ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות על זוג ג'אקו והרבייה שלהם

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: שאלות על זוג ג'אקו והרבייה שלהם

שליחה על ידי רז פרוזניק »

נגיד והביצים לא בקעו מאיזו שהיא סיבה (פחד למשל)בגלל שהעברתי אותם מהמגדל (מי שקניתי ממנו)אל הבית שלי עם הביצים
יש סיכוי טוב שלאחר כחודש יהיה סבב נוסף והם יטילו עוד פעם?
YONI-S
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: יוני

שליחה על ידי YONI-S »

אם לא גידלת אף פעם תוכים,כדאי שתמכור את הזוג ותקנה זוג תוכים קטנים,ואח"כ שתלמד עוד על תוכים תביא תוכים יותר גדולים
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

חבר אסור לגעת בביצים...
ואני מסכים עם יוני...אם לא גידלת תוכים אף פעם...לגדל זוג גאקואים ועוד בבית זה לא טוב לך ולמשפחה ולא לתוכים...
שתיכם תפסידו...
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

אני אישית לא נגעתי בביצים אבל מהמגדל שלקחתי המגדל נגע ולא ראיתי שזה עושה משהו ותאמין לי לפי זה שראיתי שהיו לו כ 20 זוגות ג'אקואים אני מאמין שהוא מומחה (אבל השאלה היא אם הוא רמאי)
וגם אחרי שהוא נגע והעברנו אותם מקום וכלוב חדש סביבה שונה האם ממשיכה לדגור על הביצים והאבא שומר עליה ועל הביצים ונמצא יחד איתה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

אגב הם במרפסת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני ממליץ שתקרא את חוקי האתר על מנת שלא אצטרך להעיר לך.
יש לך כפתור "ערוך" בתחתית ההודעה. אם טרם קיבלת מענה השתמש בכפתור זה על מנת להוסיף תכתובת במידה ולא ענו לך עדיין.

הזוג שקיבלת הינו זוג "פרא" כלומר אינם רגילים לקירבת בני אדם. לכן הם נמצאים בתוך תא ההטלה. הלחץ עליהם כפול ומכופל. גם מפחדים מקירבה של בני אדם, גם יש להם ביצים מה שמלחיץ אותם עוד יותר וגם אתה מפריע להם.
זוג כזה צריך להיות במקום שקט ללא הפרעות. רק לתת אוכל ומים וזהו.

תוציא את הכלי ששמת בתא ההטלה כי הכלי יכול לשבור את הביצים. כדי שהם יצאו לאכול הם זקוקים לשקט ולכך שלא יהיו בסביבתם אנשים.
תשאיר להם בלילה מעט אור כדי שיצאו להתאוורר ולאכול.

מזון מתאים לתוכים הינו מזון כופתיות
בנוסף יש להעשיר את המזון בפירות וירקות מותרים, השרייה, תערובות זרעים לתוכי גדול ותוספת סידן.

אסור לגעת בביצים. מה לא מובן? אל תפתח את תא ההטלה כי אתה מפחיד אותם. נראה שאתה לא קורא את מה שאני כותב...
יתכן שיעשו סבב נוסף ויתכן שלא אי אפשר לדעת בוודאות. זה תלוי בתנאי המחייה בסביבה ובזוג עצמו.

כשהייתי ילד גידלתי כל מיני סוגי חיות בחצר הבית. ברווזים אווזים, תרנגולות, יונים,ארנבות, חתולים, כלבים תולעי משי ואפילו חלזונות, מכל הבא ליד, אפשר להגיד שהחיות היו מרכז הילדות שלי. העדפתי להיות איתם מאשר לשחק עם חברים (אז לא היה אינטרנט) הם הקסימו אותי ורציתי ללמוד עוד ועוד דרך צפייה בהתנהגותם.
בשלב של ההזדווגות כבר רציתי לראות את הביצים וכשהביצים הוטלו כבר לא הייתה לי סבלנות להמתין לאפרוחים, רק שיצאו כבר.
ובפעם הראשונה כראיתי שהאפרוח עשה חור קטן בקליפת הביצה כבר לא יכולתי לחכות, פשוט עזרתי לו לצאת, קילפתי את הקליפה אבל לצערי הרב האפרוח גסס ומת לי ביד.. באותו רגע לא ידעתי את נפשי מרוב צער, אני יכול להגיד אפילו שדמעות זלגו מעיני, הבנתי שבפזיזות שלי ובחוסר הסבלנות גרמתי למותו. הבנתי שיש תהליך שכל בעל חיים בטבע צריך לעבור וכל דבר כזה אורך זמן. אורך זמן כמו שהטבע קבע. אנחנו חכמים, אנחנו יכולים לבנות חלליות שיגיעו לירח כשהם נושאים בני אדם אבל אנחנו לא יכולים להתערב בטבע מבלי לעשות נזק.
ולמה אני מספר לך? אני מספר לך את זה כי לי לא היה מי שיגיד כיצד עלי לנהוג, מה נכון לעשות ומה שגוי. מה עלול לגרום נזק וכישלון ואיך לגרום לכך שאצליח. את כל זאת למדתי לבד ונחלתי הרבה אכזבות.
ולכן, בשלב מסויים בחיים החלטתי שאני מקים אתר שבו אוכל לתת מענה, עזרה והדרכה מהניסיון שרכשתי.
בדרך כלל כשאני כותב לאנשים הם מקשיבים ומבצעים, לא כולם, כל אחד וכל חבר חופשי לשמוע לקרוא ולהחליט לעצמו האם הוא מקבל ומיישם או שהוא נמנע מכך ופועל כראות עיניו. אבל מסתבר שכדאי להקשיב ואף ליישם.

מתוך הסיפור שלי אתה בטח מבין שכדי להצליח צריך להיות סבלני. מגדל טוב זהו מגדל שמבין את נפש בעלי החיים שלו. מבין את מצוקתם ונמנע מלגרום להם לחץ. מבין את התנאים הדרושים להם כדי לחיות טוב ופועל כדי שיקבלו אותם.
אם מבחינת גודל כלוב, אם מבחינת שקט נפשי ואם מבחינת ניקיון ותזונה נאותה.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

תודה רבה רבה רבה על התגובה הזאת אליו והייתי כמוך עם חוכמה רבה ואהבה לתוכים כבני משפחה
ori_12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ori_12 »

גבר לפי השאלות שאתה שואל פה אין לך ניסיון בגידול תוכים.בלי להעליב או משהו זאת טעות גדולה ישר לקפוץ למים העמוקים ולקנות זוג ג'אקו.
עד שהבאתי את הזוג ג'אקו שלי גידלתי הרבה תוכים וכך צברתי ניסיון..וכמובן ככה עשיתי בכל מה שקשור לתוכים למשל בהחתמות התחלתי עם ציפורי אהבה אחר כך קוקטיליים אחר כך תוכים בינוניים ורק בסוף הבאתי תוכים גדולים.
אז מה שאני ממליץ לך זה למכור את הזוג ולהתחיל לגדל תוכים יותר קטנים ואז שיהיה לך ניסיון תביא ג'אקויים..במידה ואתה לא עושה את זה אז קח כמה טיפים-
אל תפריע להם בכלל בטח לא שהם דוגרים.תבדוק את התא פעם בשבוע תאמין לי זה מספיק..תוסיף לכלוב מקלות עמידה זה חשוב גם לפוריות של הביצים לפעמים הבאות כי הם בדרך כלל מזדווגים על אחד המקלות.בקשר אם מותר לגעת בביצים או לא,אין בעיה לגעת כמובן שאל תתחיל לשחק איתם,אני הרבה פעמים בודק פוריות לביצים והזוג ממשיך לדגור כרגיל..אני לא יודע מאיפה הביאו את זה שאם נוגעים הזוג זורק את הביצים..זה אף פעם לא קרה אצלי.
תן להם תזונה טובה בנוסף לכופתאות.שים להם לפחות פעם ביומיים קצת ירקות(מלפפון,גזר,תפוח וכו')ופעם ב4-5 ימים לא יזיק גם אם תשים להם ביצה קשה,יש בזה הרבה סידן.
שיהיה בהצלחה!
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

תכלס אתם צודקים קפצתי ישר למים העמוקים
רק רציתי להגשים את החלום שלי ומהר
עכשיו תודה על ההדרכות וההמלצותתמונה
מקווה שארגע מההסתקרנות ומהרתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לגעת בביצים אבל זה בהחלט עלול להזיק. לא לביצים כמו להורים. זוג פרא נלחץ מאוד מהתערבות בתא ההטלה ולכן חשוב שלא להפריע. מגע בביצים מצריך ידיים נקיות ושטופות היטב. על הידיים יש לנו שכבת שומן שעלולה לסתום את הנקבוביות בביצה או להחדיר חיידקים. גם אני נוגע בביצים ובודק פוריות. זאת כשהביצים נמצאים בהדגרה. להורים אני לא מפריע.

בביצה קשה אין סידן, ביצה קשה מכילה חלבונים. הקליפה מכילה סידן אבל אני ממליץ להימנע מלתת ביצה בגלל שהיא מתקלקלת מהר מידי, חבל להתעסק עם ניקיון של הביצה אם אפשר לתת מזון ביצים מוכן שלא מתקלקל ומכיל בנוסף גם ויטמינים.

התזונה הבסיסית צריכה להיות בנוייה מ 75% כופתיות והשאר: ירקות , פירות, תערובת השרייה/הנבטה, תערובת זרעים לתוכים גדולים ותוספת סידן בצורת סבידה,אבן גיר, או אבן קלציום.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”