ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
החתמה בשבת
מנהל: מפקחים
החתמה בשבת
אני שומר שבת ואסור לי לתפוס תוכים בשבת. האם תהליך ההחתמה יהיה מוצלח אם אני ידלג על שבתות?
Re: החתמה בשבת
ומה לגבי ההאכלה?
להאכיל מותר וחייב !
האיסור הוא על טילטול החיות בשבת זאת אומרת להרים אותם אסור
האיסור הוא על טילטול החיות בשבת זאת אומרת להרים אותם אסור
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
ומה בנוגע להשאיר אותם בתוך הלשלשת שלהם לאורך כל השבת ובכך לסכן אותם? מה עם פיקוח נפש? אם אתה לא יכול להחתים כפי שצריך אל תכנס לנושא ההחתמות. אין קיצורי דרך.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
אם מותר לך להכין דייסה ולהאכיל את הגוזלים תדאג שביום שישי שבת הם יהיו במקום נקי. אתה לא חייב להרים אותם לשם משחק ולא יקרה כלום להחתמה אם לא תשחק עימם לאורך השבת ורק תאכיל אותם. אבל חשוב גם שהם ישהו במקום נקי ולכן צריך להחליף להם את המצע
ולנקות.
ולנקות.
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
ואז יש את נושא העבודה בשבת.
אולי להכין מראש מקום נוסף נקי וא לבצע החלפה או משהו כזה בין המצעים.
אולי להכין מראש מקום נוסף נקי וא לבצע החלפה או משהו כזה בין המצעים.
UziDesign
UziDesign
לדעתי כדאי שתתייעץ עם רב, ישנם מחמירים יותר וישנם שמחמירים פחות. אני מכיר דתיים שבפסח מאפשרים לתוכים את המזון איליו הם רגילים ואחרים שלא יעשו זאת. לא רוצה שנטעה אותך חלילה. הכי טוב לשאול רב בנוגע לכל התהליך. שוב, לא יקרה כלום לגוזלים אם לא תיגע בהם בשבת ורק תאכיל אותם ותחזיר למקום.
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
גם אני חושב כך. בגלל זה אומרים "עשה לך רב" ולא עשה לך רבנים כי כל אחד יגיד לך משהו אחר.. הכי טוב שתעשה שאלת רב לאחר שתסביר לו את הסכנה הכרוכה לגוזל שלא מוחתם כראוי, דהיינו שיש סכנה לחיים שלו. לדעתי לא תהיה בעיה.
UziDesign
UziDesign
אתה יכול להאכיל את הגוזל בלי להרים אותו ואני לא חושב שתהיה בעייה כלשהי אם לא תחליף את הנסורת במשך השבת
בגלל שאסור לתפוס תוכי בשבת ואני יצטרך להעביר את התוכי מהטיבת הטלה לאומנת , רציתי לדעת אם התוכי יכול לעלות על האצבע בגיל כלכך צעיר.