ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גדל לתוכון המקור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גדל לתוכון המקור

שליחה על ידי eli_lea »

תחפשי צעצועים שעשויים מכפיסי עץ בעובי של 5 מ"מ פחות או יותר. אני מצרף לך שתי תמונות להמחשה של צעצועים שמתאימים לתוכונים מבחינת גודל חלקים :
צעצוע לתוכים קטנים
צעצוע לתוכים קטנים
צעצוע לתוכון
צעצוע לתוכון

לא צריך להיות יצירתיים במיוחד, פשוט לחתוך ענפים דקים ולתלות בכלוב. אני מסכים איתך שאין בפתח תקווה מבחר של עצי
פרי ואקליפטוס אבל לפעמים רואים פה ושם.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

וואוווווווו!!!!!!!! תודה רבה רבה רבה!!!!!!!

סוף סוף יש לי תמונה של זה בראש,נראה גם ממש יפה,אחפש כאלה.

דרך אגב שמתי לב שהלשלשת של התוכים ירוק כהה ממש נוטה לשחור... והמקור ארך..נראה לי יש משהו מעבר לסתם אורך המקור,בראשון אקח אותם לקמינסקי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מקווה שהכל יהיה תקין ,תעדכני תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

עידכון...הוא קיצר לו תמקור ושיאף..ואמר שאולי זה משהו בכבד אבל שצריך הרבה דם והוא חושש לקחת מהתוכון כמות כזאת..ושלפעמיים זה צומח מהר ולפעמים לא...נישאר לחכות לראות מתי יגדל...קיצץ לו בדיוק כמו שקיצץ לי אחד מלפני שלוש שבועות...לקח 50 שקלים. וזהו בעיקרון. מקווה שלא יגדל בכזאת מהירות...זה הרגשה של נטל כזה ללכת כול פעם לויטרינר או למישהו...אמר לי שלאט לאט אלמד לבד..אני יודעת איך עושים כי ראיתי...כנראה לי יהיה לי בררה אלה באמת לגזור לו לבד...במיוחד שאני כן מבדילה בין החלק שגדל לבין המקור... אמר שהמקור צריך להיתקלף אבל אצלו זה לא קורה... מתסכל...ויש לו אבן סידן...אקווה לטוב! הא וכן מותר לתת לחם :),שאלתי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח שקיצרת לו שוב, לדעתי את יכולה לשייף לו את המקור עם מקל שיוף כמו של ציפורניים כל פעם קצת וכך להימנע מלהגיע לוטרינר.

לגבי לחם, זה שוטרינר אמר שמותר לחם זה יפה מאוד, ישנם וטרינרים שאומרים שמותר בשר, חלב, קציצות ברוטב ובכלל כל מה שאנחנו אוכלים. השאלה הנשאלת היא תוך כמה זמן תחזרי לוטרינר לטיפול עם התוכי. ותאמיני לי שכשתחזרי לטיפול בתוכי לא תצליחי לשייך את המזון הגרוע שהמליץ לך עליו הוטרינר לבין מצבו של התוכי.

בלחם יש חומרים משמרים, מלחים ועוד חומרים מזיקים. לחם עשוי על מנת לתת צאכים לבני אדם. אם תפזרי לתוכי לחם הוא לא ימות (לפחות לא מיד) אבל הנזק מצטבר לאורך זמן.
כופתיות, תערובת זרעים, השרייה/הנבטה, ירק, פרי ותוספת סידן - זה המזון שעליך לתת לתוכי אם את דואגת לאריכות החיים שלו. ולפי מה שאני רואה עד עכשיו מאוד איכפת לך ממנו.
במהלך השנים 0הלא מעטות ) שאני מגדל הגעתי למסקנה הברורה שלא כל וטרינר או לא כל שוטרינר אומר זה קודש קודשים.
כמגדלים אנו צריכים להפעיל את ההגיון הבריא שלנו ולנסות להאכיל את התוכי במזונות שנוצרו עבורו. לא עבור הכלב, לא עבור החתול ולא עבור החולדה. מזונות שנוצרו עבור תוכים אילו המזונות הבריאים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אני אוהבת לתת לו קצת...משתדלת לא כול יום.. ועדיין לא מובן לי למה המקור לא מתקלף וגדל ... עם אני אשייף לו אז כול כמה זמן ? גודל קצת לשייף וככה כול פעם? אני קצת עם הרגשה רעה...כאילו זה גודל ואני לא יודעת למה :(,ועם חס וחלילה זה באמת הכבד? למרות שעם זה היה רציני הוא היה יודע ואומר,נכון?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לבעיות כבד ישנם תסמינים, כמובן שאפשר לבצע בדיקות. ממש אין צורך בהרבה דם ווטרינר מומחה יכול לבצע את הבדיקה מבלי לפגוע בתוכון.
בכל מקרה, בעיות בכבד נגרמות בין היתר כתוצאה מתזונה לא הולמת.
אני מציע שתתמקדי בצעצועי לעיסה, תרכשי מוט שיוף מתאים לעמידה לתוכון. תתני לתוכון ענפים של עצים מותרים לכירסום. תדרגי שתהיה לתוכון חשיפה לשמש ותעקבי אחר ההתפתחות.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

צודק :)...האמתי שממש נידלקתי על התמונה שהעלת והזמנתי באיזה חנות...מקווה שישיגו. ואקנה גם מקל שיאוף. ואפחית בלחם! אז זה לא הכבד אחרת הוא היה רואה...
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אלי,אתה יכול בבקשה להגיד לי איך מגישים לתוכונים ביצה קשה עם הקליפה? פעם שעברה גירדתי במגרדה והם לא נגעו...עכשיו אנסה לגרד ואז עם פטיש שניצל קצת...אבל מה הדרך הנכונה? לפרור ממש תקליפה? להשאיר חלקים ממנה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הקליפה מכילה סידן, תוספת סידן אפשר לתת לתוכים בדרכים שונות, יש אבני גיר או אבני קלציות שמכילים סידן.
אם את מעוניינת להשתמש בקליפה והם לא אוכלים אותה כשהיא מוגשת בחתיכות גדולות אז את יכולה להכין מהקליפות אבקה ולפזר על האוכל כפי שמתואר שמאמר הבא שכתבתי:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9A.html

לגבי הביצה עצמה, את יכולה לפורר את הביצה ולהגיש. כדאי להגיש בכלי נפרד ולאחר שעתיים להוציא את השאריות. לדאוג שלא יהיו שאריות בתחתית הכלוב שהתוכי יוכל להגיע אליהם מאוחר יותר מאחר והביצה מתקלקלת די מהר ותופסת עובש.

את יכולה להשתמש במזון ביצים מוכן לשימוש כאשר הוא מספק תוספות לתוכים מינרלים וויטמינים ובכך לפעול להשלמת התזונה.
מזון ביצים מוכן אינו מתקלקל אם הוא נשאר במצבו היבש ואינו נרטב, אפשר לפזרו על מזון לח כגון ירקות, פירות או השרייה.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”