ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכים הטילו ביצים חייב את עזרתכם בדחיפות
מנהל: מפקחים
Re: התוכים הטילו ביצים חייב את עזרתכם בדחיפות
בסדר גמור אני אעשה את מה שאמרת לגבי המקלות. תודה רבה!
לגבי הזיהוי מין: אולי תוכל לעזור לי לפי תמונה?
כנראה שהתוכים צעירים אז זה קצת קשה לי להבחין.
הינה תמונה:
http://img689.imageshack.us/img689/400/img1463xd.jpg
האם זה הסוג הזה? קוקאטייל פייד מנומר Pied Cockatiel?
והאם אתה יכול לזהות את המין על פי התמונה הזאת?
לגבי הזיהוי מין: אולי תוכל לעזור לי לפי תמונה?
כנראה שהתוכים צעירים אז זה קצת קשה לי להבחין.
הינה תמונה:
http://img689.imageshack.us/img689/400/img1463xd.jpg
האם זה הסוג הזה? קוקאטייל פייד מנומר Pied Cockatiel?
והאם אתה יכול לזהות את המין על פי התמונה הזאת?
היי אני עדיין ממתין לתשובה.
תודה!
תודה!
לבן פנים פייד קינמון.
אתה יכול לראות בקישור הבא צבעים ומוטציוץ בקוקטילים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%A2.html
קשה לזהות מין אצל הזכרים, אצל הנקבות צריכים לראות (לאחר החלפת נוצות) מתחת לכנפיים ובחלק הפנימי של הזנב פסים .
בכל מקרה הבדיקה צריכה להיעשות לאחר החלפת הנוצות האשונה. קודם לכן המופע יכול להיראות כשל נקבות.
אתה יכול לראות בקישור הבא צבעים ומוטציוץ בקוקטילים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%A2.html
קשה לזהות מין אצל הזכרים, אצל הנקבות צריכים לראות (לאחר החלפת נוצות) מתחת לכנפיים ובחלק הפנימי של הזנב פסים .
בכל מקרה הבדיקה צריכה להיעשות לאחר החלפת הנוצות האשונה. קודם לכן המופע יכול להיראות כשל נקבות.
אוקיי תודה רבה.
אני רוצה לעדכן שהיום היא הטילה ביצה אחת נוספת.
הפעם היה נסורת בתא והתא הטלה היה אחרי שטיפה עם חומר מחטא.
כרגע אין לי אפשרות להביא כלוב נוסף כדי להעביר את הזוג וגם אני לא חושב שמומלץ להלחיץ אותם בתקופה של הדגירה.
יש בכלוב 2 זכרים ו-2 נקבות בכלוב 77X46X46 + תא הטלה
יש קלציום בכלוב, יש אוכל, יש מים יש הכל.
את המקלות גם מיקמתי כמו שאמרת לי לעשות זה נראה הרבה יותר טוב עכשיו הם קופצים מאחד לשני בכייף.
האם חוץ מלהעשיר להם את המזון עם פירות וירקות יש עוד משהו שאתה ממליץ לעשות?
אני מאוד רוצה שיצא לי גוזל מהביצה הזאת ושאני אוכל להחתים אותו אחר כך.
תודה.
אני רוצה לעדכן שהיום היא הטילה ביצה אחת נוספת.
הפעם היה נסורת בתא והתא הטלה היה אחרי שטיפה עם חומר מחטא.
כרגע אין לי אפשרות להביא כלוב נוסף כדי להעביר את הזוג וגם אני לא חושב שמומלץ להלחיץ אותם בתקופה של הדגירה.
יש בכלוב 2 זכרים ו-2 נקבות בכלוב 77X46X46 + תא הטלה
יש קלציום בכלוב, יש אוכל, יש מים יש הכל.
את המקלות גם מיקמתי כמו שאמרת לי לעשות זה נראה הרבה יותר טוב עכשיו הם קופצים מאחד לשני בכייף.
האם חוץ מלהעשיר להם את המזון עם פירות וירקות יש עוד משהו שאתה ממליץ לעשות?
אני מאוד רוצה שיצא לי גוזל מהביצה הזאת ושאני אוכל להחתים אותו אחר כך.
תודה.
עכשיו לאחר הטלת הביצים התזונה תעזור לאם להשלים חוסרי תזונה ותספק לגוזל תזונה טובה כדי שיתפתח כמו שצריך.55 כתב:
במקביל תעשיר את המזון בירקות מותרים, מעט פרי, תערובת השרייה ומזון ביצים.
כמו כן חייב שיהיה בכלוב מקור סידן - אבן גיר/קלציום או סבידה.
אוקיי תודה מחר אלך לחנות.
ושאלה תאורטית: אם עכשיו יקרה לי שוב פעם מקרה שהיא מפסיקה לדגור או שוברת ביצים מה יכולה להיות הסיבה?
ושאלה תאורטית: אם עכשיו יקרה לי שוב פעם מקרה שהיא מפסיקה לדגור או שוברת ביצים מה יכולה להיות הסיבה?
היי אני עדיין ממתין לתשובה לשאלה הקודמת.
ובנוסף אני רוצה לעדכן שהוטלו 2 ביצים נוספות, כעת שוב אני עם 3 ביצים.
ובנוסף אני רוצה לעדכן שהוטלו 2 ביצים נוספות, כעת שוב אני עם 3 ביצים.
תיאורטית הכל יכול להיות. החל בהטלת ביצים שאינן פוריות דרך חוסר בבקיעות וכלה בגוזלים מתים.
הסיבות רבות ומגוונות וקשה לקבוע ללא בדיקה מעמיקה הן של ההורים והן של הגוזלים. לכן, מבחינת המגדל עליו לעשות הכל כדי שהתוכים יקבלו תנאים מושלמים. תנאי מחיה טובים, כלוב מרווח ככל שניתן, שמירה על כך שהכלוב יהיה מוצל לפחות בחלקו בכל שעות היום, שמירה על ניקיון והיגיינה, מתן מזון מגוון וטוב, לדאוג שלא יהיו הפרעות להורים.
מעבר לזה יש להצדייד בסבלנות רבה ולחכות לתוצאות.
הסיבות רבות ומגוונות וקשה לקבוע ללא בדיקה מעמיקה הן של ההורים והן של הגוזלים. לכן, מבחינת המגדל עליו לעשות הכל כדי שהתוכים יקבלו תנאים מושלמים. תנאי מחיה טובים, כלוב מרווח ככל שניתן, שמירה על כך שהכלוב יהיה מוצל לפחות בחלקו בכל שעות היום, שמירה על ניקיון והיגיינה, מתן מזון מגוון וטוב, לדאוג שלא יהיו הפרעות להורים.
מעבר לזה יש להצדייד בסבלנות רבה ולחכות לתוצאות.
תודה על התגובה.
הקוקטיילית שלי לא מפסיקה לדגור היא כל הזמן בתא הטלה ומאוד מסורה.
אבל משהו אחד מפריע לי וזה שהרבה פעמים כל ארבעת התוכים נכנסים לתוך תא ההטלה ויש גם פעמים שהם 2 בפנים או 3 בפנים.
אני נורא חושש שזה בגלל שקר להם ושאין להם ברירה אחרת אלא להיכנס לתא.
אם זה המצב מה עליי לעשות??
דבר נוסף שהיום קרה שנורא גרם לי להרגיש לא בנוח זה שפתאום ראיתי אותם נורא נורא מפוחדים ואיך שהתקרבתי לכלוב הם התחילו להשתולל בפנים בלי שאני אפריע להם בכלל. משהו שאף פעם לא קורה. לא יודע למה אבל הם לא היו רגועים בכלל!
אחר כך הבחנתי שאצל אחד מהתוכים הכנף פצועה. אין לי פשוט מושג ממה זה קרה. יכול להיות שהוא השתולל בכלוב בזמן שלא הייתי ונתקעה לו הכנף בתוך הסורג? זה כבר קרה בעבר בפעם הראשונה שלקחתי אותם מבית של חבר.
מה לעשות??
הקוקטיילית שלי לא מפסיקה לדגור היא כל הזמן בתא הטלה ומאוד מסורה.
אבל משהו אחד מפריע לי וזה שהרבה פעמים כל ארבעת התוכים נכנסים לתוך תא ההטלה ויש גם פעמים שהם 2 בפנים או 3 בפנים.
אני נורא חושש שזה בגלל שקר להם ושאין להם ברירה אחרת אלא להיכנס לתא.
אם זה המצב מה עליי לעשות??
דבר נוסף שהיום קרה שנורא גרם לי להרגיש לא בנוח זה שפתאום ראיתי אותם נורא נורא מפוחדים ואיך שהתקרבתי לכלוב הם התחילו להשתולל בפנים בלי שאני אפריע להם בכלל. משהו שאף פעם לא קורה. לא יודע למה אבל הם לא היו רגועים בכלל!
אחר כך הבחנתי שאצל אחד מהתוכים הכנף פצועה. אין לי פשוט מושג ממה זה קרה. יכול להיות שהוא השתולל בכלוב בזמן שלא הייתי ונתקעה לו הכנף בתוך הסורג? זה כבר קרה בעבר בפעם הראשונה שלקחתי אותם מבית של חבר.
מה לעשות??
האם הצבת תאי הטלה נוספים? במידה ולא מציע שתוסיף שני תאים נוספים. זה יכול למנוע את הכניסה המשותפת.
עלול להיווצר מצב שבו הנקבה של הזוג השני תטיל באותו תא. לא ממש מומלץ. לכן כדאי להוסיף תאים.
תוכים עלולים להיכנס לפאניקה מגורמים רבים. אפילו מלטאה. ישנם מקרים של תקיפות ע"י ציפורי טרף. בז למשל יכול לפגוע בתוכים ואף לאכול אותם דרך רשת צפופה יחסית.
חתול שניסה לקפוץ לעברם או שהיה קרוב מידי בסביבתם יכול לגרום להם להשתולל בכלוב ולהיפצע.
נסה למצוא את הגורם ונסה למנוע מצב שבו הם נכנסים ללחץ ולפחד כזה.
עלול להיווצר מצב שבו הנקבה של הזוג השני תטיל באותו תא. לא ממש מומלץ. לכן כדאי להוסיף תאים.
תוכים עלולים להיכנס לפאניקה מגורמים רבים. אפילו מלטאה. ישנם מקרים של תקיפות ע"י ציפורי טרף. בז למשל יכול לפגוע בתוכים ואף לאכול אותם דרך רשת צפופה יחסית.
חתול שניסה לקפוץ לעברם או שהיה קרוב מידי בסביבתם יכול לגרום להם להשתולל בכלוב ולהיפצע.
נסה למצוא את הגורם ונסה למנוע מצב שבו הם נכנסים ללחץ ולפחד כזה.