ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על כופתיות של התוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דדון
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שאלה על כופתיות של התוכים

שליחה על ידי דדון »

יש לי שאלה.אני עבתרי לכופתיות פריטי בירד{בהמלצה של אלי}עכשיו מה שאני רואה שהתוכים שלי אוכלים פחות.שהיתי נותן להם פסטיקוס הם היו אוכלי ואוכלים ואוכלים עכשיו האוכל נשאר לי הרבה יותר זמן וממש מורגש.השאלה שלי אם זה טוב או לא טוב.אני נותן גם תוספות של מזון השרייה משופרת מזון ביצים תערובת של גרעינים וירקות פירות אז מה הסיבה לדעתכםתמונה
סמל אישי של משתמש
ranamir
בקיעה
בקיעה

Re: שאלה על כופתיות של התוכים

שליחה על ידי ranamir »

הסיבה לפי דעתי שהכופתיות משביעים אותם בכמות יותר קטנה מהכופתיות הקודמות.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קיבלת תשובה נכונה. לא פעם אני שומע על כך שהכופתיות של פריטי בירד נאכלות בכמות קטנה יותר. הכופתיות נאכלות פחות מאחר והן משביעות את התוכי ולכן יש להן מרכיב חסכוני נוסף. אפשר לראות את התופעה במזון לכלבים מסוגים שונים. מזון אחד נאכל בכמויות ונגמר מהר ואחר נאכל פחות. אני אישית האכלתי בעבר בכופתיות של קייטי ולא זכור לי על שוני מהותי בכמויות הנאכלות. לא יחסתי חשיבות ולא בדקתי את ההבדלים. לגבי כופתיות אחרות כמו פיסטקוס שהזכרת וזופרים למשל אני כן שומע שיש שוני בכמויות שנאכלות.כמה הבדל לא בדקתי. אבל בגדול זו הסיבה העיקרית. הכופתיות של פריטי בירד מזינות ומשביעות יותר והכמות הנאכלת יורדת.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

ומה שאני היבנתי מההבדלים בנהם
זה הדחיסות של הכופתיות של פריטי זה בערך 75 אחוז דחיסה וזופרים וכאלה הם ביחס דחיסה של 40-45 %
וזה מצריך אותם לאכול יותר וגם ההוצאות גדלות כבדרך אגב ..
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

אכן הדחיסות היא הגורם לכך שהם אוכלים פחות, אני אישית מאכיל בפיסטקוס כי ניסיתי את זופרים ופריטי בירד והוא לא אהב ולעומת זאת הוא מאוד אהב את פיסטקוס.
היום בדיעבד אני יכול לומר שזה כנראה בגלל שהייתה לו את הבעייה של הפטרייה בחלל הפה(היה קשה לו כנראה לאכול מזון קשה ופיסטקוס היו הכי פחות דחוסים מכל הכופתיות שניסיתי אז אליהן הוא הכי התחבר).
אני חייב לומר שממה שאני בדקתי אין הרבה הבדל באיכויות של הכופתיות אבל הנה מה שאני ראיתי עד כה:
יש חברה אחת שלא ממליצים עליה כי יש לה חלבון/שומן גבוהה.
יש את זופרים שהדעות עוד חלוקות לגבייה כי הרבה תוכים לא מתרגלים אל הכופתיות שלה.
יש את קייטי שהיו לה בעיות באספקה לארץ כבר פעמיים מאז שיש לי את צ'יף והיו גם החזרות על מוצרים(גם כופתיות) לא תקינים שיצאו ממפעלם אז אני ממש לא לוקח איתם ריזיקה.
ויש את נוטריבירד שכשרק נכנסתי לעניין התוכים הייתי בטוח שהם הכי טובים אבל הסתבר לי שאין סיבה להוציא כ"כ הרבה כסף על הכופתיות שלהם(וגם ראיתי שממש מעט משתמשים בהם והעדפתי לקנות משהו עם נסיון מעשי בשטח) ועדיף לקנות מחברה אחרת.
ולבסוף יש את פיסטקוס מקטאלוניה..הרבה עוברים אליהם כי התוכים פשוט חולים עליהם, התרכובת שלהם מעולה, מומלצות מאוד ויש אספקה שוטפת שלהן ככה שזו הסיבה שבחרתי בפיסטקוס(מחיר הוא לא שיקול בשבילי כי זה בסה"כ בשביל תוכי אחד).
אשמח אם יתקנו אותי אם טעיתי, כי זה מה שאני זוכר וזיכרון לפעמים בוגד בנו תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אישית לא ניסיתי את הפיסטקוס. כל זמן שאני מרוצה מפריטי בירד ואין עימם בעיות אין סיבה שאחליף. פריטי בירד עבורי זו חברה אמינה מספיק ולראייה אני מאכיל בה את התוכים שלי כבר שנים. התוצאות מדברות בעד עצמן. שמעתי כבר שישנם שאומרים שאני משבח את פריטי בירד כי אני מוכר אותן אבל באותה מידה אני יכול למכור איזה סוג שאני רוצה, או יותר נכון כל מה שאחרים רוצים לקנות.
בסופו של דבר זהו מוצר שאני מאמין בו. אני אתן דוגמא מהתקופה האחרונה, חלק מהלקוחות לשעבר של עוזי בפתח תקווה ניסו כופתיות אחרות מאחר והוא הפסיק לעבוד בתוכישופס. רובם התקשרו אלי וסיפרו לי שהתוכי שלהם לא אוכל כופתיות אחרות. לעומת זאת תוכים שאוכלים כופתיות של חברות אחרות עוברים ברצון לפריטי בירד,כמובן שלא כולם אבל הרוב.
לי לא קרה שלקוחות טענו שהתוכי לא אוכל את הכופתיות. מה שכן אנשים בהתחלה קצת חוששים מאחר והתוכי לא אוכל כמויות שהן היו רגילות אליהן. מעבר לכל זה פריטי בירד הינה החברה היחידה שהכופתיות שלה עוברות תהליך שנקרא "שיחול" והציוד שלהם חדיש ומשוכלל.

מעבר לזה למגדל הממוצע יש בעייה רצינית להתאים את הכופתיות לתוכים שברשותו. ישנן חברות שאחוזי החלבון גבוהים מידי או נמוכים מידי ואחוזי השומן בשמיים. קח את ורסלה לגה ותראה ע"ג האריזה 16% שומן. זה בשמים לתוכי שנמצא בבית ולא עף בכלוב תעופה. הכופתיות האלו מתאימות יותר לתוכי שנמצא בכלוב תעופה כמו שמאפשרים בחו"ל באורך של 10 מטר ויותר.
לכן, לא כל מה שברכיבים הינו בכמות גדולה הוא טוב תמיד.

וכן, אין מה לעשות. אנשים מחפשים את הזול אבל ממש לא מבינים שלעיתים הם משלמים יקר יותר.
שוב, כדי שדברי לא יפורשו בצורה לא נכונה. ישנן חברות טובות בשוק וכל מגדל בוחר לעצמו מה שטוב לו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”