ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכים הטילו ביצים חייב את עזרתכם בדחיפות
מנהל: מפקחים
Re: התוכים הטילו ביצים חייב את עזרתכם בדחיפות
לא מבין מדוע נוגע בביצים, עדיין לא עברו ימי הדגירה אפילו. מגע בביצים יכול לגרום למות הגוזלים בתוכם.
פתיחת תא ההטלה עלול לגרום לאם להיות תחת מתח. פתיחת התא למשל יכול להקפיץ את האם והביצים נפגעות.
לא מביטים בביצה מול השמש. ביציפם בודקים לפוריות בחדר חשוך עם פנס מתאים.
בכל מקרה אם הביצים אינן פוריות לא עושים כלום. ממתינים לסבב הבא ומקווים שיהיה מוצלח יותר.
תנסה להיות יותר סבלני, גידול תוכים מצריך הרבה סבלנות ולא תמיד יש הצלחות.
לגבי הפליאה שלך שישנם שני זכרים והביצים לא פוריות. שני זכרים אינם יתרון. יתכן אף שהזכר הבודד קשור לבעייה.
אם הבן זוג מזווג והזכר השני מפריע לו (קורה הרבה פעמים) הזיווג לא יהיה טוב .
לסיכום, תמעט בהפרעות, תן לאם לדגור את כל ימי הדגירה ולאחר מכן תן גם מספר ימים נוספים לביטחון.
פתיחת תא ההטלה עלול לגרום לאם להיות תחת מתח. פתיחת התא למשל יכול להקפיץ את האם והביצים נפגעות.
לא מביטים בביצה מול השמש. ביציפם בודקים לפוריות בחדר חשוך עם פנס מתאים.
בכל מקרה אם הביצים אינן פוריות לא עושים כלום. ממתינים לסבב הבא ומקווים שיהיה מוצלח יותר.
תנסה להיות יותר סבלני, גידול תוכים מצריך הרבה סבלנות ולא תמיד יש הצלחות.
לגבי הפליאה שלך שישנם שני זכרים והביצים לא פוריות. שני זכרים אינם יתרון. יתכן אף שהזכר הבודד קשור לבעייה.
אם הבן זוג מזווג והזכר השני מפריע לו (קורה הרבה פעמים) הזיווג לא יהיה טוב .
לסיכום, תמעט בהפרעות, תן לאם לדגור את כל ימי הדגירה ולאחר מכן תן גם מספר ימים נוספים לביטחון.
לא הפרעתי לאם... כשבדקתי את התא היא הייתה בחוץ.
הביצה נשברה הרבה לפני שבדקתי.
בכל מקרה אני לא אגע שוב בביצים ואמתין בסבלנות. נקווה שאתה צודק בנוגע לבדיקת פוריות ושהן פוריות.
אעדכן בהמשך.
הביצה נשברה הרבה לפני שבדקתי.
בכל מקרה אני לא אגע שוב בביצים ואמתין בסבלנות. נקווה שאתה צודק בנוגע לבדיקת פוריות ושהן פוריות.
אעדכן בהמשך.
לא אמרתי שהביצים פוריות. אמרתי שלא כך בודקים .
אני נגד כל הבדיקות וההפרעות . נותנים לאם לדגור את ימי הדגירה ולאחר מכן במידה ואין בקיעות אפשר לבדוק פוריות.
במהלך הדגירה אפשר לבדוק כל מספר ימים אבל עדיף שלא.
חשוב לא להתייאש, אם לא יצליח בסבב הקיים יצליח בסבבים הבאים.
המשך לעדכן.
אני נגד כל הבדיקות וההפרעות . נותנים לאם לדגור את ימי הדגירה ולאחר מכן במידה ואין בקיעות אפשר לבדוק פוריות.
במהלך הדגירה אפשר לבדוק כל מספר ימים אבל עדיף שלא.
חשוב לא להתייאש, אם לא יצליח בסבב הקיים יצליח בסבבים הבאים.
המשך לעדכן.
אחת הביצים שינתה מעט צבע. זאת אומרת שיש כתם כזה אפור כזה בחלק מהביצה.
אני כבר מתקרב למועד שהן אמורות לבקוע. (כנראה שהביצה שנשברה היא זאת שהוטלה ראשונה)
זאת הביצה שיש בה סדק ממש קטן (הסדק לא פתוח, לא חסרות חתיכות של הביצה. זאת רק מעיכה ממש קטנה)
יש מצב שזה צריך לבקוע או שהסדקון הזה גרם לאיזשהו זיהום לגוזל?
אני כבר מתקרב למועד שהן אמורות לבקוע. (כנראה שהביצה שנשברה היא זאת שהוטלה ראשונה)
זאת הביצה שיש בה סדק ממש קטן (הסדק לא פתוח, לא חסרות חתיכות של הביצה. זאת רק מעיכה ממש קטנה)
יש מצב שזה צריך לבקוע או שהסדקון הזה גרם לאיזשהו זיהום לגוזל?
ביצה לא נמעכת לקראת בקיעה. הביצה יכולה להיסדק לקראת בקיעה. אי אפשר לדעת בוודאות מהתיאור שלך ולמען האמת לא כדאי שתתעסק יותר מידי עם תא ההטלה. תמתין בסבלנות.
אני ציינתי לפניכן בהודעות הקודמות שהייתה ביצה שיש לה מעיכה מאוד קטנה בגלל התוכים שכמעט שברו גם אותה.
כמו שציינתי קודם לכן מתוך 5 ביצים הם שברו 2 ונותרו 3.
באחת הביצים יש מעיכה ממש זעירה ופשוט השארתי את הביצה הזאת ככה ולא נגעתי בה.
עכשיו הביצה הזאת קיבלה צבע אפור סגול בהיר כזה באיזור של השבר הזה.
השבר הוא ממש זעיר קשה לי להאמין שזה גרם נזק לגוזל אלא אם כן נכנס זיהום כלשהו מבחוץ. (למרות שהביצה נראית אטומה לגמרי כי המעיכה לא הסירה שום חלקים מהקליפה. זה רק נמעך ממש טיפה.)
זה נראה כמו שבר כתוצאה מניקור בביצה. הגודל של המעיכה זהה לגודל של הקצה של המקור של התוכי.
כמו שציינתי קודם לכן מתוך 5 ביצים הם שברו 2 ונותרו 3.
באחת הביצים יש מעיכה ממש זעירה ופשוט השארתי את הביצה הזאת ככה ולא נגעתי בה.
עכשיו הביצה הזאת קיבלה צבע אפור סגול בהיר כזה באיזור של השבר הזה.
השבר הוא ממש זעיר קשה לי להאמין שזה גרם נזק לגוזל אלא אם כן נכנס זיהום כלשהו מבחוץ. (למרות שהביצה נראית אטומה לגמרי כי המעיכה לא הסירה שום חלקים מהקליפה. זה רק נמעך ממש טיפה.)
זה נראה כמו שבר כתוצאה מניקור בביצה. הגודל של המעיכה זהה לגודל של הקצה של המקור של התוכי.
אתה מדבר על מעיכה, כלומר השקע הוא כלפי פנים הביצה ולא לכיוון החוצה. כשהגוזל מנסה לבקוע הוא ידחף את הקליפה כלפי חוץ ואז תראה בליטה. אם תצרף תמונה ברורה אוכל לומר לך במה מדובר. קשה לי לדמיין מה שאתה מתאר.
זה נראה ככה.

המעיכה היא קלפי פנים. (הקליפה עדיין קיימת אך סדוקה בחלק הקטן הזה בלבד. לא נוצר חור.)
זה קרה כבר לפני שבוע בגלל התוכים שעשו את זה (כנראה ניסו לנקר) ובלי קשר לתהליך בקיעת הביצה.
רוצה להזכיר שוב שהם כבר שברו 2 ביצים מתוך 5 שהיו. 3 נותרו שלמות חוץ מזאת שיש בה ממש סדק קטן בנקודה שציינתי.
עכשיו הביצה לבנה עם קצת אפור. כמו דף לבן שהרטיבו אותו בחלק מסוים.

המעיכה היא קלפי פנים. (הקליפה עדיין קיימת אך סדוקה בחלק הקטן הזה בלבד. לא נוצר חור.)
זה קרה כבר לפני שבוע בגלל התוכים שעשו את זה (כנראה ניסו לנקר) ובלי קשר לתהליך בקיעת הביצה.
רוצה להזכיר שוב שהם כבר שברו 2 ביצים מתוך 5 שהיו. 3 נותרו שלמות חוץ מזאת שיש בה ממש סדק קטן בנקודה שציינתי.
עכשיו הביצה לבנה עם קצת אפור. כמו דף לבן שהרטיבו אותו בחלק מסוים.
תמונה שמצאתי בגוגל של מקרה דומה לשלי

זה נראה כמו זה רק באיזור אחר של הביצה (איפה שציינתי בתמונה)
אפילו סדק יותר קטן מזה.
עד לפני הפעם האחרונה שבדקתי היא היתה לבנה לגמרי עכשיו התחיל להיות אפור מסביב.

זה נראה כמו זה רק באיזור אחר של הביצה (איפה שציינתי בתמונה)
אפילו סדק יותר קטן מזה.
עד לפני הפעם האחרונה שבדקתי היא היתה לבנה לגמרי עכשיו התחיל להיות אפור מסביב.
פגיעה כמו שיש בתמונה עלולה לגרום למות הגוזל אם הקרום הפנימי נסדק גם הוא. כלומר ישנה חדירה קלה יותר של חיידקים.
לרוב מפגיעה בסדר גודל של מה שרואים בתמונה הגוזל לא יושפע.
בבקיעה רגילה לא נוצר כתם אפור. תצטרך לחכות בסבלנות ולראות מה קורה עם הביצה.
לרוב מפגיעה בסדר גודל של מה שרואים בתמונה הגוזל לא יושפע.
בבקיעה רגילה לא נוצר כתם אפור. תצטרך לחכות בסבלנות ולראות מה קורה עם הביצה.