ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוואקר בן חודש וחצי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוואקר בן חודש וחצי

שליחה על ידי eli_lea »

הורדת המזון בהדרגה לא תפגע בתוכי מצד ואחד מצד שני תתחיל לעורר אצלו את הרצון לחפש מזון בסביבתו.
המזון חייב להיות נגיש לתוכי. אם התוכי רוב הזמן נמצא בתחתית הכלוב שם המזון צריך להיות. אפשר להוריד את כלי האוכל או להוסיף כלי אוכל שיהיו בקירבתו. חשוב לקבע את כלי האוכל כדי שלא יהפוך אותם.

חיברות- חלק מהמגדלים יקראו לתהליך ההחתמה "חיברות" כאשר להבדיל מ"הרגלה" הם מתכוונים בסך הכל לאותו תהליך.
החתמת תוכי הינה השארת חותם על הגוזל בתהליך האכלה שבא להחליף את ההורים,בעצם אנו משאירים את חותמנו על הגוזל
בכך שאנו מחליפים את הוריו.
החתמת התוכי מתבצעת בשלבים מוקדמים של חיי הגוזל ולעיתים עם יציאתו מהביצה,תוך כדי התהליך והאכלת הגוזל הגוזל רואה
בנו חלק ממשפחתו,ההחתמה כוללת האכלת הגוזל בשעות קבועות ובמזון מיוחד שמיוצר עבור התהליך.
במהלך התהליך צריך ליצור קשר פיזי ומילולי עם הגוזל על מנת ליצור קירבה ולהכינו בבגרות להיות שותף מלא כחלק מהמשפחה
ולקבל בני אנוש. רמת ההחתמה קשורה ישירות לגיל בו החל התהליך ולקירבה של המגדל לגוזל.

לעומת זאת הרגלה יכולה להיות בכמה שלבים, בשלב בו הגוזל נלקח יחסית מאוחר ואנו מאכילים אותו ומרגילים אותו למצב החדש בו הוא תלוי בנו.(פחות טוב מהחתמה) או שלב בו בדרך כלל נוקטים חלק ניכר מהמגדלים כאשר לוקחים את הגוזלים כשהם אוכלים באופן עצמאי, מקצצים את נוצות התעופה וכופים עליהם את קירבתנו. התוכי בתחילה יחוש לחץ ופחד אך לאחר מכן בלית ברירה יתרגל למצב.
בדרך כלל מדובר בתוכים מסוגים קטנים כגון תוכונים וקוקטילים שהם מאוד חברותיים ומסתגלים מהר לנוכחות ולקירבה שלנו.
חלקם אף יתנהגו ממש כתוכים שהוחתמו מגיל צעיר.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי הילה הרשמן »

אלי שלום מתי התוכי אמור להגמל מהדייסה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את אמורה להתחיל בתהליך הגמילה. קוואקר נגמל בגיל חודשיים +-.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

נשאר לי לתת לו בצהריים עוד 1cc כמו של שאמרת לי הנחתי לו בתחתית הכלוב אוכל שיהיה לו נגיש זאת אומרת שמחר הוא כבר לא מקבל ארוחת צהריים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את יכולה להפסיק את ארוחת הצהריים, את רואה התעניינות במזון היבש?
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

את האמת בצהריים איני נמצאת בבית איך אדע? מה לעשות?!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תבדקי כשאת מגיעה הבייתה האם הכופתיות בכלי האוכל נראות מפוררות, אכולות ונגעו בהם.
זה לא שאת משאירה אותו ללא מזון, ארוחת הבוקר והערב בשלב זה מספיקים לו בהחלט.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

שברתי לו אותן כי הן בינוניות נכון לעכשיו אני רואה שהוא עומד על הצלוחית של האוכל ומנסה לאכול מהן אבל הן נופלות לו מהפה מה אתה ממליץ לעשות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רק לעודד אותו, כשהוא מנסה לאכול לא להפריע לו אבל לאחר מכן לקחת כופתיות ולהגיש לו מהיד, תעשי את עצמך אוכלת זה יכול לעזור.
בהתחלה הם כביכול משחקים עם האוכל, מרימים, בוחנים את הטעם מפילים חלק ובהמשך הם אוכלים, יתכן שיבלע חתיכות וזה בסדר, יתכן שיפצח אותן ויאכל. זו ההתחלה וההתעניינות שלו במזון מראה על כיוון חיובי.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

היי אלי :)
התנהגות מוזרה של התוכי....אבל לפני כן התוכי התחיל לטפס על הכלוב :) ומבין את הרעיון של לעלות על היד כשאומרים לו בוא וזה ממש כייף :)
עכשיו לגבי התנהגות מוזרה היום לאחר האכלת בוקר מצאתי אותו עומד על רגל אחת ומנמנם נראה שכאילו כואבת לו רגל ימין ואז הוא יושב בתחתית הכלוב כמו תרנגולת דוגרת חצי שוכב על הגב עם אותה רגל קפוצה טיפה מורמת חשוב לי לציין שהוא לא נפל או קיבל מכה או שחלילה לא שמתח לב מה הדבר? זה מדאיג אותי וכששרקתי לו הוא בדרך כלל עונה לי ועכשיו הוא לא :(
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”