ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך מתקדמים באילוף?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Galke00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

איך מתקדמים באילוף?

שליחה על ידי Galke00 »

הי חברים,עבר שבוע של היכרות, במהלכו פקניו ואני מכירים, פקניו (קוקטייל) בכלוב ועל המוט העליון ובשאר חלקי החדר אליהם הוא עף וחוקר.
הוא משתעשע בחלק מהמשחקים שבכלוב, עף לכיווני ומחפש את קרבתי, עסוק בלסדר את נוצותיו, ומתלוצץ עם רופאיו....
התחלתי בשישי ללמד אותו לעלות על האצבע ולעבור מאצבע לאצבע עם המלה UP. הוא ממלא את הפקודה אבל מיד מחפש את הגרעין שיקבל,
כאילו נדמה שהוא עושה את זה ממש רק כדי לקבל את הגרעין.
מה השלב הבא? איך גומלים אותו מהצ'ופר? וממשיכים לוודא שUP ישאר כפקודה?
להבדיל, הוא לא ממש מאפשר ללטף אותו ונמנע מזה, ואפילו מנסה לנשוך. כשהוא על כף היד מהר מאוד הוא מנסה לעלות לאורך הזרוע אל הכתף.
אני מעוניין להרגיל אותו לליטופים, ולא מרגיש שהוא מעוניין.
גם כשהוא מטפס אל המוט העליון ואני מושיט באיטיות את היד כדי שיטפס אל האצבע, בתחילה הוא כאילו נושך, אבל עולה די במהירות.
אז איך מתקדמים מכאן לליטוף?
איך להמנע מנשיכות?
ואיך להרגילו לפירות וירקות שאינו מכיר? ניסיתי לאכול אותם לידו ולשים במקביל אצלו,
להניח בכלוב על תופסן, אבל הוא לא נוגע.
גם מלפפון שאכל מהיד ישירות, לא מפתה אותו כשהוא בכלוב.
אובד עצות....תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: איך מתקדמים באילוף?

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית אני לא רואה צורך לבצע הפרדה בין מילוי הפקודה לצ'ופר. זה שהתוכי מצפה לקבל צ'ופר זה מראה על הבנה מצידו שיש תמורה למילוי הפקודות, כלומר יש סיכוי טוב שהוא ינסה למלא פקודות נוספות על מנת להמשיך ולקבל בעבורן צ'ופר.
בשלב כלשהו התוכי יבצע את הפקודה באופן אוטומטי ללא קשר מידי לצ'ופר, בינתיים תן לו להנות מפרי עמלו.

העברת התוכי מהמוט ליד אינה צריכה להתבצע בהושטת היד בהילוך איטי. הושט את היד ופקוד עליו לעלות בהחלטיות. כשהתוכי רואה את היד המושטת מתקרבת (בהילוך איטי) יש לו מספיק זמן להגיב, לחשוב האם הוא מעוניין או לא מעוניין שהיד תגיע אליו, האם הוא מעוניין או לא מעוניין לעלות על היד. לכן אל תשתהה יתר על המידה מצד אעחד ומצד שני אל תבהיל אותו בתנוע חדה ומהירה מידי.

הניסיון לנשוך בעצם אומר לך "עזוב לא מעוניין" כאשר הוא מבין שאין לו ברירה הוא עולה על היד. אז בעצם הוא מתחיל לחפש אלטרנטיבות לשהייה על היד בכך שהוא מנסה לטפס למקום בטוח יותר ונוח מבחינתו. אל תאפשר לו.
איך? כשהתוכי נמצא על היד חסום עם כף היד השנייה את הדרך. במידה ויטפס בכל זאת על היד שמבצעת חסימה הרחק את היד עם התוכי עליה מהגוף ושוב חסום את דרכו למעלה. השיטה היא לחסום את התוכי כשהוא נמצא על האצבע או על כף היד בצורה של כאילו להסתיר לו את הדרך. בדרך כלל זה ימנע מהתוכי לנסות ולהתקדם לכיוון הכתף.

בנוגע לליטופים. נסה את מה שאני מציע.
לאחר העלאת התוכי ליד (כשאתה עומד ולא יושב) הורד את היד כשהתוכי עליה לגובה הטבור. תקמר אתץ כף היד השנייה (כמו כיפה ) והנח על ראשו. לאחר מכן רד עם היד לאורך גופו. לאחר מכן הרם את היד והחזר אותו למעמד.
הורדת התוכי לגובה הטבור מונעת ממנו תגובה מידית. חוסר הביטחון הרגעי בגלל השינוי בגובה גורם לתוכי להיות שקט יותר ופחות אגרסיבי. הוא מתמסר יותר לליטופים. השיטה עוזרת לך לגעת בתוכי מבלי לגרום לו לתקוף או להיכנס לפאניקה מצד אחד ומצד שני מרגילה את התוכי למגע בגופו.
למה להחזיר לאחר הפעולה למעמד? מאחר ואנו משדרים שליטה. אם לאחר הליטופים התוכי מתחיל לטפס ולנסות להיאחז בנו ואולי נלחץ החוויה שלו תהיה חוויה גרועה. אם לאחר הליטוף אתה משאיר את השליטה בידך החוויה נשארת טובה.
אם החלטת לנסות תעדכן בתוצאה.

הימנעות מנשיכות.
הדרך הטובה ביותר הינה לא להביא את התוכי למצב שבו הוא ינשך. אפשר להגיד שבכל מצב בו התוכי ינשך נצא עם ידנו על התחתונה. תמיד אנו ניסוג ממצב כזה והתוכי לומד די מהר להשתמש במקור כדי להרחיק אותנו, כדי לא לעלות על היד, כדי לא לחזור לכלוב וכו'.
לכן, כמגדלים עלינו להבין את התנהגותו של התוכי, לדעת "לקרוא" נכון את שפת הגוף שלו. להימנע ממצבים בהם אנו דוחקים את התוכי לפינה ועלולים "להפסיד" ולהיות אסרטיבים במקרים בהם החלטנו לבצע פעולה.

תמיד לנסות בדרכים עקיפות להסב את תשומת לב התוכי מהיד המושטת. לדוגמא, אפשר להושיט יד אחת למעלה מעל ראשו של התוכי כדי שיתמקד ביד בזמן שאנו שולחים יד להרימו.
אפשר על אותו עיקרון להחזיק חפץ שיסב את תשומת ליבו בזמן שאנו נוקטים פעולה שעלולה לגרום לתוכי תוקפנות וכן הלאה.

ירקות ופירות, כידוע התוכים מאוד בררנים, לא להתייאש מכך שעשר פעמים הם לא נגעו בגזר, במלפפון, בסלרי .
לתלות על הצעצועים, לתלות על סורגי הכלוב. לחתוך לסלט קטן, לתת כפלח, לאכול מולם ולשתף אותם באכילה והכי חשוב לא להתייאש.
Galke00
בקיעה
בקיעה

Re: איך מתקדמים באילוף?

שליחה על ידי Galke00 »

ושוב מתרשם מהעומק והרצינות אלי.
תודה רבה, איישם, מקווה להתקדם :)
ואדווח
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”