ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי מורט

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי מורט

שליחה על ידי eli_lea »

שאלות:
1.איך הוא מתנהג כשלוקחים אותו לוטרינר? איך הוא מתנהג אצל הוטרינר, האם לחוץ מהנסיעה, מהפעולות שמבצעים בו? מנסה להתנגד לנשוך או מקבל את המצב בשיוויון נפש?
2.איך התוכי מתנהג כלפיכם?בא ברצון? עולה ליד ברצון? מעדיף להיות מרוחק, או פעם כך ופעם כך. מה יותר?
3. אפשר לקבל תמונה של הכלוב ושל התוכי בכלוב?
4.האם הוא הפסיק למרוט ומתמקד בציפורניים?

שימוש בתרופות הרגעה לא פותר ישירות את הבעיות של מריטה וכסיסת ציפורניים. המטרה היא ראשית לגרום לתוכי להיות פחות חרדתי ולחוץ ותוך כדי מקווים שיהיה שיפור בתופעה.
מריטה וכסיסה הופכים מהר מאוד להרגל בלתי נשלט. בדיוק כמו כסיסת ציפורניים אצל בני האדם.
לכל תהליך רפואי צריך לתת זמן ולהיות סבלים זה לא קורה באופן מידי. במקרה כמו שלכם שהתוכי גורם לדימום אני
מציע לבדוק עם ד"ר גנץ אפשרות לשימוש בחומרים שירתיעו את התוכי מלכסוס ציפורניים כגון מרה וכו', כעזרה ראשונה מידית.
אני אומר לכם להתייעץ עם ד"ר גנץ מאחר והתוכי בטיפולו וחשוב שהוא יהיה חלק מכל החלטה גם אם לא מדובר ישירות בתרופה.
אני אישית הייתי מנסה הכל כדי למנוע ממנו לכסוס ציפורניים מאחר והסכנה הטמונה בדימום גדולה יותר מהסכנה בחומרים שתמרחו לו על הציפורניים. כמובן שצריך לבדוק כל חומר וחומר ולהשתמש בחומרים בתבונה.
בהחלט יכול להבין את חוסר היכולת להתעלם מהמצב בו התוכי כוסס ציפורניים וגורם לעצמו לדימום. זה טבעי מאוד .

שאלה נוספת שיש לי והיא מה אתם חושבים שחסר לתוכי? למה לדעתכם הוא מתנהג כך?שאלה שיכולה להיראות טפשית אבל לדעתי
רק בני הבית שצמודים לתוכי ורואים אותו יכולים לנסות ולשער מדוע הוא מתנהג כך.
אפשר אפילו לבצע רישום. מתי התוכי מנהג בלחץ, באילו שעות, כשאתם בבית או לא, בשעה מסויימת? מחוץ לכלוב או כשהוא בתוכו, האם לאחר שמישהו מבני הבית חזר מהעבודה, האם כשמישהו מבני הבית לא בסביבה וכו'. רישום של שבוע יכול אולי לתת תמונה בהירה יותר כדי למצוא את הסיבה לבעייה. כשמצליחים להבין את הסיבה הפיתרון קל בהרבה.

מאחר והטיפול כרוך בהרבה מאוד הוצאות (מעבר לתחושות הקשות שאתם חשים) אני מציע שבמידה ואם הולכים להתקין קולר לשים קודם את הקולר הזול ביותר. כך להבין האם התוכי באמת מסתגל לזה. קולר פשוט עשוי מטבעת פלסטית גמישה שמתקינים אותה על הצוואר ומהדקים עם סיכות לאחר שמוצאים את הקוטר המתאים.
ישנם קולרים שנעשים "בהתאמה אישית" וכוללים הרדמת התוכי והתקנת הקולר. כמובן שהמחירים בהתאם.

אגב, נסו למקם לו את האוכל במקום שבו הוא עומד בחלק העליון בכלוב כדי שיהיה לו זמין.
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

אלה התמונות של הכלוב; נשלח לך את התמונות שלו בתוך הכלוב כשנכניס אותו הוא פשוט בחרדה כשהוא בפנים ואנחנו לא רוצים לגרום לו לכך סתם
קבצים מצורפים
20130608_201321.jpg
20130608_201350.jpg
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

1. בדרך באוטו הוא מתנהג נורמלי מדבר ומקשקש, הוא רגיל להיות באוטו בנסיעה כי אנחנו לוקחים אותו בשישי שבת איתנו. וחשוב לציין שבאוטו הוא משוחרר הוא נמצא או על המשענת ראש או על החגורה. בכלוב הנסיעה שלו הוא לחוץ ומורט, גם אם הוא מעל הכלוב משוחרר אז הוא מנסה להגיע אלינו. אצל הוטרינר הוא רגוע, רק במידה והוטרינר נוגע בו למטרת בדיקות דם וכאלה כשהוא תופס אותו הוא לחוץ וצועק.
2. התוכי כל הזמן רוצה ליהיות איתנו, מחפש דרכים להגיע אלינו ולפעמים קופץ מהכלוב ובא לרצפה ורוצה לעלות אלינו וזה כל הזמן וכמובן עולה על היד ברצון.
3. תמונה
4. הוא מורט אך ממש מעט, הוא מתעסק לרוב עם הרגליים לא הציפורניים אלא הרגליים. הוא פוצע את הרגליים ומשם יורד לו דם, הוא מוציא לעצמו את העור וכתוצאה מכך הרגל שלו ממש נפוחה ואנחנו שמים לב כי כואב לו לדרוך עליה. בתמונות המצורפות ניתן לראות את זה. והרגל כל הזמן רועדת לו.

לגבי ד"ר עדי גנץ, אנחנו לגבי כל דבר מעדכנים ומתייעצים איתו היה רגיל להיות עלינו הרבה, גם בדירה הקודמת (הייתה סטודיו והוא תמיד ראה אותנו) גם הכלוב היה צמוד לספה כך שאם הוא היה רוצה לבוא אלינו הוא היה יורד בקלות לספה.
יש מצבים שהוא על הכלוב פתוח והוא רגוע ואז פתאום נכנס לסטרס למרות שהוא רואה אותנו וכל מה שהוא רוצה לעשות זה שניקח אותו.

למשל, בדירה הקודמת ברגע שהיינו אומרים לו ללילה טוב ומכבים את האור הוא יורד לבד לכלוב כדי לישון, ועכשיו בדירה הזו לא משנה מה עושים הוא לא יורד למטה.

כשהוא איתנו הוא לא מורט.

אנחנו ננסה להיזכר אם יש עוד גורמים שלדעתנו הביאו אותו למצב זה.

אנחנו ניישם את הרעיון שלך לגבי הרישום השבועי.

תודה רבה ושבוע טוב
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

תמונות של צ'יקו בתוך הכלוב
קבצים מצורפים
1370716029132.jpg
1370716089688.jpg
1370716142207.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב, אני רואה עכשיו וגם הבנתי שלא מדובר בכסיסת ציפורניים אלא פגיעה בכף הרגל והאצבעות.
האם התוכי שלך הולך/הלך על הריצפה בבית. יתכן שהיה חשוף לחומרי ניקוי כשהלך על הריצפה. תוכים מאוד רגישים לחומרי ניקוי שונים ויש לקחת זאת בחשבון כשמאפשרים להם ללכת על הריצפה. לעיתים נוצר גירוי בעור שגורם לכך שהתוכי יתעסק בעור ויקלף אותו. מכאן ועד לגירוי מתמשך וכאב שגורם לתוכי להמשיך ולהתעסק במקום הפציעה הדרך קצרה.
אני במקרה כזה הייתי הולך על צווארון ומאפשר ריפוי של הרגל. במקביל שווה להתייעץ עם גנץ לגבי מריחת חומרים שיכולים להרגיע את האיזור מצד אחד ומצד שני למנוע מהתוכי לגעת ברגל (או להמעיט) מאחר והטעם והמרקם לא טובים לו.
אני לא נכנס לאפשרויות של טפילים תת עוריים שעילולים לגרום לגירוד וגירוי מאחר ואני בטוח שד"ר גנץ בדק זאת.
משום מה לא מסתדר לי שמדובר בבעיית התנהגות באופן ישיר אלא בבעייה של פציעה שהתחילה מסיבה שונה והתפתחה לכדי נשיכות המקום בגלל כאב והצקה וגירוי.

לסיכום,
1. אני אומר שאת יכולה לבקש צווארון שעשוי מחומר פלסטי (כמו ניילון שמשתמשים בו ללימנציה) אותו גוזרים בצורה של עיגול בקוטר הרצוי, במרכז גוזרים חור נוסף וחותכים חתך מקצה העיגול למרכזו. כך ניתן לקפל או לסגור את הפלסטיק וליצור קונוס מתאים.
אני מצרף לך ציור שעשיתי כדי להמחיש כיצד זה נעשה. זהו תהליך זול יחסית ואינו מצריך השקעה רבה.

2. לבדוק כבר את האפשרות להשתמש בחומרים למריחה על פני הרגל כדי להרגיע את האיזור ולמנוע נגיעה.

3.לנסות לא להלחיץ את התוכי, אם הוא מעדיף לשהות מחוץ לכלוב תאפשרו לו ככל שניתן.
4. לגרום לו לעניין, לא צריך להוציא ולהשקיע עןד כספים מעבר למה שאתם מוציאים כרגע, להשתמש בענפי עצים כגון עץ זית, אקליפטוס, לימון. לשים בהתחלה ענף עם עלים מאוד קטן כדי שלא ילחץ ולאחר מכן גדול יותר.
5.להשתמש בקרטונים וגלילי נייר טואלט לייצר תעסוקה ועניין לתוכי ולמקור.:
למשל בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%98.html

ועוד:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... tutorials/

* לעיתים נכרכת שערה דקה שכמעט אי אפשר לראותה על הבוהן, השערה גורמת לעצירת הדם וללחץ באיזור וגורמת לתוכי לקלף ולגרד את העור. יתכן שאין קשר במקרה זה..אבל כדאי לשים לב לכך שכשהתוכי מתעסק באצבעות הרגליים ולבחון היטב מקרוב האם אין בעייה כזאת.

המשיכי לעדכן. אל ייאוש, זה קשה לראות את חיית המחמד פוגעת בעצמה וסובלת. אבל חיית המחמד תלויה בנו ובמקרה הזה התוכי תלוי בכם, אם תקרינו לו פחד, ייאוש כאב הוא יספוג זאת. התוכים ובמיוחד הג'אקו מספיק חכמים כדי לחוש אותנו ולדעת איך אנו מרגישים.
במקורות שונים קראתי על תוכים שהחלו למרוט גם כתוצאה מריבים מתמשכים בין בני הזוג.

בהצלחה ושבוע טוב לכולכם.
תמונה של צווארון:
צווארון לתוכי.jpg
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

מה המחיר של הקולר בערך
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מאחר והחומר של הקולר זול המחיר הכללי של הלבשת הקולר צריך להיות בהתאם. לצערי הרב איני יודע מהם המחירים שגובים בעבור כל טיפול אבל את יכולה בהחלט לבדוק במקומות שונים מהם המחירים שנלקחים ולדעת האם דורשים ממך מחיר מופרז. אם תשאלי אותי זה צריך להיות מחיר ביקור במרפאה + 40 ש"ח מקסימום בעבור הקולר. שוב, זוהי הערכה גסה שלי בלבד.

לעומת זאת הלבשת קולר שמצריכה הרדמה, עיצוב הקולר מחומר מיוחד והתאמה אישית תעלה לפחות כפול אם לא יותר.
כמו שהצעתי לך, שווה לנסות בתחילה להלביש קולר פשוט ולראות אם הוא מסתגל. חבל להשקיע הרבה כסף ולאחר מכן להוריד את הקולר.
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

הייי, לקחנו היום את התוכי לד"ר גנץ בבוקר על מנת שישים לו את הקןלר, הוא היה אצלו כל הבוקר והוא אמר כי הוא לא קיבל את זה טוב, ניסה להוריד את זה.מאז שהוא בבית הוא יותר רגוע הוא לא צועק ומשתולל אלא בעיקר רוצה את המגע שלנו. העניין הוא שהוא כל הזמן עם הראש למטה. רצינו לדעת אם זה נורמלי יחסית למצב בו הוא נמצא, האם הקולר מפריע לו לעמוד ישר? אני מצרפת בקובץ נפרד תמונה
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

אלה התמונות
קבצים מצורפים
20130610_232025.jpg
20130610_231754.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל אני שמח שאימצתם את דעתי בנוגע לצווארון, לדעתי זו הדרך היחידה והנכונה לאפשר לרגל להבריא לחלוטין ולהפסיק את הקילופים והפציעה.אם לא יהיו בעיות מיוחדות לא למהר ולהוריד. לוודא שהרגל הבריאה לחלוטין.
לגבי הטיית הראש כלפי מטה, נשמע נורמלי שהוא יהיה עם הראש למטה לפחות בהתחלה.
לגבי ההתנהגות אפשר להבין אותו, תתארי לך שיש לך מקום מאוד מגרד שאינך יכולה להגיע אליו, זה סוג של עינוי בהתחלה.
כל הכבוד לכם על הטיפול המסור בתוכי.
ממה עשוי הקולר?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”