ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מספר שאלות בקשר לתוכונים.
מנהל: מפקחים
Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.
בדיוק עכשיו הזכר יצא מהתא כשכול הפנים שלו מלוכלכות בצואה...פשוט גועל נפש
מלוכלכות בצואה או בשאריות מזון? הוא ינקה את עצמו, לא צריך להתרגש.
צואה זה בז כזה ... שינקה ומהר איכס . סוף סוף אני זוכה לראות תגוזלים עם צבעים... ושום דבר רע לא קורה..אז מכול דבר קטן אני דואגת אין מצב שהם ימותו לי
!
תמיד יש מצב אבל למה לחשוב מחשבות רעות? תהיי אופטימית, רואים צבעים זה כבר טוב.
לא,הפעם אין מצב. אני סבתא דואגת חחח
))..דרך אגב מצאתי סירטון שאתה מאכיל גוזל ג׳אקו,איזה מתוווווקים!!!!! מקווה שעם הזמן אלמד גם לטפל בהם 
אני בטוח שעם הזמן תצליחי להאכיל גוזלים. מתחילים עם גדולים יותר ועוברים לקטנים בהדרגה.
הלוואי
, יש גוזל אחד שיש לו צואה על כול המקור...זה מסוכן? ואיך מרימים אותם בשביל להעביר אותם לתא חדש? סירחון בחצי בית זה לא אפשרי
ועוד שאלה שני הגוזלים הגדולים יש להם אותו צבע...זה אומר שכולם יהיו אותו צבע? ועם יש קצת צהוב בכנפיים,הם יהיו תוכים צהובים?
אם מסריח לך תקחי תא הטלה חדש, תורידי את התא הישן עם הגוזלים בתוכו ותניחי במקום יציב. תתלי תא חדש (עדיף זהה בגודל ועדיף לקנות את אותו תא עם אותם ווי תליה כדי שלא תסתבכי.
לאחר שהצבת תא חדש ובדקת שהוא מקובע היטב תפתחי את המכסה , תקחי את תא ההטלה הישן ותעבירי גוזל גוזל בחזרה לתא החדש.
את יכולה להכין מים פושרים עם מגבת נייר ולנקות את המקור של הגוזל. תטבלי מע בים חמימים והליכלוך יתרכך.
לגבי הצבע, הצבע שאת רואה במקום מסויים ישאר, הצבע יכול להתכהות או להתבהר אבל זהו הצבע. זה לא אומר שהצבע בכנפיים יהיה זהה בכל הגוף. זה נתון לשינויים ויכול להיות מעורב עם צבע נוסף.
לאחר שהצבת תא חדש ובדקת שהוא מקובע היטב תפתחי את המכסה , תקחי את תא ההטלה הישן ותעבירי גוזל גוזל בחזרה לתא החדש.
את יכולה להכין מים פושרים עם מגבת נייר ולנקות את המקור של הגוזל. תטבלי מע בים חמימים והליכלוך יתרכך.
לגבי הצבע, הצבע שאת רואה במקום מסויים ישאר, הצבע יכול להתכהות או להתבהר אבל זהו הצבע. זה לא אומר שהצבע בכנפיים יהיה זהה בכל הגוף. זה נתון לשינויים ויכול להיות מעורב עם צבע נוסף.
השאלה איך מרימים אותם? במיוחד תיותר קטנים מפחיד להרים , האחרון שנולד אתמול פיצי..אוף,אפשר לטבול במים פושרים ולנקות תתא כשהם בפנים?
אני לא מצליח להבין אם יש בתא נוזלים או שהכל מוצק. אם יש לשלשת יבשה מוצקה אין צורך להתערב. אם את רואה שגוזל מכוסה באיזור המקור וזה עלול למנוע ממנו לאכול אז תתערבי ותנקי לו את המקור.
אם התא ממש מסריח פשוט אוחזים בהם בעדינות ומרימים. מעבירים לתא אחר וזהו. תעשי ניסיון להרים כשהם בתוך התא שלהם ותראי שזה מסתדר לך. לא צריכה להיות בעייה.
אם התא ממש מסריח פשוט אוחזים בהם בעדינות ומרימים. מעבירים לתא אחר וזהו. תעשי ניסיון להרים כשהם בתוך התא שלהם ותראי שזה מסתדר לך. לא צריכה להיות בעייה.