ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מתחיל לגדל זוג קוקטליים כמה שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
eliranw
ביצה
ביצה

מתחיל לגדל זוג קוקטליים כמה שאלות

שליחה על ידי eliranw »

שלום לכולם אני מגדל כרגע 9 תוכונים מתוקים בכלוב דיי גדול ( מטר וחציי אורך חצי מטר רוחב ומטר גובה ) ואני רוצה להתחיל לגדל זוג קוקטיילים , רציתי לדעת אם זה אפשרי לגדל ביחד עם התוכונים , אם זה לא יפריע לריבוי של שני הזנים ולא יהיו מריבות . בנוסף אני נותן לתוכונים תערובת זרעים אני רוצה לדעת אם זה מתאים גם לקוקטיילים או שעדיף לקנות סוג מזון אחר ואם כן ,יכול להיווצר מצב שהתוכונים יאכלו את המזון של הקוקטיילים וזה יזיק להם ? ( כופתיות למשל)
תאי ההטלה של התוכונים מתאימים לקוקטיילים ?
אשמח לעוד טיפים ממגדלים ותיקים , תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מתחיל לגדל זוג קוקטליים כמה שאלות

שליחה על ידי eli_lea »

תוכל לגדל זוג קוקטילים ביחד עם התוכונים. אני אישית הייתי ממליץ לבצע הפרדה או לספק כלוב נפרד. על אף היותם מאוד נוחים הקוקטילים גם הם יתרבו טוב יותר ויחיו ללא הפרעות בכלוב משלהם.

אין בעייה לתת לתוכים תערובת שמותאמת לקוקטילים, התוכונים יאכלו מתוך התערובת את הזרעים שמתאימים להם והקוקטילים יאכלו גם הם.
במידה ואתה מחליט להאכיל בכופתיות אתה צריך לוודא שהתוכונים יאכלו את הכופתיות מאחר ודי קשה להם להתרגל למזון שונה. אתה יכול לשים גם תערובת וגם כופתיות אך מניסיון כל התוכים ילכו לאכול תערובת ויפסחו על הכופתיות.
במידה ולקוקטילים יהיה כלוב נפרד תוכל לתת להם תזונה המבוססת על כופתיות.

בכל מקרה המזון של הקוקטילים לא יזיק לתוכונים ולהיפך.
תא ההטלה של תוכונים אינו מתאים לקוקטילים. לקוקטילים צריך תא הטלה גדול יותר כמו בקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%AA%D7%90%D ... ducts.html

בהצלחה.
eliranw
ביצה
ביצה

שליחה על ידי eliranw »

תודה רבה אתה תותח !!
eliranw
ביצה
ביצה

שליחה על ידי eliranw »

רק עוד שאלה ששכחתי לשאול .. אין שום צורך להפריד את הקוקטיילים או את התוכונים הזכרים מהנקבות לשם רביה כמו שעושים אצל כנרים ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך להפריד. להיפך הזכר והנקבה משתפים פעולה לאורך כל זמן הריבוי מהחיזור ועד לגמילת הגוזלים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”