ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אז ככה אחרי כל כך הרבה זמן והשקעה שכל כך רציתי רק גוזלים מהפינקים שהיו לי את כל התנאים נתתי להם ולא חסכתי בשקל והיא אחרי כמעט שנה הגעתי הביתה ואני רואה אותם מתים ... איזה בעסה זה אחרי 8 חודש אני לא מאמין נמאס לי כבר מחיות נראה לי שאני אעבור למשהו אחר כנראה ...
קודם כל מצער לשמוע. בגידול תוכים וציפורים יש אכזבות ויש הצלחות. לעיתים הייאוש גובר ומחליטים להפסיק לגדל.
מוות של גוזלים ציפורים ותוכים זהו חלק בלתי נפרד ממהלך הגידול ולא קשור ישירות למגדל ולאופן הטיפול בחלק ניכר מהפעמים.
מגדלים משקיעים ונותנים את הטוב ביותר מבחינת תנאי מחייה ומזון ועדיין ישנן תופעות שלא בידינו וגוזלים מתים. גוזלים מתים בגלל שלל סיבות גם בטבע. אם אתה אוהב ציפורים ותוכים תצטרך להתגבר על הרגשת הכישלון והאכזבה ולנסות שוב.
כשהריבוי מצליח המאמץ שווה.
בכל מקרה מקווה שלא תתייאש ותמשיך לתת כפי שפעלת עד עתה.
מבין לליבך. בכלל כשבעל חיים מת זה כואב אבל זו דרכו של הטבע. כמו שציינתי קודם, גם בטבע גוזלים לא שורדים תמיד מסיבות שונות.
אם מבחינתך עשית את הכל כדי שהציפורים יקבלו תזונה הולמת ותנאי מחייה טובים אין יותר מה לעשות . צריך לתת להורים צ'אנס לגדל מחדש. אם אתה חושב שיש מה לשפר אז תשפר לפעם הבאה.