ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לא מצליח להרבות את הכנרים

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
yossile
ביצה
ביצה

לא מצליח להרבות את הכנרים

שליחה על ידי yossile »

שלום חברים,

פירסמתי כאן משהו בערך כמו לפני חודש.. שאלתי לגביי הביצים של הכנרים אם הם פוריות או לא (4 ביצים)והתברר לי שהנקבה דגרה סתם והביצים לא היו פוריות (לאחר שבדקתי בזהירות רבה דרך פנס) לא התייאשתי וחיכיתי למחזור ההטלה הנוסף שלא איחר להגיע (תוך פחות משבוע הנקבה הטילה שוב3 ביצים) ו הפלא ופלא לאחר בדיקה נמצא שגם ביצים אלה לא היו פוריות.. אני ממש אובד עצות ולא יודע מה לעשות אולי יש בעיה לזכר שהוא לא פורה או בעייה אחרת בשעת ההזדווגות? ממש ציפיתי לגוזלים וכבר חודשיים כלום לא קורה... מה עושים???
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: לא מצליח להרבות את הכנרים

שליחה על ידי eli_lea »

הסיכוי שהזכר אינו פורה שואפים לאפס.
יתכנו מספר סיבות לביצים לא פוריות ובינהן חוסר ניסיון בזיווג, מקלות עמידה לא יציבים או שאינן ניתנים ללפיתה טובה מפאת גודלן.
תיתכן גם אפשרות של חוסר תיאום, כלומר שנקבה מטילה את הביצים טרם הזכר מפרה אותה, לרוב בהטלה שלאחר מכן הביצים כבר פוריות.
השאלה הנשאלת היא האם ראית זיווגים?
yossile
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yossile »

היי אלי.

לא, לא ראיתי זיווגים אני לא צופה בהם יותר מידי ועוכב אחריהם וגם אמרו לי שהכנרים מזדווגים ממש מוקדם בבוקר ככה שלא יצא לי לראות את האקט עצמו. האם יש דרך לגרום לביצים להיות פוריות כי אני באמת כבר לא יודע מה לעשות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין הרבה מה לעשות. גידול מצריך סבלנות רבה.

ראשית תוודא שמדובר בבן זוג זכר.
הפרד ביניהם בכלוב עם מחיצה או הצמד כלוב לכלוב. תתחיל מחדש ותפזר חומרי קינון בכלוב של הנקבה.
תנסה לראות האם יש חיזורים, האם הזכר מנסה להאכיל את הנקבה דרך הסורגים. רק לאחר שתראה שהנקבה בונה את הקן
והזכר נקשר אליה ומנסה להאכיל אותה תחיבר ביניהם מחדש.
זיווגים אפשר לראות במהלך היום, במיוחד בבוקר ואחר הצהריים.
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”