ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מספר שאלות בקשר לתוכונים.
מנהל: מפקחים
Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.
האמתי,שהיום כשהחזקתי אותו..פתאום זה לא נראה לי כלכך מפחיד להאכיל.. הזמנתי כבר דייסה , מחכה שיביאו. אבל איך יכול להיות שהוא כבר בן חודש והניצוי כלכך קטן? אז פשוט לחכות לניצוי ולהיתעלם מהגיל של הגוזל? ועוד שאלה,לא הבנתי מזה זאפק,וגם מהתמונה לא הבנתי..אפשר להאכיל גוזל וכשהוא לא ירצה הוא יפסיק לאכול ? נראה לי בנתיים לא אוציא אותו שיתרגל..אחכה שיהיה יותר מנוצה .. אבל כשכן אתחיל להאכיל אז אני מאכילה ומחזירה אותו לתא ההטלה בחזרה וזהו?
תחכי לניצוי מלא יותר, נראה שהוא קטן יחסית לגיל שאת ציינת. בכל מקרה תני לו להתפתח עוד קצת.
זפק זהו שק מזון שנמצא במורד הגרון של הגוזל. כשהגוזל מקבל מזון הזפק נמתח כדי להכיל כמות מזון גדולה. לאחר מכן
המזון שבזפק מתחיל להתעכל בהדרגה ולאורך זמן. הזפק מין מחסן מזון .
ככל שהגוזל גדל יותר ולקראת הגמילה הזפק פחות נראה, גם בגלל הניצוי וגם בגלל שהשק מתכווץ. בשלב של הגמילה ולאחריה הגוזל כבר לא צריך לאגור מזון מאחר והוא אוכל באופן עצמאי כמויות קטנות כשהו רעב.
כשמאכילים גוזל דייסה מומלץ לא להאכיל כשהזפק עדיין מכיל מזון. זאת מאחר והמזון הישן עלול להחמיץ ולקלקל את המזון החדש. מחכים להתרוקנות הזפק.
זפק של גוזל בריא צריך להתרוקן לפחות כל 6 -7 שעות.
גוזלים עלולים לאכול מעבר לנדרש. צריך לתת לגוזל מזון בכמות כזאת שמתאימה למבנה גופו. בדרך כלל נותנים כ10% ממשקל גוף
הגוזל בכל ארוחה.
את יכולה להוציא אותו כדי שיתרגל אלייך לזמנים קצרים של מספר דקות בכל פעם. אפשר להאכיל את הגוזל רק אם הזפק שלו ריק ולא בכמויות גדולות. זאת מאחר ואת מחזירה אותו לאם לאחר מכן.
זפק זהו שק מזון שנמצא במורד הגרון של הגוזל. כשהגוזל מקבל מזון הזפק נמתח כדי להכיל כמות מזון גדולה. לאחר מכן
המזון שבזפק מתחיל להתעכל בהדרגה ולאורך זמן. הזפק מין מחסן מזון .
ככל שהגוזל גדל יותר ולקראת הגמילה הזפק פחות נראה, גם בגלל הניצוי וגם בגלל שהשק מתכווץ. בשלב של הגמילה ולאחריה הגוזל כבר לא צריך לאגור מזון מאחר והוא אוכל באופן עצמאי כמויות קטנות כשהו רעב.
כשמאכילים גוזל דייסה מומלץ לא להאכיל כשהזפק עדיין מכיל מזון. זאת מאחר והמזון הישן עלול להחמיץ ולקלקל את המזון החדש. מחכים להתרוקנות הזפק.
זפק של גוזל בריא צריך להתרוקן לפחות כל 6 -7 שעות.
גוזלים עלולים לאכול מעבר לנדרש. צריך לתת לגוזל מזון בכמות כזאת שמתאימה למבנה גופו. בדרך כלל נותנים כ10% ממשקל גוף
הגוזל בכל ארוחה.
את יכולה להוציא אותו כדי שיתרגל אלייך לזמנים קצרים של מספר דקות בכל פעם. אפשר להאכיל את הגוזל רק אם הזפק שלו ריק ולא בכמויות גדולות. זאת מאחר ואת מחזירה אותו לאם לאחר מכן.
ב21.5 הוא בקע לו...אז כן הוא כבר בן חודש,לא? הבנתי..כאילו בבוקר אני האכיל קצת ואשים ככה שאימא שלו תוכל להאכיל אותו..וככה גם בערב..כן? בנתיים לא רוצה להוציא..היא ניכנסת לחרדות וחבל לי להפחיד אותם..כול יום ניהיה לו יותר ויותר ניצוי...יפיוף קטןןןן
)))
טוב נו..לא החזקתי מעמד והחזקתי אותו...הרגלים מושלמות...טפו טפו הכול בסדר...רק הצואה על המקור מלמעלה ממש ממש מוצקת כזאת..איך להוריד שלא יכאב לו? הוא ציפצף המון...פוחד ממש. לא הצלחתי להחזיר כי הנקבה הייתה בתא ואז גם הזכר...הזכר יצא כשדפקתי על התא..והנקבה חוצפנית זה לא הזיז לה..אז הכנסתי תיד ושמתי מהר...שמתי לב שלהחזיר קצת קשה לי..תמיד פחד שהוא יתהפך לי שם. וואו הוא כזה יפיוףףף!!! מה שמדהים אותי ששני הגדולים באותו צבע רק הפוך. אחד צהוב וקצת אפור כהה,והשני אפור כהה עם קצת צהוב , ועוד באותם המקומות.
))))))
טוב נו..לא החזקתי מעמד והחזקתי אותו...הרגלים מושלמות...טפו טפו הכול בסדר...רק הצואה על המקור מלמעלה ממש ממש מוצקת כזאת..איך להוריד שלא יכאב לו? הוא ציפצף המון...פוחד ממש. לא הצלחתי להחזיר כי הנקבה הייתה בתא ואז גם הזכר...הזכר יצא כשדפקתי על התא..והנקבה חוצפנית זה לא הזיז לה..אז הכנסתי תיד ושמתי מהר...שמתי לב שלהחזיר קצת קשה לי..תמיד פחד שהוא יתהפך לי שם. וואו הוא כזה יפיוףףף!!! מה שמדהים אותי ששני הגדולים באותו צבע רק הפוך. אחד צהוב וקצת אפור כהה,והשני אפור כהה עם קצת צהוב , ועוד באותם המקומות.
נערך לאחרונה על ידי ninka ב 20 יוני 2013 11:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש אפשרות שתאכילי ויש אפשרות שתוציאי ואותו מעט כדי שיתרגל ליד ויפחד פחות.
החזקתי אותו ליד הכלוב שיראו שהוא בסדר...החזקתי 2 דקות..הוא ציפצף..שלא יכנס לחרדות שכול פעם יקחו אותו. אבל איזה מתוק הואא,עוד קצת שיגדל ואני אתחיל להוציא קצת ולהאכיל...אוליי ככה הוא יפחד פחות
תוכון בצבע שחור זה נדיר? יצא אחד מהוב עם כנפיים צהוב שחור.ביתר קטן,הוא ממש פחדן
,השני שחור עם קצת צהוב כזה והוא פחות מפחד,ועוד אחד שהתחיל אצלו ניצוי נראה תכלת עם צהוב..אבל אולי זה ירוק..מעניין איזה צבעים יהיו השאר..ממש קשה להחליט את מי להשאיר הם כאלה יפיםםםםם!!!!!!!!!
שחור עם כחול, שחור עם תכלת , שחור עם צהוב. יש כאלה, בכלל אפשר להגיד שכל הצבעים שיש לתוכונים מהממים.
לדעתי תשאירי אצלך את כולם
לדעתי תשאירי אצלך את כולם
בחיים לא ראיתי תוכון שחור וזה ממש מגניב
,הלוואי להשאיר את כולם,אבל זה הרבה מידי.. במיוחד שבטח יהיה עוד סבב בעתיד. אבל באמת יהיה קשה להיפרד 
זה הגיוני שהתוכונים היותר קטנים מהבכור לא מפחדים ממני והכי גדול ממש פוחד? יש לשני גם ניצוי והוא ביום יותר קטן והוא לא מפחד..היותר קטן שיש לו ניצוי בכנפיים ליטפתי אותו והוא ממש לא פחד ואפילו נתן ביס חלש כזה ואז ליטפתי והוא לא נשך יותר,הוא ממש לא מפחד ממני,אז למה הגדול כן? הוא גם בכיין כזה..מחזירה אותו,ישר הולך לכנף של אימא , זה פשוט מדהים.
גדול יותר מבין יותר. לכן ככל שמוציאים גוזלים להחתמה בגיל קטן יותר הם מסתגלים ומקבלים אותנו בצורה טובה יותר.
כשהתוכי גדל הוא כבר חש בסכנה והאינסטינקטים שלו כבר די מפותחים. הוא מחפש את ההגנה של האם.
אם תמשיכי באופן יום יומי הוא יתרגל אלייך ויבין שאינך רוצה את רעתו.
כשהתוכי גדל הוא כבר חש בסכנה והאינסטינקטים שלו כבר די מפותחים. הוא מחפש את ההגנה של האם.
אם תמשיכי באופן יום יומי הוא יתרגל אלייך ויבין שאינך רוצה את רעתו.