שלום לכולם אני חדש כאן ויש לי כמה שאלות לפני שאני קונה תוכי.אני רוצה לקנות תוכי אקלקטוס ולקראתי הרבה באתרים וגם באתר הזה.עוד לא הצלחתי להבין איך זה עובד.התקשרתי לכמה מקומות שמוכרים כאלה תוכים ובכל מקום אני מקבל תשובות שונות ומשונות.באחד אומרים לי שהם לא בודקים בכלל כי התוכים בריאים ורואים שהם בריאים.באחד אומרים לי שאפשר לעשות בדיקה בתוספת תשלום אבל לא אחראים לתוצאה.באחד אומרים לי שהם נותנים חיסונים לתוכים ככה שלא צריך בדיקות כי הם מחוסנים.ובאחד אחר אמרו לי שיש להם וטרינר שבודק להם את התוכים והוא יתן לי אישור שהוא בדק את התוכי.אני כבר התחרפנתי ולא יודע מה באמת צריך להיות או מה יותר טוב לעשות.עוד דבר שאני מבקש לראות זה אם יש למגדל תעודת בדיקה שהוא יכול להראות לי איך זה נראה או שזה פינקס חיסונים?
סליחה על האורך של ההודעה אבל אני מפחד להפסיד את הכסף ולקבל תוכי לא בסדר.
[title][/title]
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רכישת תוכי , בדיקות בריאות מה צריך להיות
מנהל: מפקחים
Re: שלום לכולם אני חדש כאן
היי לך...טוב מאוד שאתה בודק הרבה לפני...אני בדקתי גם אבל לא מספיק כי הייתי להוט לגאקו ונדפקתי...לאחר הקנייה עשיתי בדיקה שעלתה 100 ש"ח והתוכי היה חולה והחזרתי אותו למגדל ולא קיבלתי כסף לבדיקה...
אתה צריך למצוא בשורה תחתונה מגדל טוב ומומלץ שיהיה מוכן לתת לך תעודות לפחות של וטרינר שבודק את בית הגידול...
בנוסף עליך לבדוק את בית הגידול נקיון הכלובים היחס לתוכים תזונה ניצות ציפורניים ועוד..יש פה מאמרים בנושא אם אני לא טועה.
אתה צריך לראות שהמגדל רגוע נעים ואכפת לו מהתוכים שלו ושהוא לא להוט רק "למכור סחורה"...תשים לב שהוא לא מסבן אותך על שאצלו הכל מעולה והוא ככה וככה..
יש מגדלים בודדים שמגדלים את התוכים כמו שצריך ולא מחפסים רק למכור כמה שיותר...
תיהיה סבלני גם אם יקח לך כמה חודשים טובים למצוא את התוכי שלך...
אתה צריך למצוא בשורה תחתונה מגדל טוב ומומלץ שיהיה מוכן לתת לך תעודות לפחות של וטרינר שבודק את בית הגידול...
בנוסף עליך לבדוק את בית הגידול נקיון הכלובים היחס לתוכים תזונה ניצות ציפורניים ועוד..יש פה מאמרים בנושא אם אני לא טועה.
אתה צריך לראות שהמגדל רגוע נעים ואכפת לו מהתוכים שלו ושהוא לא להוט רק "למכור סחורה"...תשים לב שהוא לא מסבן אותך על שאצלו הכל מעולה והוא ככה וככה..
יש מגדלים בודדים שמגדלים את התוכים כמו שצריך ולא מחפסים רק למכור כמה שיותר...
תיהיה סבלני גם אם יקח לך כמה חודשים טובים למצוא את התוכי שלך...
Re: רכישת תוכי , בדיקות בריאות מה צריך להיות
שלום וברוך הבא,
אני אנסה להתייחס לכל תשובה שקיבלת בנפרד.
נהוג לתת לתוכי טיפול נגד טילוע וטפילים ולקורא לזה "חיסון " זו הטעייה וזריית חול בעיני הרוכשים מאחר ונותנים להם להרגיש שהתוכי עבר תהליך שיכול למנוע מחלות. לא פעם מתקשרים אלי לקוחות שמספרים לי על החיסונים שהתוכים מקבלים במקומות שונים אליהם פנו. זה פשוט לא נכון. אני הייתי מתרחק ממקום כזה.
אם באותו מקום בנוסף יש תחלופה של תוכים, יש מגע מקרוב עם התוכים של מבקרים רבים וכו' תמיד עדיף בדיקה חיצונית.
בית גידול מסודר מבצע בדיקות שבשיגרא, ללא קשר לכמות התוכים. בבית גידול מסודר אתה יכול לעיין בתוצאות הבדיקות שנעשות שם.
אני אתן לך דוגמא מבית גידולנו (ג'אקו בלבד) . לבית הגידול עצמו אין כניסה לאיש. בכל זאת נעשות בדיקות תקופתיות לכל המחלות והתיעוד נשמר ומוצג בפני מי שדורש.
לבית הגידול לא נכנסים תוכים חדשים ולא לסביבת בית הגידול.
בגוזליה מתבצעות בדיקות מידגמיות, מכל סבב נלקחת דגימה ונשלחת למעבדה חיצונית. התיעוד נשמר ומוצג.
אם לקוח בחר בתוכי שנושא את תעודת הבדיקה הוא מקבל אותה ללא תשלום נוסף.
אני מצרף לך תעודת בדיקה חיצונית שנעשתה לא מכבר לתוכים שאצלנו כדי שתראה כיצד התעודה נראית.
*נמחקו ושונו פרטים מזהים על מנת שלא יעשה שימוש בטופס הבדיקה.
1.בדיקת כלמידיה 2. בדיקת פוליומה , המקור והנוצות, בדיקת מין. לסיכום אני מציע שראשית תבחן את התוכי, תראה שהוא פעיל ועירני, תראה שהסביבה שלו נשמרת נקייה ובכלל כל האיזור
שבו מגדלים תוכים. תראה כיצד שומרים על ההגיינה הכללית ומהו היחס לגוזל.
האם הוא מאפשר לבעלים ללטף אותו והוא נראה חברותי. האם נעשות בדיקות לתוכים והאם שומרים שלא יהיה מגע בין
התוכים למבקרים בשוטף. על פי זה תחליט מהיכן לרכוש.
המלצה נוספת, קח איתך מגדל שמכיר את סוג התוכי, הוא יוכל לראות דברים שלאדם בודד קשה לראות. יוכל לעזור ולייעץ לך.
בהצלחה ונשמח לעידכונים בהמשך.
אני אנסה להתייחס לכל תשובה שקיבלת בנפרד.
בית גידול שמכבד את עצמו עושה בדיקות לתוכים שנמצאים ברשותו. במידה ומדובר במסחר הבדיקות מיותרות מאחר ובדיקה שנעשית לפני שעה כבר לא שווה עם הכנסת תוכי חדש לחווה מבלי לבצע בו בדיקה והסגר. לכן, על רוב החוות והמקומות בהן עוסקים במסחר בתוכים יקשה מאוד לשמור על בריאות התוכים. במקומות בהם יש הפרדה מוחלטת הסגר וכו' גם נעשים בדיקות.8278 כתב: באחד אומרים לי שהם לא בודקים בכלל כי התוכים בריאים ורואים שהם בריאים.
לדעתי אם אין בדיקות שנעשות במקום והחלטת לרכוש מהמקום הספציפי הזה בגלל סיבות שונות כדאי לעשות בדיקה. עלות הבדיקה זניח לעומת המחיר של התוכי.8278 כתב: באחד אומרים לי שאפשר לעשות בדיקה בתוספת תשלום אבל לא אחראים לתוצאה.
אין חיסונים לתוכים בפני מחלות. מי שאומר זאת חסר ידע, אינו מקצועי או משקר לך.8278 כתב:באחד אומרים לי שהם נותנים חיסונים לתוכים ככה שלא צריך בדיקות כי הם מחוסנים.
נהוג לתת לתוכי טיפול נגד טילוע וטפילים ולקורא לזה "חיסון " זו הטעייה וזריית חול בעיני הרוכשים מאחר ונותנים להם להרגיש שהתוכי עבר תהליך שיכול למנוע מחלות. לא פעם מתקשרים אלי לקוחות שמספרים לי על החיסונים שהתוכים מקבלים במקומות שונים אליהם פנו. זה פשוט לא נכון. אני הייתי מתרחק ממקום כזה.
אם הוטרינר יתן לך תעודת בדיקה של מעבדה חיצונית לשם נשלחה דגימת דם זה מצויין. אם מדובר בבדיקה ויזואלית ע"י הוטרינר וחתימתו על על כך אין בבדיקה זו דבר שיכול להעיד באם התוכי נשא של מחלה או שאינו נשא של מחלה.8278 כתב:באחד אחר אמרו לי שיש להם וטרינר שבודק להם את התוכים והוא יתן לי אישור שהוא בדק את התוכי.
אם באותו מקום בנוסף יש תחלופה של תוכים, יש מגע מקרוב עם התוכים של מבקרים רבים וכו' תמיד עדיף בדיקה חיצונית.
בית גידול מסודר מבצע בדיקות שבשיגרא, ללא קשר לכמות התוכים. בבית גידול מסודר אתה יכול לעיין בתוצאות הבדיקות שנעשות שם.
אני אתן לך דוגמא מבית גידולנו (ג'אקו בלבד) . לבית הגידול עצמו אין כניסה לאיש. בכל זאת נעשות בדיקות תקופתיות לכל המחלות והתיעוד נשמר ומוצג בפני מי שדורש.
לבית הגידול לא נכנסים תוכים חדשים ולא לסביבת בית הגידול.
בגוזליה מתבצעות בדיקות מידגמיות, מכל סבב נלקחת דגימה ונשלחת למעבדה חיצונית. התיעוד נשמר ומוצג.
אם לקוח בחר בתוכי שנושא את תעודת הבדיקה הוא מקבל אותה ללא תשלום נוסף.
אני מצרף לך תעודת בדיקה חיצונית שנעשתה לא מכבר לתוכים שאצלנו כדי שתראה כיצד התעודה נראית.
*נמחקו ושונו פרטים מזהים על מנת שלא יעשה שימוש בטופס הבדיקה.
1.בדיקת כלמידיה 2. בדיקת פוליומה , המקור והנוצות, בדיקת מין. לסיכום אני מציע שראשית תבחן את התוכי, תראה שהוא פעיל ועירני, תראה שהסביבה שלו נשמרת נקייה ובכלל כל האיזור
שבו מגדלים תוכים. תראה כיצד שומרים על ההגיינה הכללית ומהו היחס לגוזל.
האם הוא מאפשר לבעלים ללטף אותו והוא נראה חברותי. האם נעשות בדיקות לתוכים והאם שומרים שלא יהיה מגע בין
התוכים למבקרים בשוטף. על פי זה תחליט מהיכן לרכוש.
המלצה נוספת, קח איתך מגדל שמכיר את סוג התוכי, הוא יוכל לראות דברים שלאדם בודד קשה לראות. יוכל לעזור ולייעץ לך.
בהצלחה ונשמח לעידכונים בהמשך.
תודה על התגובה המהירה.מסיבות שונות לא קניתי עוד תוכי אבל אני אקנה כנראה בחודש הבא.באף מקום שהייתי לא קיבלתי תעודות כמו שאתה מראה כאן ולא הראו לי תעודה כזאת.זה מוזר לי מאוד.אני אקבל את עצתך ואעזר במגדל שהסכים לבוא איתי ולעזור לי להחליט.

בהצלחה בבחירה, נשמח לעידכונים.