שלום לכולם, יש לי זוג קוקוטילים הנקבה אלבינו וזכר ווייט פייס. הם עובדים בלי הפסקה. כרגע יש להם 5 גוזלים בתא שבעוד שבוע בערך אמורים לצאת. היום ראיתי שהנקבה כבר התחילה להטיל (ראו תמונות).
זה נורמלי? הגוזלים לא יפגעו בביצים? מה לעשות? היום הוספתי עוד תא הטלה בצידו השני של הכלוב. האם כדאי להעביר את הביצה לשם?יש לציין שההורים מסורים עד מאוד. תודה רבה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקוטילים - מוזר מאוד
מנהל: מפקחים
Re: קוקוטילים - מוזר מאוד
זה לא דבר נדיר. חשוב לשים לב שהאם לא פוגעת בגוזלים ומנסה להוציאם מהתא. הגוזלים לא יפגעו בביצה.
חשוב לא פחות שהאם תקבל בתפריטבאופן קבוע סידן. חוסר בסידן ביחד עם הטלות מרובות עלול לגרום לנקבה לנזק ובין היתר לתופעה של ביצה כלואה שעלולה לגרום למוות. כדאי בשלב מסויים לנסות להפסיק את ההטלות ולאפשר לאם מנוחה והתחזקות. במקרה שלך כבר אין הרבה ברירות אבל בסבב הבא אם הגוזלים יצאו מהתא תסיר את תא ההטלה מה שאולי ימנע ממנה להטיל שוב.
חשוב לא פחות שהאם תקבל בתפריטבאופן קבוע סידן. חוסר בסידן ביחד עם הטלות מרובות עלול לגרום לנקבה לנזק ובין היתר לתופעה של ביצה כלואה שעלולה לגרום למוות. כדאי בשלב מסויים לנסות להפסיק את ההטלות ולאפשר לאם מנוחה והתחזקות. במקרה שלך כבר אין הרבה ברירות אבל בסבב הבא אם הגוזלים יצאו מהתא תסיר את תא ההטלה מה שאולי ימנע ממנה להטיל שוב.
תודה אלי, כרגיל, תמיד עוזר בידע שלך. אני שואל אם אני אעביר את הביצה לתא הטלה אחר ששמתי בצד השני של הכלוב, היא תעבור להמשיך להטיל שם? אתמול יצא גוזל אחד למשך כל היום והיום הוא כבר חזר לתא. יש הסבר לזה? אולי האמא גרשה אותו מהתא?
לא ממליץ להתערב יתר על המידה ולהעביר ביצים. הסיכוי שהיא תעבור לתא החדש לדגור הוא נמוך יותר מהסיכוי שהיא תעשה זאת.
גוזלים יוצאים מתא ההטלה וחוזרים לתא ההטלה למקום המבטחים שלהם עד שהם מרגישים בטוחים. ישנם גוזלים שיצאו ולא יחזרו לתא
וישנם גוזלים שיחזרו שוב ושוב תקופה מסויימת.
אני לא יודע מה גודלו של הכלוב, אם הכלוב ממש גדול ומרווח לא צריכה להיות בעייה עם הגוזלים. אם הכלוב יחסית צפוף לכולם כדאי
להעביר גוזלים לכלוב נוסף ברגע שהם אוכלים באופן עצמאי.
גוזלים יוצאים מתא ההטלה וחוזרים לתא ההטלה למקום המבטחים שלהם עד שהם מרגישים בטוחים. ישנם גוזלים שיצאו ולא יחזרו לתא
וישנם גוזלים שיחזרו שוב ושוב תקופה מסויימת.
אני לא יודע מה גודלו של הכלוב, אם הכלוב ממש גדול ומרווח לא צריכה להיות בעייה עם הגוזלים. אם הכלוב יחסית צפוף לכולם כדאי
להעביר גוזלים לכלוב נוסף ברגע שהם אוכלים באופן עצמאי.
על לא דבר, תעדכן בהמשך.
לא לשכוח להעשיר את המזון, חשוב מאוד לאם ולגוזלים., השרייה/הנבטה, מזון ביצים (לא ביצה) תערטבת עשירה הכוללת כופתיות וירקות ופירות.
לא לשכוח להעשיר את המזון, חשוב מאוד לאם ולגוזלים., השרייה/הנבטה, מזון ביצים (לא ביצה) תערטבת עשירה הכוללת כופתיות וירקות ופירות.