ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'אקו אוכל פחות
מנהל: מפקחים
ג'אקו אוכל פחות
שלום,
יש לי ג'אקו בן 4 וחצי חודשים, ביומיים האחרונים הוא אוכל פחות ממה שהוא היה אוכל בדרך כלל, ואני לא יודע מה לחשוב..
אין לו סימנים חיצוניים למחלה כלשהיא, הוא מתנהג כרגיל, הוא לא מראה חולשה, לא תוקפני, פתח הביב נקי,לא שקט מדי ולא רועש מדי.
הוא מוציא כמובן לשלשת בכמויות יותר קטנות, אבל הצבע לא חריג.
לפני שזה קרה הוא היה אוכל אותה כמות כל יום עד שהזפק עד שהיה אפשר לראות שהזפק מלא, ועכשיו הוא אוכל קצת והזפק לא מתמלא.
בבקשה תעזרו לי,מה זה יכול להיות?
תודה לעוזרים.
יש לי ג'אקו בן 4 וחצי חודשים, ביומיים האחרונים הוא אוכל פחות ממה שהוא היה אוכל בדרך כלל, ואני לא יודע מה לחשוב..
אין לו סימנים חיצוניים למחלה כלשהיא, הוא מתנהג כרגיל, הוא לא מראה חולשה, לא תוקפני, פתח הביב נקי,לא שקט מדי ולא רועש מדי.
הוא מוציא כמובן לשלשת בכמויות יותר קטנות, אבל הצבע לא חריג.
לפני שזה קרה הוא היה אוכל אותה כמות כל יום עד שהזפק עד שהיה אפשר לראות שהזפק מלא, ועכשיו הוא אוכל קצת והזפק לא מתמלא.
בבקשה תעזרו לי,מה זה יכול להיות?
תודה לעוזרים.
Re: ג'אקו אוכל פחות
ברוך הבא,
נשמע לי טבעי, ככל שהתוכי מתבגר הזפק מצטמק, הוא אינו זקוק כבר למאגרי מזון כמו בימים בהם הוא היה גוזל. לרוב זה קורה בגיל 3 חודשים לערך. אני לא חושב שיש מקום לדאגה במיוחד כשאתה מתאר שההתנהגות הכללית לא השתנתה.
מה התוכי שלך אוכל בדרך כלל?
נשמע לי טבעי, ככל שהתוכי מתבגר הזפק מצטמק, הוא אינו זקוק כבר למאגרי מזון כמו בימים בהם הוא היה גוזל. לרוב זה קורה בגיל 3 חודשים לערך. אני לא חושב שיש מקום לדאגה במיוחד כשאתה מתאר שההתנהגות הכללית לא השתנתה.
מה התוכי שלך אוכל בדרך כלל?
תודה על התשובה.
כופתיות ומדי פעם אני מביא לו קצת ירקות.
ועוד שאלה ברשותך, שמתי לב שהוא אוהב להרטיב את הכופתיות במים, זה נורמלי?
כופתיות ומדי פעם אני מביא לו קצת ירקות.
ועוד שאלה ברשותך, שמתי לב שהוא אוהב להרטיב את הכופתיות במים, זה נורמלי?
הרטבת הכופתיות זו תופעה נורמלית. שיטה לרכך את המזון.
אני מציע לגוון לתוכי את המזון בצורה הבאה:
כ 75% מהמנה היומית כופתיות (24/7 בכלי האוכל.
תוספות של ירק פרי - פעמיים עד שלוש בשבוע
תוספת של השרייה/הנבטה - פעמיים בשבוע
תוספת של תערובת זרעים יבשה לתוכים גדולוים - פעמיים בשבוע.
תוספת סידן - קבוע.
את התוספות לתת רק בשעות הערב בכמויות מתאימות על מנת שבמהלך היום התוכי יאכל את כמות הכופתיות הנשדרשת.
אני מציע לגוון לתוכי את המזון בצורה הבאה:
כ 75% מהמנה היומית כופתיות (24/7 בכלי האוכל.
תוספות של ירק פרי - פעמיים עד שלוש בשבוע
תוספת של השרייה/הנבטה - פעמיים בשבוע
תוספת של תערובת זרעים יבשה לתוכים גדולוים - פעמיים בשבוע.
תוספת סידן - קבוע.
את התוספות לתת רק בשעות הערב בכמויות מתאימות על מנת שבמהלך היום התוכי יאכל את כמות הכופתיות הנשדרשת.
מה הכמות המומלצת מביצה מרוסקת? חצי? רבע?
אני לא ממליץ לץץ ביצה קשה בכלל, ביצה קשה מספקת חלבונים, במלא מזונות שהתוכי אוכל יש חלבונים, המקור לחלבונים יכול להיות בתערובת הזרעים ובתערובת השרייה למשל. הכופתיות מכילות כמות חלבונים נכבדת ולא צריך להוסיף מזון מן החי.
ביצה עלולה להתקלקל מהר מאוד, שאטריות ביצה קשה לנקות מסורגי הכלוב ושאריות אלו יכולים לתפוס
פטריות ולגרום לבעיות בעיכול ובזפק.
ביצה עלולה להתקלקל מהר מאוד, שאטריות ביצה קשה לנקות מסורגי הכלוב ושאריות אלו יכולים לתפוס
פטריות ולגרום לבעיות בעיכול ובזפק.
אז אילו תוספות סידן אני יכול לתת?