ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי מורט

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שני24
ביצה
ביצה

Re: תוכי מורט

שליחה על ידי שני24 »

ברור, אנחנו אוהבים אותו מאוד הוא כמו ילד קטן שלנו ממש בן בית :-)

הקולר עשוי מכמו נייר צילום של רופא שיניים

הוא כבר מרים את הראש למעלה ונראה כי הוא הסתגל לכך כמעט לגמרי :-)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי אני שמח לשמוע. האם ניתן לו טיפול לפצעים ברגל או שלדעת עדי גנץ ההחלמה תגיע ללא עזרה?
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

הטיפול שמקבל צ'יקו הוא אנטיביוטיקה בשם amoxy clav ל10 ימים פעמיים ביום
האם זה הכוונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן, נראה שהטיפול האנטיביוטי מכוון למצב ברגל מאחר והתרופה האנטיביוטית קשורה בין היתר לזיהומים בעור וברקמות רכות.
מקווה שתהיה לו הטבה רצינית.
המשיכי לעדכן.
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

היי,

הרבה זמן לא התעדכנו,

הורדנו לו את המחסום, לאחר באמת הרבה זמן,

אתמול למשל, הייתי איתו לבד בבית, הוא עמד על הכלוב והסתכל עליי היה רגוע,
כשעומר הגיע הביתה הוא התחיל להשתולל, כלומר לא היה רגוע בכלוב והתעסק עם הציפורניים

בכללי, כששתינו בבית הוא כל הזמן מדבר, כאילו רוצה שנבוא אליו ולא תמיד רגוע,

אחרי מה שעברנו איתנו אנחנו לא רוצים שזה יחזור על עצמו,
מה ניתן לעשות?

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לתת לו הרבה תעסוקה, צעצועים שאפשר ללעוס, שאפשר לפרק, להוסיף ענפים של עצים בטוחים וכו'.
את אומרת שכשעומר הגיע הבייתה הוא נלחץ, מה היחסים שלו עם עומר? האם הוא מחבב אותו ויוצר עימו קשר? האם עומר לוקח אותו
על הידיים?
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

בקשר לצעצועים - כשאנחנו בבית ציקו בכלל לא מתעסק בצעצועים, לא נראה גם שהם מגרים אותו.
כשאנחנו מנסים לגרום לו ליצור עיניין בצעצועים חדשים או בישנים שלא התעסק בהם הוא לא מעוניין ואף מפחד.

בקשר לעומר- הוא נראה מחובר יותר ואף אוהב אותו מאוד. עומר לוקח אותו על הידיים ומלטף אותו משחק וכו'

ציקו כמעט כל הזמן נראה לחוץ אם זה בתוך הכלוב בבוקר כשאנחנו קמים לעבודה... הוא מדבר שורק וביחד עם זה קוסס ציפורניים, הוא רוצה לצאת מהכלוב ולבוא אלינו
כשאנחנו חוזרים מהעבודה כנ"ל, היום הוא היה נראה מאוד לחוץ עם כנפיים קצת מורמות ופה פתוח.

גם בערב שאנחנו יושבים בסלון ממש 2 מטר ממנו ובקשר עין כשהוא על הכלוב הוא לחוץ וקוסס ומנסה להגיע אלנו
הוא לא נרגע עד שאנחנו לוקחים אותו... וכשהוא עלינו הוא נוגע בידיים כדי שנלטף ... ואם אנחנו לא מלטפים אחרי כמה ניסיונות שלו להשיג ליטוף
הוא פשוט עומד רגוע.

אנחנו לא מצליחים למצוא את הבעיה
אני חושבת אולי הוא בסטרס מהכלוב ,אולי לא אוהב להיות בתוכו
לצערי גם דר גנץ לא מצליח לפתור את הבעיה
מה ניתן לעשות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מכיר תוכי שכוסס ציפורניים כשהו מחוץ לכלוב, הוא מרגיש מאוד לא בטוח מחוץ לכלוב ורגיש. בלית ברירה הוא מבלה יותר זמן בכלוב מאשר מחוצה לו. חלק ניכר מהתוכים הגדולים חיים בשלום בכל מצב, חלק קטן יותר והההשערה שלי המפותחים יותר שיכלית ורגשית מפתחים בעיות התנהגות. עוד חלק קטן מתוך כל התוכים עליהם אני מדבר מפתחים בעיות התנהגות בעקבות טראומה או מצבי לחץ שעברו עליהם.

השאלות שלך מאוד ברורות ומובנות. לצערי ד"ר גנץ לא יוכל לעזור לך כמו שאני לא אוכל לעזור לך. לא נוכל לעזור לך מאחר והעניין מורכב.
אני תמיד אומר שרק המגדל עצמו יכול למצוא את הבעייה להתנהגותו של התוכי. מאחר ואתם קרובים לתוכי, ואתם יכולים לבצע רישום ומעקב
ולעקוב אחר שינויים בהתנהגות לאורך זמן אתם אלו שיכולים לגלות את הסיבה.

אני אשאל שאלה, כשהתוכי לבד בבית ואני מבין שהוא לבד ביום יום כי שניכם עובדים (תקני אותי אם אני טועה ויש מישהו נוסף בבית) הוא לא כוסס או מורט. אם הוא היה כוסס או מורט היינו רואים את התוצאות כבר מזמן. זאת אומרת שההתנהגות מתחילה מרגע ההגעה לבית.
האם נכון עד כאן?
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

עד כאן הכל נכון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ההתנהגות יכולה להיות מושפעת ממספר גורמים ביניהם מתח וחרדה, מדוע התוכי חרד דווקא כשאתם מגיעים הבייתה?
כיצד אתם מתנהגים כשאתם מגיעים הבייתה? קודם רצים אליו? צוהלים ושמחים לראותו? האם ישר משחררים אותו?
תוכים שונים מאותו סוג ומאותו מין יתנהגו שונה במצבים זהים. כלומר תוכי ג'אקו אחר באותם תנאים יכסוס ציפורניים כשהבעלים עוזבים את הבית ולא כשהם באים. האם הסיבה נעוצה במשהו שאתם עושים / עשיתם כאשר הגעתם הבייתה?
נסו לשנות את דפוסי הפעולה ולעקוב אחר התנהגות התוכי. נניח אם הייתם מגיעים ומשחררים אותו מיד השאירו אותו סגור בכלוב..
נסו לחשוב ואפילו לרשום מה אתם נוהגים לעשות. אולי שינוי של דפוס פעולה כלשהו יוריד מהתוכי לחץ.
אני לא רואה בעייה עם הכלוב, אם הייתה בעייה עם הכלוב התוכי היה מורט וכוסס במהלך היום כשאתם אינכם בבית.

אם אני לא טועה דובר על טפול בתרופות הרגעה. האם השתמשתם בתרופות ואם כן האם ראיתם שיפור?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”