ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו - אימון התוכי לעלות ליד.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
raz1001
ביצה
ביצה

ג'אקו - אימון התוכי לעלות ליד.

שליחה על ידי raz1001 »

יש לי ג'אקו ואני רוצה שהוא יבוא אלי שאני אומר את המילה בוא אלי הוא בן חמשה חודשים אמרו לי להראות לו גרעין הוא משהוא שהוא אוהב להגיד לו בוא אלי ושהוא יעלה עלי להביא לו את הגרעין אבל מה הוא עושה עולה עלי אני מלטף אותו ותכף שהוא מקבל את הגרעין הוא קופץ למקל שלו

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג'אקו - אימון התוכי לעלות ליד.

שליחה על ידי eli_lea »

תאלף את התוכי במרחק ניכר או במקום אחר שבו הכלוב או המקל עמידה שלו לא נמצא.
כך הוא לא יעבור למקל לאחר קבלת הצ'ופר.
כדאי לאמן את התוכי על גבי סטנד ותרגל עימו "על" ו "רד" כדי שילמד את הפקודה הבסיסית ויצת לה.
raz1001
ביצה
ביצה

שליחה על ידי raz1001 »

אבל הוא נמצא במקל שעל הכלוב בקומה למעלה אני לא יכול לקחת אותו בכוח ולאמן אותו הוא צריך לעלות עלי ואז שהוא עולה אני מביא לו את הצ'ופר יש מקרים כמו היום שהוא לא רצה בכלל לבוא אלי אז איך אני מאמן במצב כזה גם אם אני רוצה לקחת אותו לחדר שלי לאמן אותו שם אני לא יכול כי הוא לא בא אלי שאני רוצה שהוא יעלה לי על היד אני אומר לו "בוא אלי" האם זה בסדר או לומר לו תעלה או רד ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם התוכי נמצא על הכלוב מאוד גבוה לעומתך ואינו מוכן לעלות אל היד די קשה לגרום לו לעשות זאת. כשתושיט את היד הוא יתחמק ממנה.
כדי שהתוכי יעלה אל היד עליך לגרום לו לעלות על ידי כך שתניח את היד באיזור שבין הבטן לרגליים. ממש צמוד אל התוכי ואפילו לתת מעט דחיפה כדי לגרום לו לעלות על היד.

איך התוכי יוצא ונכנס לכלוב? האם הוא סגור במהלך היום או שהוא משוחרר כל הזמן?
raz1001
ביצה
ביצה

שליחה על ידי raz1001 »

עכשיו התחלטי לסגור אותו אמא שלי איתו בבית מתי שהיא הולכת לנוח שאין משהו איתו אז היא מכניסה אותו לכלוב וסוגרת את הדלת שאני חוזר מהעובדה בשעה 4 ככה אז אני משחרר אותו ושהוא צריך ללכת לישון אני שם לו מסביב לכלוב שמיכה והוא יודע שהגיע השעה שהוא אמור ללכת לישון נותן לי נשיקה וניכנס לכלוב לבד יש מקרים שאני עוזר לו שם לו מקל שיעלה על המקל ויכנס לתוך הכלוב כי הוא מסתבך אם זה אבל אני משתדל לא לעזור לו שידע להתמודד לבד אם דברים ולא יהיה תלוי בי אני לא רוצה לתת לו שהסתובב חופשי כי יש חוטי חשמל ואני לא רוצה שהוא התחשמל אמרו לי שמומלץ לשים אותו בכלוב כל עוד אין אדם לידו אני היתי משחרר אותו בבית אבל בגלל מה שאמרו לי אז התחלתי לשים אותו בכלוב די חששתי אני אשמח מאוד אם תוכל לתת לי טיפים או אפילו לבוא אלי כדי שאני כן יכול לדעת איך לאלף אותו בצורה מקצועית התוכי שלי הוא תוכי מיוחד אני מאוד קשור אליו אני יעשה הכל בשביל שיהיה לו טוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לקחת אותו עם המקל שעליו אתה מעלה אותו לחדר אחר שבו תכין לו מעמד.
כך תוכל להעביר אותו למעמד ולתרגל איתו "עלה" ו "רד".
האם אתה יכול לעשות זאת?
Raz Birwadker
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Raz Birwadker »

אני עושה לו את זה תמיד לעלות ולרדת אבל שאני מעלה אותו לחדר הוא כאילו מחפש את עצמו יש לי בחדר שולחן מחשב פינתי וכמה שאני מנסה להרגיע אותו הוא בא לנשוך עשיתי לו גם עוד תרגיל שהוא הפוך על הגב ודרך אחגב שאני מעלה אותו לחדר שלי זה בלי מקל הוא עולה עלי ואני מעלה אותו לחדר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה מאמן אותו ל "עלה ורד" על גבי מעמד ומצ'פר אותו? צריך אמן את התוכי בעקביות כדי שהוא יציית לפקודה גם כשהוא בתוך הכלוב.
נסה להבין מה מפריע לו בחדר וממה הוא חושש. אולי מאביזרים שיש לך על השולחן, אולי מהמסך או מהרמקול, כשתסיר את הדברים שמאיימים עליו תצליח טוב יותר לתקשר איתו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”