ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוואקר בן חודש וחצי
מנהל: מפקחים
-
הילה הרשמן
- ביצה

-
הילה הרשמן
- ביצה

-
הילה הרשמן
- ביצה

Re: קוואקר בן חודש וחצי
היי אלי בוקר אור שלחתי תמונות אשמח לקבל חוות דעתך
שקלתי את התוכי והוא שוקל 99 גרם זה אומר משהו לגבי הגיל? הוא מרגיש לי רזה אין לו גוש שומן בחזה אני מרגישה בבליטה של העצם
ואיך אמור להראות בסיס נוצה (חיבור בין העור לנוצה)בריא מאחר ואני שמה לב שיש חלק שחורים וחלק לבנים
מחכה לתשובה
שקלתי את התוכי והוא שוקל 99 גרם זה אומר משהו לגבי הגיל? הוא מרגיש לי רזה אין לו גוש שומן בחזה אני מרגישה בבליטה של העצם
ואיך אמור להראות בסיס נוצה (חיבור בין העור לנוצה)בריא מאחר ואני שמה לב שיש חלק שחורים וחלק לבנים
מחכה לתשובה
- אהרון
- גוזל

- שם פרטי:: אהרון אלבה
נראה חמוד הבחור 
הנוצות השחורות זה בגלל שהם עוד גודלות ויש בהם דם
בהמשך בסיום הניצוי הכל יהיה לבן
לא ממש התעסקתי עם קוואקרים אז אני לא יודע את הנתונים שאמורים להיות במשקל וכד'...
הנוצות השחורות זה בגלל שהם עוד גודלות ויש בהם דם
בהמשך בסיום הניצוי הכל יהיה לבן
לא ממש התעסקתי עם קוואקרים אז אני לא יודע את הנתונים שאמורים להיות במשקל וכד'...

תוכים מגדלים רק מאהבה

התוכי נראה בסדר גמור והמשקל שלו תקין.
גם הלשלשת נראית בסדר. אם את רוצה להיות רגועה ולהיות בטוחה שהתוכי אינו נושא מחלה כלשהיא את יכולה לקחתו לבדיקה וטרינרית.
אני לא רואה דבר שיכול להצביע על בעייה לפחות על פי התמונות.
לגבי התזונה. זה הזמן להתחיל ולגמול אותו. עכשיו תתחילי לשים לו כופתיות בכלי האוכל. במיוחד כשאת נותנת לו שתי ארוחות ביום בלבד.
חלקי נוצה שחורים אלו נוצות בהתפתחות. ראיתי את הניצוי שלו והוא תקין.
שימי לב לכך שהתוכי עלול לפרוס כנפיים ולעוף. תשמרי על בית סגור כשהוא מחוץ לכלוב עד לגזירת נצות התעופה.
גם הלשלשת נראית בסדר. אם את רוצה להיות רגועה ולהיות בטוחה שהתוכי אינו נושא מחלה כלשהיא את יכולה לקחתו לבדיקה וטרינרית.
אני לא רואה דבר שיכול להצביע על בעייה לפחות על פי התמונות.
לגבי התזונה. זה הזמן להתחיל ולגמול אותו. עכשיו תתחילי לשים לו כופתיות בכלי האוכל. במיוחד כשאת נותנת לו שתי ארוחות ביום בלבד.
חלקי נוצה שחורים אלו נוצות בהתפתחות. ראיתי את הניצוי שלו והוא תקין.
שימי לב לכך שהתוכי עלול לפרוס כנפיים ולעוף. תשמרי על בית סגור כשהוא מחוץ לכלוב עד לגזירת נצות התעופה.
-
הילה הרשמן
- ביצה

אלי אני רוצה שוב להודות לך על המענה המהיר והמקצועי!!! הדבר לא מובן מאליו!!!
רציתי לשאול אם אתה יודע מה הגיל שלו בערך? ואיך לתת לו כופתיות שמתי לו קערה בתחתית הכלוב אבל הוא לא מתקרב אליה ניסיתי לתת לו אחד ישר לפה אבל לא היה לו כוח במקור לפרק אותו והוא נפל בין החריצים של הכלוב מה לעשות? והייתי שמחה לעוד מידע על הקוואקרים התפתחות אילוף חיברות והחתמה נכונים בכלל מאחר ואין עליהם יותר מידי איפורמציה באינטרנט רציתי עוד לשאול התוכי היום עשה לשלשת מוזרה אני מצרפת תמונה לאיבחונך
רציתי לשאול אם אתה יודע מה הגיל שלו בערך? ואיך לתת לו כופתיות שמתי לו קערה בתחתית הכלוב אבל הוא לא מתקרב אליה ניסיתי לתת לו אחד ישר לפה אבל לא היה לו כוח במקור לפרק אותו והוא נפל בין החריצים של הכלוב מה לעשות? והייתי שמחה לעוד מידע על הקוואקרים התפתחות אילוף חיברות והחתמה נכונים בכלל מאחר ואין עליהם יותר מידי איפורמציה באינטרנט רציתי עוד לשאול התוכי היום עשה לשלשת מוזרה אני מצרפת תמונה לאיבחונך
אני יכול לשער שגילו של הגוזל בסביבות 45 יום +- זאת על פי הניצוי.
את יכולה לנסות ולגרות את התוכי לאכול בשיטות הבאות:
1. לרסק את הכופתיות מעט.
2. להרטיב מעט ולנסות לתת לו לאכול ( לזרוק אם הוא לא אוכל)
3.להניח לו על משטח שעליו הוא עומד ( עדיף לשים אותו על מגבת) ספר כופתיות ולהזיז אותם עם האצבע.
4. לעשות את עצמך אוכלת בעצמך את הכופתיות.
5.לשים מראה על הריצפה ועליה לפזר את הכופתיות.
האם הכלי נגיש לו?הכלי נמצא במקום שהתוכי נמצא? אם התוכי נמצא בדרך כלל בתחתית וכלי האוכל למעלה הוא פחות ינסה לאכול.
לגוזל אין בעייה לפרק כופתייה במקור, הוא פשוט לא מעוניין לפרק אותה ומשמיט אותה מחוסר עניין.כאשר הוא יחליט הוא ילחץ ויפרק אותה. יש להם כוח רב במקור על אף שלא רואים זאת.
לא ראיתי תמונה של הלשלשת, משום מה לא עלתה. בכל מקרה כמו שציינתי, הלשלשת נוטה לשינויים, הן של המרקם והן של הצבע ולכן אין ממש צורך להתייחס לכל שינוי.
שינוי בלשלשת עם סימפטומים נוספים שמעידים על מחלה יכול להדליק נורה אדומה.
תופעות שיכולות להדאיג כגון: חוסר עירנות, חוסר פעילות, אפטיות,איבוד שיווי משקל, רטיבות מהנחיריים ומהעיניים וכו'.
מעט על הקוואקר,
הקוואקר נקרא תוכי הנזיר בגלל צורת הסינר שיש לו בחזית.
התוכי משוייך למשפחת הקוניורים וכמו בני משפחתו נחשב לתוכי פעלתן ויחסית רעשן לגודלו.
זקוק לגירויים רבים, צעצועי טיפוס, חבלים צעצועים ללעיסה שמותאמים לגודלו, ענפים לכירסום וכו'.
בשנים האחרונות הופך ליותר ויותר פופולרי בעולם, בעל כושר דיבור וחיקוי. ניתן לאלפו וללמדו לבצע פעולות שונות.
מאידך ישנן מדינות שהוציאו אותו מחוץ לחוק מאחר והוא גורם נזק לחקלאות.
גם בארץ הוא כבר הופך לנפוץ בטבע כמו הדררות שהתאקלמו לא רע.
כדי להתחיל ולאלפו יש לוודא שיש קשר חזק ביניכם ורק לאחר מכן להתחיל באילוף.
קישורים בנושא:
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
מומלץ לגזור את נוצות התעופה. נחשב לתוכי בעל כושר הימלטות מצויין.
בעיות בריאות שקשורות להשמנת יתר, כבד שומני ועלייה במשקל. תזונה מאוזנת הכרחית.
מריטת נוצות שנובעת בעיקר מבעיית התנהגות ושיעמום.
בכללי תוכי מאוד חמוד, מעט רועש אבל יש יוצאים מן הכלל, פעיל ובעל כושר דיבור.
את יכולה לנסות ולגרות את התוכי לאכול בשיטות הבאות:
1. לרסק את הכופתיות מעט.
2. להרטיב מעט ולנסות לתת לו לאכול ( לזרוק אם הוא לא אוכל)
3.להניח לו על משטח שעליו הוא עומד ( עדיף לשים אותו על מגבת) ספר כופתיות ולהזיז אותם עם האצבע.
4. לעשות את עצמך אוכלת בעצמך את הכופתיות.
5.לשים מראה על הריצפה ועליה לפזר את הכופתיות.
האם הכלי נגיש לו?הכלי נמצא במקום שהתוכי נמצא? אם התוכי נמצא בדרך כלל בתחתית וכלי האוכל למעלה הוא פחות ינסה לאכול.
לגוזל אין בעייה לפרק כופתייה במקור, הוא פשוט לא מעוניין לפרק אותה ומשמיט אותה מחוסר עניין.כאשר הוא יחליט הוא ילחץ ויפרק אותה. יש להם כוח רב במקור על אף שלא רואים זאת.
לא ראיתי תמונה של הלשלשת, משום מה לא עלתה. בכל מקרה כמו שציינתי, הלשלשת נוטה לשינויים, הן של המרקם והן של הצבע ולכן אין ממש צורך להתייחס לכל שינוי.
שינוי בלשלשת עם סימפטומים נוספים שמעידים על מחלה יכול להדליק נורה אדומה.
תופעות שיכולות להדאיג כגון: חוסר עירנות, חוסר פעילות, אפטיות,איבוד שיווי משקל, רטיבות מהנחיריים ומהעיניים וכו'.
מעט על הקוואקר,
הקוואקר נקרא תוכי הנזיר בגלל צורת הסינר שיש לו בחזית.
התוכי משוייך למשפחת הקוניורים וכמו בני משפחתו נחשב לתוכי פעלתן ויחסית רעשן לגודלו.
זקוק לגירויים רבים, צעצועי טיפוס, חבלים צעצועים ללעיסה שמותאמים לגודלו, ענפים לכירסום וכו'.
בשנים האחרונות הופך ליותר ויותר פופולרי בעולם, בעל כושר דיבור וחיקוי. ניתן לאלפו וללמדו לבצע פעולות שונות.
מאידך ישנן מדינות שהוציאו אותו מחוץ לחוק מאחר והוא גורם נזק לחקלאות.
גם בארץ הוא כבר הופך לנפוץ בטבע כמו הדררות שהתאקלמו לא רע.
כדי להתחיל ולאלפו יש לוודא שיש קשר חזק ביניכם ורק לאחר מכן להתחיל באילוף.
קישורים בנושא:
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
מומלץ לגזור את נוצות התעופה. נחשב לתוכי בעל כושר הימלטות מצויין.
בעיות בריאות שקשורות להשמנת יתר, כבד שומני ועלייה במשקל. תזונה מאוזנת הכרחית.
מריטת נוצות שנובעת בעיקר מבעיית התנהגות ושיעמום.
בכללי תוכי מאוד חמוד, מעט רועש אבל יש יוצאים מן הכלל, פעיל ובעל כושר דיבור.
-
הילה הרשמן
- ביצה

אלי פשוט מקסים לדעת את כל המידע החיוני הזה שוב תודה.
לגבי מתקן המזון שלו הוא נמצא תלוי בתחתית הכלוב וגודל הקופתיות הוא בינוני הבנתי שיש שלושה גדלים
עכשיוכשאני מנסה להוציא אותו מהכלוב הוא מתנגד כמובן שבעדינות אני מוציאה אותו אבל מה הסיבה שהוא כל כך מפחד? כשאני נותנת לו להסתובב בבית על הריצפה הוא רץ לכל כיוון פשוט מנסה לברוח מאיתנו איך אני מחברתת אותו מה התהליך? חשוב לי לציין שאני יוצאת מהבית בשעה 11:00 עד השעה 20:00 איך אני מסתדרת עם עניין הארוחות ותשומת הלב שהוא צריך לקבל כמה זמן אני צריכה להקדיש לו השביל שהוא יהיה חברותי ושיקשר אלינו?
לגבי מתקן המזון שלו הוא נמצא תלוי בתחתית הכלוב וגודל הקופתיות הוא בינוני הבנתי שיש שלושה גדלים
עכשיוכשאני מנסה להוציא אותו מהכלוב הוא מתנגד כמובן שבעדינות אני מוציאה אותו אבל מה הסיבה שהוא כל כך מפחד? כשאני נותנת לו להסתובב בבית על הריצפה הוא רץ לכל כיוון פשוט מנסה לברוח מאיתנו איך אני מחברתת אותו מה התהליך? חשוב לי לציין שאני יוצאת מהבית בשעה 11:00 עד השעה 20:00 איך אני מסתדרת עם עניין הארוחות ותשומת הלב שהוא צריך לקבל כמה זמן אני צריכה להקדיש לו השביל שהוא יהיה חברותי ושיקשר אלינו?
-
הילה הרשמן
- ביצה

עוד שאלה האם התוכי יכול להחנק מהכופתיות? שמתי לו מגבת בתחתית הכלוב הנחתי עליה את הכופתיות הרטבתי אותן מעט ונתתי לו ישר לפה בהתחלה זרק אותה ואחר כך חיפש אותה על המגבת והתחיל לאכול ממנה חזרתי על הפעולה כמה פעמים ואז הוא חיפש לבד דרכים נהדרות הצעת כאן נדהמתי לגלות שזה היה כל כך מהיר.
ועןד דבר בזמן אכילת הכופתיות הוא עצם עיניים והתנפח ואז התחיל לנקות את עצמו האם הם מנקים גם את הרגליים שלהם?בזמן הניקוי הוא נשען על צידו השמאלי עד כדי שכיבה על הגב שלו ןהמשיך להתנקות כל זאת על המגבת בתוך הכלוב שהשארתי אותה דם פרוסה על התחתית זה דבר שכיח?
ומה לגבי שיווי המשקל שלו? הוא עדיין לא מטפס או עולה על המוט לא זז יותר מידי בכלוב מתי הם עומדים בצורה יציבה רק על הרגליים שלהם ולא נשענים על כולה?
מזה כנפיים שמוטות איך אני מזהה את הדבר הזה? ואיך מזהים בעיות נשימה? סליחה אם אני חוזרת על עצמי אבל אני חייבת להיות בטוחה בהכל כי אני חדשה בכל עניין של גידול תוכים ושוב אשמח אם תתיחס לכל נושא ושאלה שלי תודה ולילה טוב
מאמא שדואגת לגוזלים שלה 
ועןד דבר בזמן אכילת הכופתיות הוא עצם עיניים והתנפח ואז התחיל לנקות את עצמו האם הם מנקים גם את הרגליים שלהם?בזמן הניקוי הוא נשען על צידו השמאלי עד כדי שכיבה על הגב שלו ןהמשיך להתנקות כל זאת על המגבת בתוך הכלוב שהשארתי אותה דם פרוסה על התחתית זה דבר שכיח?
ומה לגבי שיווי המשקל שלו? הוא עדיין לא מטפס או עולה על המוט לא זז יותר מידי בכלוב מתי הם עומדים בצורה יציבה רק על הרגליים שלהם ולא נשענים על כולה?
מזה כנפיים שמוטות איך אני מזהה את הדבר הזה? ואיך מזהים בעיות נשימה? סליחה אם אני חוזרת על עצמי אבל אני חייבת להיות בטוחה בהכל כי אני חדשה בכל עניין של גידול תוכים ושוב אשמח אם תתיחס לכל נושא ושאלה שלי תודה ולילה טוב