שלום אני עמיר ואני וחברה שלי(עוד מעט אישתי) חושבים לגדל תוכי מסוג ג'אקו.
רצתי לדעת מספר דברים לפני שאנחנו עושים את הצער הגדול ולוקחים אחריות על תוכי.
ראיתי שאתה םעיל בפורום ונשמע שאתה מבין על מה אתה מדבר.
דבר ראשון שרציתי לשאול הוא מבחינת מקום. הדירה שאנחנו חיים בה היא לא מאוד גדולה.(3 חדרים) האם זה מספיק בשביל לגדל כזאת חיה?
דבר שני לגבי קיצוץ נוצת התעופה. גם אני וגם חברה שלי מאוד מתנגדים לדבר מבחינת הרעיון של לקחת מחיה את היכולת הזאת. צפינו בהמון תגובות וסרטונים. ראינו שיש אנשים שמגדלים את התוכים מבלי קיצוץ נוצות התעופה. מה דעתך?
דבר שלישי שחשוב לקחת בחשבון ואנחנו לא יודעים. סבלנות יש לשנינו. לגבי מספיק זמן אני חושב שגם כן-לפחות שעתיים שלוש ביום(האם מספיק?). לגבי ידע אנחנו קצת לוקים בחסר... היא גידלה ציפורים בעברה אבל לא ציפורים שמשוחררות בבית בחלק מהזמן. ולא ציפורים שצריכים לתקשר איתם באופן רציף.
דבר אחרון חביב לגבי מחיר... את המחיר של תוכי ושל כלוב אפשר למצוא בכל מקום. אבל לגבי מחירים של דברים אחרים כמו משחקים ואוכל ווטרינר לגבי זה אין לי מידע. אני יודע לגבי הכלב שלי שהוא צריך חיסון כזה כל x זמן וחיסון אחר כל y זמן
אבל לגבי תוכים היה קשה לי למצוא מידע לגבי זה.
תודה רבה מראש,
עמיר
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלות לגבי תוכי ג'אקו
מנהל: מפקחים
Re: שאלות לגבי תוכי ג'אקו
היי עמיר, ברוך הבא.
אני אתחיל עם השאלות שלכם. ראשית תוכי בגודל של ג'אקו צריך כלוב מתאים. כלובים מתאימים לתוכי ג'אקו אלו כלובים בסדר גודל של
כלוב A11 או כלוב A19 . בעצם זהו המקום שהתוכי תופס בבית. ישנם שמוציאים את כונסי הליכלוך מסביב לכלוב כדי לחסוך מקום.
לגבי קיצוץ נוצות. קיצוץ נוצות תעופה אינו מורגש ואינו כואב. לתוכי בבית ישנן סכנות רבות כשהוא לא קצוץ נוצות והקיצוץ נועד להגן עליו.
הסכנות מגוונות כגון פגיעה בחלון שהתוכי אינו רואה, או בריחה דרך חלון או דלת שנפתחה בטעות. אין חוק שאומר שיש לקצץ את נוצות התעופה ואין הכרח, כל מגדל עושה את מה שנרה לו ונכון בעיניו. בכל מקרה גם קיצוץ נוצות התעופה הפיך והנוצות גדלות מחדש.
בקשר לתחושה של הגבלת התוכי, התחושה לטעמי מוצדקת כאשר מדובר בתוכי שחי בבר ונתפס. תוכי שרגיל לעוף בטבע ונוצותיו נקטמו
יחוש מוגבל, תוכי בשבי לא יחוש מוגבל ויסתדר מעולה.
סבלנות - כמות היחס הנדרשת לתוכי ביום.
תוכי מתרגל די מהר לקבלת יחס. מבחינת התוכי ככל שיתנו יותר יחס כך ייטב. הבעייה העיקרית מתחילה כאשר המינון ביחס יורד או אינו כבעבר, במיוחד אם זה נעשה בצורה חדה. התוכי עלול לחוש עזוב או נטוש ויכול לפתח בעיית התנהגות. מגדלים שאינם מנוסים עלולים להעצים את הבעיות במקום לטפל בהם בצורה נכונה.
כשרוכשים גוזל לאחר גמילה (להבדיל מרכישת תוכי בוגר) אנחנו יכולים לעצב את אופיו ולהרגילו לכמות זמן סבירה ביום , כזו שנוכל לעוד בה לאורך זמן. אני יכול להגיד לך ששעתיים שלוש ביום זה די הרבה, תוכי שיקבל יחס ישיר ויחס עקיף בכמות של חצי מהזמן שציינת יהיה מסודר.
לתוכים אין חיסונים .
לתוכים עושים בדיקות למחלות הנפוצות ומקבלים אישור על תקינות הבדיקות.
כדאי לרכוש את התוכי בבית גידול שמבצע בדיקות לאורך כל השנה ויש לו תיעוד על כך. חשוב שבבית הגידול לא תהיה תחלופה
של תוכים מבחוץ מחשש לייבוא מחלות לבית הגידול.
חשוב לא פחות לרכוש ממקום מהימן שיתן לכם הדרכה לאורך כל הדרך ויעזור לכם באופן צמוד לאחר הרכישה על מנת שלא תבצעו טעויות.
חשוב שבעת הרכישה תקבלו הדרכה קיפה במקום ולא ינסו לחפף אתכם.
עוד יותר חשוב, לשאול כדי לא לעשות טעויות הן ברכישה והן בגידול התוכי.
בהצלחה.
אני אתחיל עם השאלות שלכם. ראשית תוכי בגודל של ג'אקו צריך כלוב מתאים. כלובים מתאימים לתוכי ג'אקו אלו כלובים בסדר גודל של
כלוב A11 או כלוב A19 . בעצם זהו המקום שהתוכי תופס בבית. ישנם שמוציאים את כונסי הליכלוך מסביב לכלוב כדי לחסוך מקום.
לגבי קיצוץ נוצות. קיצוץ נוצות תעופה אינו מורגש ואינו כואב. לתוכי בבית ישנן סכנות רבות כשהוא לא קצוץ נוצות והקיצוץ נועד להגן עליו.
הסכנות מגוונות כגון פגיעה בחלון שהתוכי אינו רואה, או בריחה דרך חלון או דלת שנפתחה בטעות. אין חוק שאומר שיש לקצץ את נוצות התעופה ואין הכרח, כל מגדל עושה את מה שנרה לו ונכון בעיניו. בכל מקרה גם קיצוץ נוצות התעופה הפיך והנוצות גדלות מחדש.
בקשר לתחושה של הגבלת התוכי, התחושה לטעמי מוצדקת כאשר מדובר בתוכי שחי בבר ונתפס. תוכי שרגיל לעוף בטבע ונוצותיו נקטמו
יחוש מוגבל, תוכי בשבי לא יחוש מוגבל ויסתדר מעולה.
סבלנות - כמות היחס הנדרשת לתוכי ביום.
תוכי מתרגל די מהר לקבלת יחס. מבחינת התוכי ככל שיתנו יותר יחס כך ייטב. הבעייה העיקרית מתחילה כאשר המינון ביחס יורד או אינו כבעבר, במיוחד אם זה נעשה בצורה חדה. התוכי עלול לחוש עזוב או נטוש ויכול לפתח בעיית התנהגות. מגדלים שאינם מנוסים עלולים להעצים את הבעיות במקום לטפל בהם בצורה נכונה.
כשרוכשים גוזל לאחר גמילה (להבדיל מרכישת תוכי בוגר) אנחנו יכולים לעצב את אופיו ולהרגילו לכמות זמן סבירה ביום , כזו שנוכל לעוד בה לאורך זמן. אני יכול להגיד לך ששעתיים שלוש ביום זה די הרבה, תוכי שיקבל יחס ישיר ויחס עקיף בכמות של חצי מהזמן שציינת יהיה מסודר.
לתוכים אין חיסונים .
לתוכים עושים בדיקות למחלות הנפוצות ומקבלים אישור על תקינות הבדיקות.
כדאי לרכוש את התוכי בבית גידול שמבצע בדיקות לאורך כל השנה ויש לו תיעוד על כך. חשוב שבבית הגידול לא תהיה תחלופה
של תוכים מבחוץ מחשש לייבוא מחלות לבית הגידול.
חשוב לא פחות לרכוש ממקום מהימן שיתן לכם הדרכה לאורך כל הדרך ויעזור לכם באופן צמוד לאחר הרכישה על מנת שלא תבצעו טעויות.
חשוב שבעת הרכישה תקבלו הדרכה קיפה במקום ולא ינסו לחפף אתכם.
עוד יותר חשוב, לשאול כדי לא לעשות טעויות הן ברכישה והן בגידול התוכי.
בהצלחה.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
ברוך הבא ומזל טוב 
אתה ככל הנראה מתכוון לאלי אך אני מרשה לעצמי לענות גם כן.
מקום:
אין בעיה לגדל גא'קו ב-3 חדרים, גם אין בעיה לגדל ג'אקו בחדר אם לבעלים אין בעיה. צריך לדאוג שלג'אקו יהיה כלוב מרווח ומקום לפעילות מחוץ לכלוב.
קיצוץ נוצות:
חד משמעית לקצץ נוצות! קיצוץ נוצות הינו לטובת התוכי ולא משנה איזה תוכי.
במצב "הטוב" תוכי שאינו קטום נוצות ברגע של חוסר תשמות לב יברח. כיוון שהתוכי אינו מורגל לעולם שבחוץ הסיכויים שתמצא את התוכי לא גבוהים. או שהוא לא ישרוד בחוץ או שמישהו יקח אותו.
בנוסף ישנם מקרים רבים מדיי על תמותה בגלל שהתוכי אינו קטום נוצות. אם זה ברגע של רעש לא מוכר והתעופפת לתוך חלון, קיר ואפילו מעוף לאזור המטבח (אש\סירים וכד).. אם נוסיף את סיבה זו לנושא הבריחה אזי שרוב התמותה בגלל שהתוכי אינו קטום. אתה מוזמן לבצע חיפוש ע"י הערך "התוכי ברח" או כל ערך דומה.
זמן:
שעתיים-שלוש זה מעל ומעבר... (לטעמי זה המון ומוגזם וזמן שלא ניתן להחזיק לאורך זמן) בכל מקרה, זמן איכות עם התוכי תלוי במגדל. למה שתרגיל אותו לכך הוא יצפה. אגב, זמן איכות עם התוכי זה גם זמן שבו הוא נמצא לידכם (אפילו בכלוב) ואתם מתקשרים מעת לעת.
מחיר:
לתוכי רצוי לעשות בדיקות של המקור והנוצות, פוליומה וכלמידיה. מעבר לכך אין חיסונים או טיפולים מונעים (למרות שישנם כאלו שימליצוח לך... אני נגד). אם להודות על האמת אני לא זוכר את העלות כי כבר זמן רב לא היה לי את הצורך לעשות אותם אבל אני מעריך באזור ה-300. אתה יכול להתקשר למעבדת קרניאלי ולשאול. (דרך וטרינר זה יעלה יותר).
מעבר לכך אין יותר מדיי דברים שצריך לקחת בחשבון. מזון וצעצועים זה לא דבר יקר. אתה מוזמן להכנס לתוכישופס בכדי לראות מחירים.
כמו כן, אני מאו דממליץ לקרא מאמרים בנושא טרם הבאת התוכי. מאמרים רבים יעזרו לך גם לדעת כיצד לרכוש בצורה הנכונה והבטוחה ביותר:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... -breeding/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... -articles/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles/
בהצלחה
אתה ככל הנראה מתכוון לאלי אך אני מרשה לעצמי לענות גם כן.
מקום:
אין בעיה לגדל גא'קו ב-3 חדרים, גם אין בעיה לגדל ג'אקו בחדר אם לבעלים אין בעיה. צריך לדאוג שלג'אקו יהיה כלוב מרווח ומקום לפעילות מחוץ לכלוב.
קיצוץ נוצות:
חד משמעית לקצץ נוצות! קיצוץ נוצות הינו לטובת התוכי ולא משנה איזה תוכי.
במצב "הטוב" תוכי שאינו קטום נוצות ברגע של חוסר תשמות לב יברח. כיוון שהתוכי אינו מורגל לעולם שבחוץ הסיכויים שתמצא את התוכי לא גבוהים. או שהוא לא ישרוד בחוץ או שמישהו יקח אותו.
בנוסף ישנם מקרים רבים מדיי על תמותה בגלל שהתוכי אינו קטום נוצות. אם זה ברגע של רעש לא מוכר והתעופפת לתוך חלון, קיר ואפילו מעוף לאזור המטבח (אש\סירים וכד).. אם נוסיף את סיבה זו לנושא הבריחה אזי שרוב התמותה בגלל שהתוכי אינו קטום. אתה מוזמן לבצע חיפוש ע"י הערך "התוכי ברח" או כל ערך דומה.
זמן:
שעתיים-שלוש זה מעל ומעבר... (לטעמי זה המון ומוגזם וזמן שלא ניתן להחזיק לאורך זמן) בכל מקרה, זמן איכות עם התוכי תלוי במגדל. למה שתרגיל אותו לכך הוא יצפה. אגב, זמן איכות עם התוכי זה גם זמן שבו הוא נמצא לידכם (אפילו בכלוב) ואתם מתקשרים מעת לעת.
מחיר:
לתוכי רצוי לעשות בדיקות של המקור והנוצות, פוליומה וכלמידיה. מעבר לכך אין חיסונים או טיפולים מונעים (למרות שישנם כאלו שימליצוח לך... אני נגד). אם להודות על האמת אני לא זוכר את העלות כי כבר זמן רב לא היה לי את הצורך לעשות אותם אבל אני מעריך באזור ה-300. אתה יכול להתקשר למעבדת קרניאלי ולשאול. (דרך וטרינר זה יעלה יותר).
מעבר לכך אין יותר מדיי דברים שצריך לקחת בחשבון. מזון וצעצועים זה לא דבר יקר. אתה מוזמן להכנס לתוכישופס בכדי לראות מחירים.
כמו כן, אני מאו דממליץ לקרא מאמרים בנושא טרם הבאת התוכי. מאמרים רבים יעזרו לך גם לדעת כיצד לרכוש בצורה הנכונה והבטוחה ביותר:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... -breeding/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... -articles/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles/
בהצלחה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
תודה רבה למגיבים.
כמובן שהשאלות מופנות לכולם.
חג שמח!
כמובן שהשאלות מופנות לכולם.
חג שמח!