קניתי ג'אקו בין 3-4 בערך אני לא בטוח, אני מכיר את הג'אקו קצת ליפני אז הוא טיפה רגיל אלי, מה שכן הנאדם שמכר לי אותו מכר לי אותו בגלל שלא היה לא כסף לגדל אותו,הוא היה מאכיל אותו רק בתערובת ובהרבה גערינים שחורים ובוטנים כמובן בלי מלח ותמיד תמיד יש לתוכי אוכל בכלוב.. כיום התוכי אצלי בבית קניתי לו כלוב חדש הA11 וקניתי לו נדנדה לכלוב, אין לי איתו בעיות או משהו הוא מדבר ויושב עלינו על הכתף,התוכי לא נותן שילטפו אותו אין לי מושג אפילו איך להתחיל לנסות.. השאלות שלי הם איך אני דואג שיהיה לו תזונה נכונה שיהיה לו חיים ארוכים כי אני ממש אוהב אותו ? איך אני מפסיק לתת לו גערינים שחורים ובוטנים? בלי שיכנס לדיכאון? איך אני משחק איתו ? כי אני לא ממש יודע איך לשחק אם תוכי .. חוץ מלהרים אותו ולהגיד לו שאני אוהב אותו אני לא עושה כלום, איך אני מתחיל ללטף אותו בלי שינשך אותי? אם צריך להאשיר לו תאוכל בכלוב או להביאי לו בשעות קבעות?! וכמה שיותר פרטים למתחילים מאד יעזור! המוןן תודה
[title][/title]
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה בקשר לג'אקו שלי , תזונה, משחקים וקשר.
מנהל: מפקחים
Re: שאלה בקשר לג'אקו שלי???
מה שהוא צריך לאכול זה כופתיות והשריה גרינים רק בתור צו'פר
ואיך להרגיל אותו לאכול כופתאות ?
זה לוקח קצת זמן אבל אתה חייב להיות סבלני
קודם כול אתה צריך להכניס לו קערת כופתיות באופן קבוע(חוץ מהאוכל הרגיל שהוא אוכל ) לכלוב כדי שיכיר את הכופתיות וינסה לגשת לבד וללמוד מה זה
ואיך לגרום לו לאכול ?
היתה לי גם את אותה הבעיה ומה שאני עשיתי
לקחתי כופתיות ביד ועשיתי כאילו אני אוכל את הכופתיות מולו
וכך הוא התעניין מה אני כאילו אוכל
ונתתי לו גם והוא התחיל לאכול מתוך סקרנות
ולאט לאט הורדתי לו את כמות הגרינים שהוא היה אוכל והוספתי לו יותר כופתאות
ואיך להרגיל אותו לאכול כופתאות ?
זה לוקח קצת זמן אבל אתה חייב להיות סבלני
קודם כול אתה צריך להכניס לו קערת כופתיות באופן קבוע(חוץ מהאוכל הרגיל שהוא אוכל ) לכלוב כדי שיכיר את הכופתיות וינסה לגשת לבד וללמוד מה זה
ואיך לגרום לו לאכול ?
היתה לי גם את אותה הבעיה ומה שאני עשיתי
לקחתי כופתיות ביד ועשיתי כאילו אני אוכל את הכופתיות מולו
וכך הוא התעניין מה אני כאילו אוכל
ונתתי לו גם והוא התחיל לאכול מתוך סקרנות
ולאט לאט הורדתי לו את כמות הגרינים שהוא היה אוכל והוספתי לו יותר כופתאות
Re: שאלה בקשר לג'אקו שלי , תזונה, משחקים וקשר.
ברוך הבא,
נתחיל מהתזונה אבל לפני כן אציין ששינויים בתזונה לא עושים מיד עם הגעת התוכי הבייתה. יש לאפשר לו להתאקלם לפני
ביצוע שינויים בתזונה.
תזונה טובה צריכה להיות מבוססת על כופתיות- כ 75% מהמנה היומית שהתוכי אוכל. מתן תוספות כגון:ירק, פרי , השרייה/הנבטה, תערובת זרעים לתוכי גדול ותוספת סידן.
כצ'ופר אפשר לתת לתוכי אגוזי מלך, שקדים וכל דבר שהוא אוהב מאוד ואינו בתפריט.
כופתיות צריכות להיות קבוע בכלי האוכל 24/7 . את שאר המזונות והתערובות מוציאים מהכלוב. בערב מחזירים את תערובת הזרעים שהתוכי אוכל לחצי שעה (מאפשרים לו לאכול) ולאחר מכן מוציאים שוב עד למחרת בערב.
בתקופה של ההרגלה לכופתיות צריך לשים לב שהתוכי מלשלש כרגיל ופעיל. אם רואים שהתוכי מראה סימני מחלה או בעייה יש לחזור לתפריט הקודם והרגיל לתקופה של שובע ולנסות שוב.
הרעיון של ערן לאכול בפני התוכי גם יכול לעזור. התוכי ינסה לחקות אותנו ויבין שהמזון בטוח וטוב וינסה גם הוא לאוכלו.
לגבי נשיכות. תתאר לנו מתי התוכי נושך ובאילו מצבים. כיצד אתה מוציא אותו מהכלוב, כיצד הוא עולה ליד ולכתף וכו'.
נתחיל מהתזונה אבל לפני כן אציין ששינויים בתזונה לא עושים מיד עם הגעת התוכי הבייתה. יש לאפשר לו להתאקלם לפני
ביצוע שינויים בתזונה.
תזונה טובה צריכה להיות מבוססת על כופתיות- כ 75% מהמנה היומית שהתוכי אוכל. מתן תוספות כגון:ירק, פרי , השרייה/הנבטה, תערובת זרעים לתוכי גדול ותוספת סידן.
כצ'ופר אפשר לתת לתוכי אגוזי מלך, שקדים וכל דבר שהוא אוהב מאוד ואינו בתפריט.
כופתיות צריכות להיות קבוע בכלי האוכל 24/7 . את שאר המזונות והתערובות מוציאים מהכלוב. בערב מחזירים את תערובת הזרעים שהתוכי אוכל לחצי שעה (מאפשרים לו לאכול) ולאחר מכן מוציאים שוב עד למחרת בערב.
בתקופה של ההרגלה לכופתיות צריך לשים לב שהתוכי מלשלש כרגיל ופעיל. אם רואים שהתוכי מראה סימני מחלה או בעייה יש לחזור לתפריט הקודם והרגיל לתקופה של שובע ולנסות שוב.
הרעיון של ערן לאכול בפני התוכי גם יכול לעזור. התוכי ינסה לחקות אותנו ויבין שהמזון בטוח וטוב וינסה גם הוא לאוכלו.
לגבי נשיכות. תתאר לנו מתי התוכי נושך ובאילו מצבים. כיצד אתה מוציא אותו מהכלוב, כיצד הוא עולה ליד ולכתף וכו'.