ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוראות אריזת תוכים למשלוח

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: תומר

הוראות אריזת תוכים למשלוח

שליחה על ידי toton »

עוד שאלה נוספת (סליחה שפתחתי שני נושאים ברצף, פשוט זו שאלה נפרדת שלא ממש קשורה).
אני צריך לשלוח (בטיסה) זוג לורים+גוזל.
איך הייתם ממליצים לארוז אותם באופן כזה שהזוג לא ייפגע בגוזל ו/או בעצמו?
וכמובן שלא ייכנסו לי ללחץ גדול מדי?
האם כדאי לשלוח את הגוזל עם תא ההטלה (הגוזל בן שבועיים)?
אני חשבתי להשאיר את הגוזל בתוך התא ואת הזוג בכלוב ביניים ואת כל זה יחד לארוז בתוך קרטון (עם חורים לאוויר כמובן) - כך גם יהיה להם חשוך ללא יותר מדי סביבה חדשה ומגרה וגם הגוזל יישאר בטוח. אם אכן אארוז אותם ככה, השאלה היא האם הגוזל לא יפגע ב3-4 שעות האלה בנפרד מהוריו?
אופציה נוספת היא להכניס את שלושתם יחד לתווך תא ההטלה... השאלה במקרה הנ"ל היא האם ההורים לא עלולים להילחץ ולפגוע בגוזל?

תודה,
סליחה על החפירה...
You and I - let's save this planet
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הוראות אריזת תוכים למשלוח

שליחה על ידי eli_lea »

אתה לוקח סיכון בשני המצבים. איך אתה שולח? איפה הכלוב יהיה ממוקם?
אם מדובר ב 4-5 שעות הייתי כמובן משאיר את הגוזל בתא ההטלה וסוגר את הכניסה לתא ההטלה עם רשת. כך שיהיה לגוזל אויר אבל ההורים לא יוכלו להיכנס.
מי שמקבל את התוכים צריך לדעת שיכול להיווצר מצב שהגוזל לא יטופל ע"י ההורים והוא יצטרך להאכילו.

אם שולחים את תא ההטלה ביחד עם הכלוב אני ממליץ לאבטח את תא ההטלה ולקשור אותו לכלוב עם חוט מתכת כדי שלא ישמט ממנו.
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי toton »

אני שולח אותם בטיסה כך שתיאורטית זמן ההפרדה של הגוזל מההורים יכול להתקצר גם לכיוון השעתיים (בהנחה שהקונה יגיע בזמן לשדה דב לאסוף אותם). בכל מקרה הכלוב שבו אני שולח קטן יחסית ולא יכול להתחבר לתא ההטלה אבל אני כן מתכוון להצמיד אותם יחד בקשירה כמו שציינת וכמו שכתבתי קודם, להכניס גם את הכלוב וגם את תא ההטלה לתוך קרטון. גם על מנת להגן עליהם, גם לצמצם אפשרות של פתיחת הכלוב בטעות וגם כדי להרחיק סקרנים למיניהם בשדה התעופה...
מה תאמר?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מקווה שההורים יחזרו לטפל בגוזל. יתכן מאוד שהגוזל לא יטופל וינטש לאחר ההעברה. שים לב שמי שמקבל את התוכים יהיה מודע ומוכן לכך שיצטרך להאכיל את הגוזל בעצמו. אני לא הייתי שולח גוזל בגיל שציינת אלא אם אני יודע בביטחון מלא שמי שמקבל אותו בעל יכולת לגדל את הגוזל. מדוע הרוכש אינו מחכה מעט שהגוזל יגדל? הקונה יכול להעביר לך מקדמה ואתה תשאיר את ההורים עם הגוזל אצלך למשך חודש נוסף עד שהגוזל יגדל ויתחזק. לאחר מכן תעביר אותם לקונה בדרך שתבחרו.

בכל מקרה, אם אתה שולח שלח את הגוזל עם תא ההטלה בצמוד לכלוב של ההורים. תוודא שבטיסה הכלוב לא יכוסה בציוד נוסף ושלא יהיה במקום שבו נפלטים אדים או חום שיכול לפגוע בהם. וודא שחורי האיוורור שעשית לא יסתמו, כדאי לעשות חורים מספיק גדולים.
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי toton »

אם אני מבין נכון, הבעיה הכי גדולה כאן היא למעשה שמירה על החום של הגוזל?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצד אחד כן, מצד שני שמירה על איוורור בטיסה. חשוב שהכלוב יונח במקום שבו אין פליטת חום או גזים.
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
איש קשר:

שליחה על ידי תוכיהו »

שליחת בע"ח בטיסה לא דומה למשלוח חבילה רגילה. לחברות הטיסה יש כללים ודרישות שיש לעמוד בהן.
אני מציע לך ליצור קשר עם החברה המסוימת שדרכה אתה מתכונן להטיס את התוכים ולקבל מהם הנחיות.
ניתן להניח שיש להם כבר ניסיון רב בתחום והם יוכלו לענות על רבות משאלותיך.
והדבר הכי חשוב, כאשר שולחים בעלי חיים בטיסה, חייבים לידע את החברה ע"מ שתדחס את תא המטען, אחרת בע"ח יחנקו ויקפאו!
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי toton »

תוכיהו,
מה שכתבת נכון לגבי הטסה בתא מטען של מטוסי סילון (בואנגים למיניהם) שם הטמפרטורה ברום טיסה היא -4 בתא המטען.
לגבי מטוסים קטנים מאילת לשדה דב, תא המטען הוא מאחורי תא הטייס והטמפרטורה שם היא זהה לתא הנוסעים.
בטיסת פנים של ארקיע אין צורך להודיע מראש, רק להגיע למסוף המטענים, מומלץ לברר לפני מתי יש טיסה כדי לצמצם את זמן ההעברה של הציפור ככל האפשר (במקום לייבש אותם 3-4 שעות במחסן).

בכל מקרה,
אני שמח לבשר שכולם הגיעו בשלום כולל הגוזל.
ארזתי את הבוגרים בכלוב העברה ואת הגוזל בתוך קופסת קרטון קטנה שבתוכה חתיכת בד (לשמור על חום גוף כמה שאפשר). את הקרטון (מלבד פתחי האוורור) עטפתי גם בבד ובמגבת.
את הכלוב + הקרטון של הגוזל הכנסתי לתוך קרטון גדול יותר עם פתח אוורור.

תודה על העצות והסבלנות תמונה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח לשמוע שהכל עבר בשלום. תמונה