כזה קורה בכלל :(

רציתי גם לשאול למה הוא לא שייף תמקור שלו? ולמה לא משייף אחרי שהוא גדל ככה? יש מקל אחד טוב לשיוף ועוד שניים עץ כזה ואחד פלסטיק וגיר סידן זמין... פעם הוא שמן ופעם המקור גדול..מה יש לתוכון הזה :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חשוב שבכלוב יהיו ענפי עמידה שאינם חלקים. ענפי עמידה מחוספסים יעזרו לשיוף המקור. הכי טוב להשתמש בענפי עמידה טבעיים. לקחת מעף הדר או עץ אקליפטוס ולקבע אותם בכלוב.
התופעה של צמיחת המקור הינה תופעה מוכרת. לא רק בתוכונים אלא גם בתוכים גדולים יותר כמו אקלקטוסים.
לחלק מהתוכים הצמיחה מבוקרת ותוך כדי אכילה המקור נשחק ולא גדל יתר על המידה, אצל אחרים כנראה שהצמיחה מוגברת ובשילוב של מחסור בלעיסת דברים קשים או שיוף המקור בענפי העמידה הצמיחה מאוד מהירה.
הטיפול די פשוט למי שיודע לעשות זאת נכון. קוטמים את המיותר ומשייפים מעט כדי שהמקור לא יהיה חד .

אני לא רואה שמדובר במקרה חירום שאת צריכה מיד לרוץ לוטרינר. מה שכן חשוב שהתוכי יצליח לאכול באמת. אם את רואה שיש לו בעייה לאכול ועדיין אינך יכולה להגיע לוטרינר, תאכילי אותו כדי שלא יחלש עד להגעה לוטרינר.
אשמח אם תמשיכי ותעדכני גם לגבי הביקור במרפאה אצל ד"ר קמינסקי. היחס המחיר וכו'.

בהצלחה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מהקערה שלו הוא מצליח לאכול ותלחם הוא הצליח...מהיד שלי לא כי זה מפריע לו החלק שגדל...מקווה שיהיה בסדר אז שאמצע מי שיסיע אותי לויטרינר,מבחינת יחס כשהייתי אצלו פעם ראשונה חיכיתי המון זמן אבל כי לא קבעתי תור,המחיר היה יקר ודברתי עם המזכירה ואמרתי לה שהבדיקה עולה יותר מהתוכי ובסוף על מישוש של הבטן וקביעה שהוא שמן הוא לקח לי 50,זה נראה לי בסדר (לא?) והוא היה נחמד וענה לי על שאלות ולא נתן לי להרגיש שאני חופרת לו....למרות ששאלתי רק עם הוא בטוח שהם בריאים ושהתוכי כולה שמן (שאלתי כמה פעמיים להיות בטוחה:) וזהו בעיקרון...עכשיו ניראה כמה יקח על זה....ובנתיים לתוכי לא כואב ולא מציק לו? וכשיקצצו לו אז לא יכאב לו?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”